Δευτέρα, 4 Ιουλίου, 2022
ΑρχικήΔιατροφήΓεμιστές πιπεριές Φλωρίνης

Γεμιστές πιπεριές Φλωρίνης

Print Friendly, PDF & Email

Νόστιμες και υγιεινές γεμιστές πιπεριές Φλωρίνης

Γεμιστές πιπεριές Φλωρίνης

ΠΙΠΕΡΙΕΣ: Οι πιπεριές έχουν αξιοσημείωτες ευεργετικές ιδιότητες, γι’ αυτό είναι σημαντικό να τις καταναλώνουμε συχνά. Η κατανάλωση της πιπεριάς μπορεί να μας βοηθήσει να θωρακίσουμε τον οργανισμό μας, ενώ συμβάλλει στην πρόληψη λοιμώξεων, καρδιαγγειακών νοσημάτων, παθήσεων των αρθρώσεων, οφθαλμολογικών παθήσεων και γενικότερα, βελτιώνει την υγεία και διατηρεί ισχυρό το ανοσοποιητικό μας σύστημα. Οι πιπεριές έχουν σημαντική θρεπτική αξία, γι’ αυτό αξίζει να τις καταναλώνουμε συχνά, καθώς εξασφαλίζουν στον οργανισμό μας υγεία και ευεξία. Οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι οι πιπεριές έχουν αντιοξειδωτική δράση. Υπάρχουν πράσινες, κίτρινες, κόκκινες και πορτοκαλί πιπεριές. Η πιπεριά μπορεί να είναι γλυκιά ή καυτερή. Η πράσινη πιπεριά ενισχύει το ανοσοποιητικό μας σύστημα, καθώς αποτελεί μία πολύ καλή πηγή βιταμίνης C. Η εν λόγω βιταμίνη βοηθά στην πρόληψη του κρυολογήματος και γενικότερα, των λοιμώξεων. Επίσης, είναι πλούσια σε βιταμίνες Α, Β6, κάλιο, φυλλικό οξύ και φλαβονοειδή. Η κόκκινη και η πορτοκαλί πιπεριά είναι πλούσιες σε αντιοξειδωτικές ουσίες, λυκοπένιο, βιταμίνη Κ, Α, C. Η κατανάλωσή τους συμβάλλει στη διατήρηση της υγείας των ματιών και της όρασης.

ΡΥΖΙ: Το ρύζι αποτελεί ελαφρά και εύπεπτη τροφή, καθώς περιέχει μεγάλες ποσότητες βιταμίνης Β, φώσφορο, μαγνήσιο και σίδηρο. Οι πρωτεΐνες του είναι λιγότερες των σιτηρών, αλλά ανώτερες ποιοτικά, επειδή το ρύζι είναι πλούσιο στην πολύτιμη για τον άνθρωπο αμινοξύ λυσίνη. Το ρύζι διατροφικά προτείνεται να συνδυάζεται με αρακά, όσπρια, σπανάκι, μπρόκολο, καρότο και ζυμαρικά. Οι συνδυασμοί αυτοί, αυξάνουν τα διατροφικά οφέλη των φυτικών πρωτεϊνών με αποτέλεσμα το τελικό «πρωτεϊνικό φορτίο» στο πιάτο να είναι ισοδύναμο ζωικής πρωτεΐνης, απαλλαγμένης όμως από χοληστερόλη. Το ρύζι επίσης, περιέχει μεγάλες ποσότητες αναστολέων πρωτεάσης, που μπορεί να επιβραδύνουν την ανάπτυξη καρκίνου.

ΦΡΕΣΚΑ ΚΡΕΜΜΥΔΑΚΙΑ : Τα φρέσκα κρεμμυδάκια χαρίζουν ιδιαίτερο άρωμα σε σαλάτες και φαγητά και για αυτό το λόγο χρησιμοποιούνται πολύ συχνά στη μαγειρική. Εκτός από τη γεύση, ενισχύουν και τη διατροφική αξία του γεύματος προσφέροντας πολύτιμα θρεπτικά συστατικά. Ειδικότερα, τα φρέσκα κρεμμύδια αποτελούν εξαιρετική πηγή βιταμίνης Κ, η οποία είναι απαραίτητη για τη φυσιολογική διαδικασία πήξης του αίματος και ταυτόχρονα, συμβάλλει στη διατήρηση της οστικής υγείας. Από την άλλη, περιέχουν σημαντικά ποσά φυτικών ινών, βιταμίνης C, φυλλικού οξέος και βιταμίνης Α, καθώς και απαραίτητων μετάλλων και ιχνοστοιχείων, όπως το ασβέστιο, το μαγνήσιο, ο σίδηρος και το κάλιο. Τέλος, στα φρέσκα κρεμμυδάκια θα βρούμε και πολύτιμα αντιοξειδωτικά και φυτοχημικά συστατικά, τα οποία έχουν συσχετισθεί με οφέλη για την υγεία, όπως η βελτίωση του λιπιδαιμικού προφίλ και των επιπέδων αρτηριακής πίεσης, καθώς και η μείωση του κινδύνου εμφάνισης ορισμένων μορφών καρκίνου του πεπτικού συστήματος και του προστάτη.

ΕΛΙΕΣ: Οι ελιές είναι πλούσιες σε θρεπτικά συστατικά και συναγωνίζονται με το αγνό παρθένο ελαιόλαδο. Περιέχουν σημαντικές ποσότητες βιταμίνης Α και καροτενοειδών και σε μικρές ποσότητες βιταμίνες Β1, Β6 και Β12. Οι μαύρες ελιές είναι πλουσιότερες σε συνολικές τοκοφερόλες σε σχέση με τις πράσινες και είναι οι μόνες που εμπεριέχουν β-τοκοφερόλες και α-τοκοτριενόλες. Τα ιχνοστοιχεία των ελιών είναι κάλιο, ασβέστιο, φώσφορο, σίδηρο και μαγνήσιο, ενώ αυτά που συντηρούνται σε άλμη περιέχουν μεγάλες ποσότητες νατρίου.

Γεμιστές πιπεριές Φλωρίνης

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 6 ΑΤΟΜΑ

6 βιολογικές πιπεριές Φλωρίνης, τα κοτσάνια ανέπαφα

2 κουταλιές της σούπας έξτρα βιολογικό παρθένο ελαιόλαδο

1 κουταλιά της σούπας βιολογικό ξύδι βαλσάμικο

1 ματσάκι βιολογική ρίγανη, φύλλα μαζεμένα, μίσχοι κρατημένοι, συν επιπλέον φύλλα για σερβίρισμα

500 γρ μαγειρεμένο βιολογικό καστανό ρύζι

1/2 φλιτζάνι βιολογικές ελιές Καλαμάτας χωρίς κουκούτσι, χοντροκομμένες, συν επιπλέον για το σερβίρισμα

Ψιλοτριμμένο ξύσμα από 1 βιολογικό λεμόνι

2 βιολογικά φρέσκα κρεμμυδάκια, κομμένα σε λεπτές φέτες

1 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένες βιολογικές νιφάδες τσίλι, συν επιπλέον για σερβίρισμα

Ιωδιούχο ανεπεξέργαστο θαλασσινό αλάτι

Βιολογικό φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

1/2 φλιτζάνι βιολογικό μασκαρπόνε

Βιολογικές πιπεριές τουρσί, για σερβίρισμα (προαιρετικά)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Προθερμαίνετε τη σχάρα του φούρνου σε υψηλή θερμοκρασία.
  2. Τοποθετείτε τις πιπεριές σε ένα ταψί. Αλατοπιπερώνετε και περιχύνετε με λάδι και ξύδι. Σκορπίζετε τα κοτσάνια της ρίγανης στο ταψί και τα ψήνετε στη σχάρα, γυρίζοντας σταδιακά, για 10 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν οι πιπεριές.
  3. Συνδυάστε τα φύλλα ρίγανης, το ρύζι, τις ελιές, το ξύσμα, το κρεμμύδι, το τσίλι και το μασκαρπόνε σε ένα μεγάλο μπολ. Κάντε μια τομή κατά μήκος των πιπεριών και αφαιρέστε τους σπόρους και τις μεμβράνες. Γεμίζετε με το μίγμα ρυζιού.
  4. Επιστρέψτε στο γκριλ για άλλα 5 λεπτά ή μέχρι να γίνει το μίγμα ρυζιού.
  5. Πασπαλίζετε με έξτρα ρίγανη, ελιές και τσίλι, και σερβίρετε με τις πιπεριές τουρσί.

ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΟΡΕΞΗ!!!

by Savvi Diet

Τα καλύτερα βιολογικά προϊόντα

Πατήστε, εδώ, για να παραγγείλετε τα κατάλληλα βιολογικά προϊόντα

Stuffed Romano peppers with ricotta and mascarpone

Διαβάστε, επίσης,

Στεφάνι για το χριστουγεννιάτικο τραπέζι με κρέμα τυριού και μπέικον

Η πιο νόστιμη σάλτσα καυτερής πιπεριάς

Μια πολύ νόστιμη συνταγή με αυγά

www.emedi.gr

Προηγούμενο άρθροΤάρτα πουτανέσκα
Επόμενο άρθροΑλλεργία στο γάλα
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Πονοκέφαλος στα παιδιά

Ο πονοκέφαλος στα παιδιά μπορεί να είναι σύμπτωμα μιας ποικιλίας καταστάσεων υγείας. Η πιο συχνή αιτία είναι συνήθως η ημικρανία, ο πονοκέφαλος τάσης, το...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ