Νόστιμα και υγιεινά κεφτεδάκια ψαριού
Κεφτεδάκια ψαριού
ΨΑΡΙΑ:Τα ψάρια περιέχουν υψηλής βιολογικής αξίας πρωτεΐνες, οι οποίες αυξάνουν τη θερμογένεση και ενισχύουν τις καύσεις. Τα πιο παχιά ψάρια είναι καλή πηγή ω-3 λιπαρών οξέων, που βελτιώνουν την κυκλοφορία του αίματος και τη δραστικότητα της ινσουλίνης. Επίσης, αυξάνουν το σήμα της λεπτίνης στον εγκέφαλο η οποία προκαλεί την καύση λίπους και την μείωση της όρεξης. Τέλος, το λίπος των ψαριών περιέχει βιταμίνη D, η οποία είναι λιποτροπική.
ΠΑΤΑΤΕΣ: Οι πατάτες είναι πλούσιες σε υδατάνθρακες. Οι υδατάνθρακες αποτελούν σημαντική πηγή ενέργειας για τον ανθρώπινο οργανισμό και πρέπει να λαμβάνονται σε αρκετή ποσότητα σε καθημερινή βάση, γι’ αυτό και τις λαμβάνουμε από διάφορες τροφές. Μια επιπλέον σημαντική θρεπτική ιδιότητα της πατάτας είναι η περιεκτικότητά της σε φυτικές ίνες. Οι φυτικές ίνες είναι απαραίτητες για την καλή λειτουργία του εντέρου, αλλά και γενικότερα του γαστρεντερικού συστήματος. Οι βραστές πατάτες περιέχουν σημαντική ποσότητα βιταμίνης C, έχουν αντιοξειδωτικές ιδιότητες, ενώ συμβάλλουν και στη διατήρηση της υγείας των οστών, των δοντιών και του δέρματος. Είναι εξίσου πλούσιες σε βιταμίνες του συμπλέγματος Β. Οι βιταμίνες αυτές είναι σημαντικές για το μεταβολισμό των υδατανθράκων και άρα, για την παραγωγή ενέργειας στον οργανισμό, για την υγεία του δέρματος, αλλά και του νευρικού συστήματος. Επιπλέον, η πατάτα δεν περιέχει νάτριο και σε συνδυασμό με το γεγονός ότι είναι πλούσια σε κάλιο, καθίσταται σημαντική στην πρόληψη της αρτηριακής πίεσης. Το κάλιο βελτιώνει, επίσης, τη μυϊκή και νευρική λειτουργία.
ΜΑΪΝΤΑΝΟΣ: ∆υναµώνει το ανοσοποιητικό σύστηµα και ενισχύει τη νεφρική λειτουργία, µιας και έχει ήπια διουρητική δράση.
Κεφτεδάκια ψαριού
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ
450 γραμμάρια βιολογική πατάτα, κομμένη σε κύβους
450 γραμμάρια ανάμεικτα κατεψυγμένα ψάρια όπως μπακαλιάρος, σολομός, καπνιστός μπακαλιάρος
2 κουταλιές της σούπας φρέσκο βιολογικό μαϊντανό, ψιλοκομμένο
1 αυγό ελευθέρας βοσκής, χτυπημένο φυτικό λάδι, για το τηγάνισμα
Ιωδιούχο ανεπεξέργαστο θαλασσινό αλάτι
Φρεσκοτριμμένο βιολογικό μαύρο πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Προθερμαίνετε το φούρνο στους 190 βαθμούς C. Για τον πουρέ, βάλτε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό να βράσει. Προσθέστε τις πατάτες στην κατσαρόλα και μαγειρέψτε μέχρι να μαλακώσουν, αυτό πρέπει να διαρκέσει περίπου 15 λεπτά. Όταν ψηθεί στραγγίζετε σε τρυπητό και το αφήνετε για λίγα λεπτά. Επιστρέψτε στην κατσαρόλα και πολτοποιήστε σε πουρέ πατάτας. Αφήνετε στην άκρη.
- Βάλτε το κατεψυγμένο ψάρι σε μια φόρμα ψησίματος και ψήστε στο φούρνο για περίπου 10-15 λεπτά μέχρι να γίνει αδιαφανές και να αρχίσει να ξεφλουδίζει. Όταν κρυώσει αρκετά για να το χειριστείτε, αφαιρέστε το δέρμα και τυχόν κόκαλα και ξεφλουδίστε το ψάρι σε μεγάλα κομμάτια.
- Ανακατεύετε το ψάρι, τον πουρέ πατάτας, τον μαϊντανό και το αυγό μέχρι να ενωθούν καλά, προσεκτικά για να μην σπάσει πολύ το ψάρι. Αλατοπιπερώνετε. Πλάθετε το μίγμα σε 8-12 κεφτεδάκια, ανάλογα με το πόσο μεγάλα τα θέλετε και τα αφήνετε στην άκρη να κρυώσουν στο ψυγείο για μία ώρα.
- Ζεσταίνετε το φυτικό λάδι σε ένα τηγάνι και τηγανίζετε τα κεφτεδάκια μέχρι να ροδίσουν από κάθε πλευρά.
- Σερβίρετε με σάλτσα ταρτάρ και μια απλή σαλάτα.
ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΟΡΕΞΗ!!!
by Savvi Diet
Τα καλύτερα βιολογικά προϊόντα
Πατήστε, εδώ, για να παραγγείλετε τα κατάλληλα βιολογικά προϊόντα
Διαβάστε, επίσης,
Νόστιμες σπιτικές ψαροκροκέτες με σάλτσα κάπαρης
Νόστιμη και υγιεινή κολοκυθόσουπα με ψάρι
Σαρδέλες στη λαδόκολλα με λαχανικά
Πέννες στο φούρνο με λαχανικά και τόνο
Νόστιμο ψάρι με σκόρδο και κάρυ
Υγιεινή καλοκαιρινή σαλάτα με χταποδάκι
Νόστιμη σαλάτα με μπριζόλες τόνου
Δροσερή και νόστιμη σαλάτα με σολομό
Υγιεινός και νόστιμος σολομός με μέλι και σκόρδο
Υγιεινή και νόστιμη πέρκα με λαχανικά
Ζυμαρικά με καπνιστό σολομό και σπαράγγια
Υγιεινό χταπόδι με πατατοσαλάτα
Σαρδέλες στο φούρνο με γκρεμολάτα
Να ψάχνετε για φρέσκο ψάρι ελεύθερης αλιείας
Τα πιο νόστιμα ψάρια είναι τα εποχιακά
Χρήσιμες ιατρικές συνταγές για την κάππαρη
Η πιο νόστιμη σπιτική μαγιονέζα
Φαγκρί ψημένο με μυρωδικά στη λαδόκολλα
Πώς αναγνωρίζουμε το φρέσκο ψάρι
Μπακαλιάρος ψητός με σκορδαλιά
Ταραμοσαλάτα με πατάτες και κρεμμύδια
Υπάρχουν κίνδυνοι από τα θαλασσινά;
Χρήσιμες πληροφορίες για τα ψάρια
Να τρώτε ψάρια δύο φορές την εβδομάδα