Σάββατο, 23 Σεπτεμβρίου, 2023
ΑρχικήΔιατροφήΜοσχαρίσιο συκώτι με σάλτσα ντομάτας

Μοσχαρίσιο συκώτι με σάλτσα ντομάτας

Νόστιμο σκορδάτο μοσχαρίσιο συκώτι με σάλτσα ντομάτας

Σκορδάτο μοσχαρίσιο συκώτι με σάλτσα ντομάτας

ΣΥΚΩΤΙ: Tο συκώτι είναι μια πρωτεϊνική πηγή υψηλής ποιότητας, αλλά και περιεκτικότητας. Το συκώτι περιέχει σίδηρο. Ο σίδηρος που περιέχει το συκώτι, απορροφάται εύκολα από το σώμα. Ο σίδηρος βοηθάει το σώμα να φτιάξει ερυθρά αιμοσφαίρια και διατηρεί το αίμα σας υγιές. Με το να αυξήσετε την πρόσληψη του σιδήρου, καταπολεμάτε και την κόπωση. Ο σίδηρος,  ακόμη, βοηθάει το σώμα σας να μεταβολίσει τις πρωτεΐνες. Το συκώτι είναι πλούσιο σε βιταμίνες του συμπλέγματος Β,  που βοηθούν στη συντήρηση και επισκευή των κυττάρων. Επίσης, περιέχει επίσης αρκετή βιταμίνη Α, και είναι ιδανικό για το δέρμα και την όρασή μας.

ΣΚΟΡΔΟ:  Το σκόρδο αποτελεί για τη λαϊκή ιατρική ένα πολυδύναμο φάρμακο με μεγάλη αξία. Περιέχει αιθέριο έλαιο αποτελούμενο από αλλιίνη, αλλινάση, αλλικίνη, αχοένιο, σκορδινίνες, το αντιοξειδωτικό σελήνιο, ιώδιο, ασβέστιο, μαγγάνιο, σίδηρο, φώσφορο, θειάφι και βιταμίνες Α, Β, Β1, Β2, Β3, Β6, C, και Ε. Περιέχει, επίσης, πτητικό έλαιο, γλίσχρασμα, γλυκοκινίνες και γερμάνιο, καθώς και άλλα χρήσιμα για τον οργανισμό στοιχεία, όπως λευκωματούχες ουσίες, λιπαρές, αμυλώδες και κυτταρίνη.

ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ: Βοηθούν στην επούλωση των πληγών και ενισχύουν το ανοσοποιητικό σύστηµα, καθώς, είναι πλούσιο σε βιταµίνη C. Έχουν αντικαρκινική δράση. Επιστημονικές μελέτες έδειξαν ότι η κουερσετίνη και κατ’ επέκταση το κρεμμύδι, όπως και άλλα φρούτα και λαχανικά που την περιέχουν συμβάλλει στη μείωση της εμφάνισης καρκίνου του προστάτη, των ωοθηκών, του μαστού, του στομάχου, του παχέος εντέρου.

ΝΤΟΜΑΤΕΣ: Οι ντομάτες είναι πλούσιες σε βιταμίνη C, ενώ περιέχουν, λυκοπένιο, αισκουλίνη Α, τοματιδίνη και χαλκοναρινγενίνη. Αυτές οι ουσίες έχουν αντιφλεφμονώδεις και αντιοξειδωτικές ιδιότητες, με αποτέλεσμα η ντομάτα να έχει τις αντικαρκινικές και ευεργετικές ιδιότητες υπέρ της καρδιάς! Επίσης, οι ντομάτες έχουν Βιταμίνες Α, Β6 και Κ, φυλλικό οξύ, μαγνήσιο και ποτάσιο. Το λυκοπένιο στις ντομάτες παίζει σημαντικό ρόλο και στην υγεία των οστών. Το πανεπιστήμιο του Τορόντο όρισε δίαιτα 4 εβδομάδων, αφαιρώντας τις πηγές λυκοπένιου από γυναίκες μετά την εμμηνόπαυση.  Αυτές εμφάνισαν σημαντικά σημάδια μείωσης στα μέταλλα των οστών. Σε επόμενο χρόνο οι ερευνητές θα ψάξουν αν τα χαμηλά επίπεδα λυκοπενίου προκαλούν κακή αντιοξειδωτική άμυνα στα κύτταρα των οστών. Η Α-τοματίνη και το λυκοπένιο επιτίθενται σε καρκινικά κύτταρα, λειτουργώντας αποτρεπτικά στον καρκίνο του μαστού και του προστάτη, μειώνοντας ταυτόχρονα τον κίνδυνο εμφάνισης. Μαγειρεμένες περιέχουν περισσότερα αντιοξειδωτικά, ενώ με την προσθήκη ελαιόλαδου, υπάρχει καλύτερη απορρόφηση από τον οργανισμό.

Σκορδάτο μοσχαρίσιο συκώτι με σάλτσα ντομάτας

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 2 ΑΤΟΜΑ

1 κιλό βιολογικό μοσχαρίσιο συκώτι

1 κόκκινο βιολογικό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

1 λευκό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

5 σκελίδες βιολογικό σκόρδο, ψιλοκομμένες

½ κουταλάκι του γλυκού βιολογικό θυμάρι

½ κουταλάκι του γλυκού βιολογική ρίγανη

½ κουταλάκι του γλυκού βιολογικό δεντρολίβανο

1 κουταλιά της σούπας βιολογική πάπρικα

1 ½ κουταλιά της σούπας βιολογικός φρέσκος ζωμός κοτόπουλου

1 βιολογική ντομάτα, ψιλοκομμένη

1 κουταλιά της σούπας βιολογικός πελτές ντομάτας

2 βιολογικά φρέσκα κρεμμυδάκια (προαιρετικά)

½ φλιτζάνι βιολογικό γάλα

1 βιολογική πιπεριά, ψιλοκομμένη

Φρέσκος βιολογικός κόλιανδρος

Ιωδιούχο ανεπεξέργαστο θαλασσινό αλάτι

Φρεσκοτριμμένο βιολογικό μαύρο πιπέρι

Βιολογικό εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Το πιο σημαντικό βήμα για να φτιάξετε τρυφερό συκώτι είναι το ξεφλούδισμα της μεμβράνης που το επικαλύπτει. Αυτή η μεμβράνη έχει μια τάση να σφίγγει παρουσία θερμότητας, οπότε πρέπει να φύγει.
  2. Ξεφλουδίστε τη μεμβράνη από το συκώτι και κόψτε σε καθαρούς κύβους. Μουλιάστε το στο γάλα. Θα χρειαστείτε μόνο περίπου 1/4 φλιτζάνι έως 1/2 φλιτζάνι. Μουλιάζετε το συκώτι στο γάλα, έτσι ώστε οποιαδήποτε τοξίνη υπάρχει να απορροφηθεί από το γάλα, και επίσης, για να μαλακώσει περαιτέρω το συκώτι. Το αφήνετε να για περίπου 30 λεπτά και αργότερα θα τα στραγγίσετε όλα αυτά πριν το ψήσετε.
  3. Εν τω μεταξύ, ξεκινήστε με τη σάλτσα. Σε μια κατσαρόλα με ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά, προσθέτετε τα κρεμμύδια, το σκόρδο και την πιπεριά και σοτάρετε. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και φρέσκο ​​κρεμμυδάκι εάν θέλετε. Αφήστε αυτό να σοταριστεί μέχρι να μαλακώσει και να μυρίσει.
  4. Προσθέστε τον πελτέ ντομάτας και τη ψιλοκομμένη ντομάτα. Βεβαιωθείτε ότι ο πελτέ ντομάτας έχει ψηθεί καλά. Στη συνέχεια θα πρέπει να ακολουθήσουν τα βότανα και τα μπαχαρικά και μετά ¼ φλιτζάνι ζεστό νερό.
  5. Αφήστε αυτό να ψηθεί μέχρι να πήξει. Στραγγίστε τελείως το γάλα από το συκώτι και μετά προσθέστε το στις ντομάτες για να σοταριστούν σε δυνατή φωτιά για περίπου 8 λεπτά μέχρι να ψηθούν.
  6. Σερβίρετε και γαρνίρετε με φρέσκο κόλιανδρο.

ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΟΡΕΞΗ!!!

by Savvi Diet

Τα καλύτερα βιολογικά προϊόντα

Πατήστε, εδώ, για να παραγγείλετε τα κατάλληλα βιολογικά προϊόντα

main header 1

Διαβάστε, επίσης,

Συκώτι με καρύδια και ρόδι για το χριστουγεννιάτικο τραπέζι

Συκώτι με τσιγαριαστό σπανάκι

Συκώτι μαριναρισμένο με κρέμα βαλσάμικο

Συκωταριά κρασάτη

Το νοστιμότερο ψητό συκώτι

Οι βιταμίνες που περιέχουν τα εντόσθια

Κετογενική δίαιτα

www.emedi.gr

 

Print Friendly, PDF & Email
Προηγούμενο άρθροΣυκώτι με καρύδια και ρόδι
Επόμενο άρθροΙστιοκυττάρωση Langerhans
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Όλοι πρέπει να λαμβάνουν βιταμίνη D3 και K2

Όλοι πρέπει να λαμβάνουν βιταμίνη D3 και K2. Τα χαμηλά επίπεδα βιταμίνης D σχετίζονται με πολλές ασθένειες Είναι σημαντική η συνεργιστική σχέση μεταξύ της βιταμίνης...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ