Σάββατο, 2 Ιουλίου, 2022
ΑρχικήΔιατροφήΚεφτεδάκια ψαριού

Κεφτεδάκια ψαριού

Print Friendly, PDF & Email

Νόστιμα και υγιεινά κεφτεδάκια ψαριού

Κεφτεδάκια ψαριού

ΨΑΡΙΑ:Τα ψάρια περιέχουν υψηλής βιολογικής αξίας πρωτεΐνες, οι οποίες αυξάνουν τη θερμογένεση και ενισχύουν τις καύσεις. Τα πιο παχιά ψάρια είναι καλή πηγή ω-3 λιπαρών οξέων, που βελτιώνουν την κυκλοφορία του αίματος και τη δραστικότητα της ινσουλίνης. Επίσης, αυξάνουν το σήμα της λεπτίνης στον εγκέφαλο η οποία προκαλεί την καύση λίπους και την μείωση της όρεξης. Τέλος, το λίπος των ψαριών περιέχει βιταμίνη D, η οποία είναι λιποτροπική.

ΠΑΤΑΤΕΣ: Οι πατάτες είναι πλούσιες σε υδατάνθρακες. Οι υδατάνθρακες αποτελούν σημαντική πηγή ενέργειας για τον ανθρώπινο οργανισμό και πρέπει να λαμβάνονται σε αρκετή ποσότητα σε καθημερινή βάση, γι’ αυτό και τις λαμβάνουμε από διάφορες τροφές. Μια επιπλέον σημαντική θρεπτική ιδιότητα της πατάτας είναι η περιεκτικότητά της σε φυτικές ίνες. Οι φυτικές ίνες είναι απαραίτητες για την καλή λειτουργία του εντέρου, αλλά και γενικότερα του γαστρεντερικού συστήματος. Οι βραστές πατάτες περιέχουν σημαντική ποσότητα βιταμίνης C, έχουν αντιοξειδωτικές ιδιότητες, ενώ συμβάλλουν και στη διατήρηση της υγείας των οστών, των δοντιών και του δέρματος. Είναι εξίσου πλούσιες σε βιταμίνες του συμπλέγματος Β. Οι βιταμίνες αυτές είναι σημαντικές για το μεταβολισμό των υδατανθράκων και άρα, για την παραγωγή ενέργειας στον οργανισμό, για την υγεία του δέρματος, αλλά και του νευρικού συστήματος. Επιπλέον, η πατάτα δεν περιέχει νάτριο και σε συνδυασμό με το γεγονός ότι είναι πλούσια σε κάλιο, καθίσταται σημαντική στην πρόληψη της αρτηριακής πίεσης. Το κάλιο βελτιώνει, επίσης, τη μυϊκή και νευρική λειτουργία.

ΜΑΪΝΤΑΝΟΣ: ∆υναµώνει το ανοσοποιητικό σύστηµα και ενισχύει τη νεφρική λειτουργία, µιας και έχει ήπια διουρητική δράση.

Κεφτεδάκια ψαριού

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ

450 γραμμάρια βιολογική πατάτα, κομμένη σε κύβους

450 γραμμάρια ανάμεικτα κατεψυγμένα ψάρια όπως μπακαλιάρος, σολομός, καπνιστός μπακαλιάρος

2 κουταλιές της σούπας φρέσκο βιολογικό​​ μαϊντανό, ψιλοκομμένο

1 αυγό ελευθέρας βοσκής, χτυπημένο φυτικό λάδι, για το τηγάνισμα

Ιωδιούχο ανεπεξέργαστο θαλασσινό αλάτι

Φρεσκοτριμμένο βιολογικό μαύρο πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 190 βαθμούς C. Για τον πουρέ, βάλτε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό να βράσει. Προσθέστε τις πατάτες στην κατσαρόλα και μαγειρέψτε μέχρι να μαλακώσουν, αυτό πρέπει να διαρκέσει περίπου 15 λεπτά. Όταν ψηθεί στραγγίζετε σε τρυπητό και το αφήνετε για λίγα λεπτά. Επιστρέψτε στην κατσαρόλα και πολτοποιήστε σε πουρέ πατάτας. Αφήνετε στην άκρη.
  2. Βάλτε το κατεψυγμένο ψάρι σε μια φόρμα ψησίματος και ψήστε στο φούρνο για περίπου 10-15 λεπτά μέχρι να γίνει αδιαφανές και να αρχίσει να ξεφλουδίζει. Όταν κρυώσει αρκετά για να το χειριστείτε, αφαιρέστε το δέρμα και τυχόν κόκαλα και ξεφλουδίστε το ψάρι σε μεγάλα κομμάτια.
  3. Ανακατεύετε το ψάρι, τον πουρέ πατάτας, τον μαϊντανό και το αυγό μέχρι να ενωθούν καλά, προσεκτικά για να μην σπάσει πολύ το ψάρι. Αλατοπιπερώνετε. Πλάθετε το μίγμα σε 8-12 κεφτεδάκια, ανάλογα με το πόσο μεγάλα τα θέλετε και τα αφήνετε στην άκρη να κρυώσουν στο ψυγείο για μία ώρα.
  4. Ζεσταίνετε το φυτικό λάδι σε ένα τηγάνι και τηγανίζετε τα κεφτεδάκια μέχρι να ροδίσουν από κάθε πλευρά.
  5. Σερβίρετε με σάλτσα ταρτάρ και μια απλή σαλάτα. 

ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΟΡΕΞΗ!!!

by Savvi Diet

Τα καλύτερα βιολογικά προϊόντα

Πατήστε, εδώ, για να παραγγείλετε τα κατάλληλα βιολογικά προϊόντα

137809abfishcakes610x343

Διαβάστε, επίσης,

Νόστιμες σπιτικές ψαροκροκέτες με σάλτσα κάπαρης

Νόστιμη και υγιεινή κολοκυθόσουπα με ψάρι

Σαρδέλες στη λαδόκολλα με λαχανικά

Πέννες στο φούρνο με λαχανικά και τόνο

Νόστιμο ψάρι με σκόρδο και κάρυ

Σολομός βουτύρου Ουέλινγκτον

Νόστιμη και υγιεινή ψαρόπιτα

Υγιεινή καλοκαιρινή σαλάτα με χταποδάκι

Μύδια με ντομάτα και σκόρδο

Νόστιμη σαλάτα με μπριζόλες τόνου

Η διατροφική αξία των ψαριών

Δροσερή και νόστιμη σαλάτα με σολομό

Υγιεινός και νόστιμος σολομός με μέλι και σκόρδο

Υγιεινή και νόστιμη πέρκα με λαχανικά

Ζυμαρικά με καπνιστό σολομό και σπαράγγια

Υγιεινοί γαύροι παστοί

Υγιεινό χταπόδι με πατατοσαλάτα

Ψάρι ψητό με λαχανικά

Ψαρόσουπα

Σαρδέλες στο φούρνο με γκρεμολάτα

Μπακαλιάρος παστός, τηγανητός

Υγιεινή μαγιονέζα

Τα ελληνικά όστρακα

Αλμυρίκια

Σαφρίδια φιλέτο ψητά

Κολιός πλακί

Κέφαλος

Σαρδέλες με ξινήθρα

Να ψάχνετε για φρέσκο ψάρι ελεύθερης αλιείας

Σας αρέσει το ωμό φαγητό;

Χαβιάρι

Σαλάτα Καλύμνου

Προσέξτε τι τρώτε!

Αγγούρια με γαρίδες

Τα πιο νόστιμα ψάρια είναι τα εποχιακά

Σαρδέλες παντρεμένες

Χρήσιμες ιατρικές συνταγές για την κάππαρη

Φαγκρί

Το νοστιμότερο ψητό ψάρι

Η πιο νόστιμη σπιτική μαγιονέζα

Τσιπούρα

Τόνος με πράσα

Φαγκρί ψημένο με μυρωδικά στη λαδόκολλα

Σπάρος

Σμέρνα

Σκορπίνα

Χάνος

Σάλπα

Το σαλάχι

Πώς αναγνωρίζουμε το φρέσκο ψάρι

Μπακαλιάρος ψητός με σκορδαλιά

Οστρακοειδή

Οι πιο νόστιμες γυαλιστερές

Σουπιές με χόρτα

Ταραμοσαλάτα με πατάτες και κρεμμύδια

Υπάρχουν κίνδυνοι από τα θαλασσινά;

Χρήσιμες πληροφορίες για τα ψάρια

Κάππαρη

Να τρώτε ψάρια δύο φορές την εβδομάδα

Τα καλύτερα Ελληνικά τοπικά φαγητά

Δράκαινα

Γοφάρι

Γόπα

Αετός σαλάχι

www.emedi.gr

Προηγούμενο άρθροΙστιοκυττάρωση Langerhans
Επόμενο άρθροΑμυγδαλίτιδα
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Νευρίνωμα Morton

Το νευρίνωμα Morton είναι μια πάχυνση του ιστού που περιβάλλει το μικρό νεύρο που οδηγεί στα δάχτυλα των ποδιών. Το νευρίνωμα Morton είναι μια...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ