Σάββατο, 2 Ιουλίου, 2022
ΑρχικήΔιατροφήΠατατοκροκέτες vegan

Πατατοκροκέτες vegan

Print Friendly, PDF & Email

Νόστιμες πατατοκροκέτες vegan

Πατατοκροκέτες vegan

ΠΑΤΑΤΕΣ: Οι πατάτες είναι πλούσιες σε υδατάνθρακες. Οι υδατάνθρακες αποτελούν σημαντική πηγή ενέργειας για τον ανθρώπινο οργανισμό και πρέπει να λαμβάνονται σε αρκετή ποσότητα σε καθημερινή βάση, γι’ αυτό και τις λαμβάνουμε από διάφορες τροφές. Μια επιπλέον σημαντική θρεπτική ιδιότητα της πατάτας είναι η περιεκτικότητά της σε φυτικές ίνες. Οι φυτικές ίνες είναι απαραίτητες για την καλή λειτουργία του εντέρου, αλλά και γενικότερα του γαστρεντερικού συστήματος. Οι βραστές πατάτες περιέχουν σημαντική ποσότητα βιταμίνης C, έχουν αντιοξειδωτικές ιδιότητες, ενώ συμβάλλουν και στη διατήρηση της υγείας των οστών, των δοντιών και του δέρματος. Είναι εξίσου πλούσιες σε βιταμίνες του συμπλέγματος Β. Οι βιταμίνες αυτές είναι σημαντικές για το μεταβολισμό των υδατανθράκων και άρα, για την παραγωγή ενέργειας στον οργανισμό, για την υγεία του δέρματος, αλλά και του νευρικού συστήματος. Επιπλέον, η πατάτα δεν περιέχει νάτριο και σε συνδυασμό με το γεγονός ότι είναι πλούσια σε κάλιο, καθίσταται σημαντική στην πρόληψη της αρτηριακής πίεσης. Το κάλιο βελτιώνει, επίσης, τη μυϊκή και νευρική λειτουργία.

ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ: Βοηθούν στην επούλωση των πληγών και ενισχύουν το ανοσοποιητικό σύστηµα, καθώς, είναι πλούσιο σε βιταµίνη C. Έχουν αντικαρκινική δράση. Επιστημονικές μελέτες έδειξαν ότι η κουερσετίνη και κατ’ επέκταση το κρεμμύδι, όπως και άλλα φρούτα και λαχανικά που την περιέχουν συμβάλλει στη μείωση της εμφάνισης καρκίνου του προστάτη, των ωοθηκών, του μαστού, του στομάχου, του παχέος εντέρου.

ΣΚΟΡΔΟ: Το σκόρδο αποτελεί για τη λαϊκή ιατρική ένα πολυδύναμο φάρμακο με μεγάλη αξία. Περιέχει αιθέριο έλαιο αποτελούμενο από αλλιίνη, αλλινάση, αλλικίνη, αχοένιο, σκορδινίνες, το αντιοξειδωτικό σελήνιο, ιώδιο, ασβέστιο, μαγγάνιο, σίδηρο, φώσφορο, θειάφι και βιταμίνες Α, Β, Β1, Β2, Β3, Β6, C, και Ε. Περιέχει, επίσης, πτητικό έλαιο, γλίσχρασμα, γλυκοκινίνες και γερμάνιο, καθώς και άλλα χρήσιμα για τον οργανισμό στοιχεία, όπως λευκωματούχες ουσίες, λιπαρές, αμυλώδες και κυτταρίνη.

Πατατοκροκέτες vegan

ΥΛΙΚΑ

700 γραμμάρια βιολογικές πατάτες

3 κουταλιές της σούπας βιολογικό αλεύρι χωρίς γλουτένη ή βιολογικό αλεύρι για όλες τις χρήσεις

2 κουταλιές της σούπας βιολογικό vegan βούτυρο

1 ½ κουταλάκι του γλυκού βιολογικό σκόρδο σε σκόνη

1 ½ κουταλάκι του γλυκού βιολογικό κρεμμύδι σε σκόνη

Ιωδιούχο ανεπεξέργαστο θαλασσινό αλάτι

Φρεσκοτριμμένο βιολογικό μαύρο πιπέρι

Βιολογικό Vegan τυρί, τριμμένο

1 πρέζα βιολογικό μοσχοκάρυδο

Για επικάλυψη:

1 φλιτζάνι βιολογικό αλεύρι χωρίς γλουτένη ή βιολογικό αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 φλιτζάνι βιολογικό γάλα σόγιας

Βιολογική τριμμένη φρυγανιά χωρίς γλουτένη

1 πρέζα νιφάδες βιολογικό τσίλι ή βιολογική γλυκιά πάπρικα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Προσθέστε τις καθαρισμένες πατάτες σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο βραστό νερό. Βεβαιωθείτε ότι οι πατάτες είναι πλήρως καλυμμένες. Βράζετε για 25 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν. Στραγγίζετε και αφήνετε να κρυώσουν.
  2. Σε ένα μπολ, λιώστε τις πατάτες και προσθέστε το αλεύρι, το vegan βούτυρο, το σκόρδο και το κρεμμύδι σε σκόνη, το μοσχοκάρυδο, το τυρί vegan, αλάτι και πιπέρι.
  3. Ανακατεύετε καλά και αρχίζετε να φτιάχνετε οβάλ πατατοκροκέτες. Τις μεταφέρετε σε ένα πιάτο.
  4. Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200 βαθμούς C και μετά προσθέτετε σε 3 χωριστά μπολ το γάλα, τη φρυγανιά και το αλεύρι. Προσθέστε τις νιφάδες τσίλι ή την πάπρικα στο μπολ με τη φρυγανιά και ανακατέψτε το.
  5. Περάστε τις πατατοκροκέτες σε κάθε μπολ και βάλτε τις σε ένα ταψί με λαδόκολλα.
  6. Ψήνετε για 25 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν και να γίνουν τραγανές εξωτερικά. Αν θέλετε να τις τηγανίσετε, απλά τις βουτάτε σε καυτό λάδι και τις τηγανίζετε για 3-4 λεπτά.
  7. Σερβίρετε με βιολογική κέτσαπ, βιολογική vegan μαγιονέζα, τσάτνεϊ με κόλιανδρο και μέντα (H καταγωγή τους είναι από την Iνδία, όπου «τσάτνεϊ» σημαίνει «δυνατά μπαχαρικά». Στη μορφή που τις γνωρίζουμε στην Eυρώπη, όμως, δηλαδή σαν ένα είδος μαρμελάδας με γλυκόξινη και καυτερή γεύση, είναι προϊόν βρετανικής επεξεργασίας. Τσάτνεϊ φτιάχνουμε τόσο με φρούτα όσο και με λαχανικά. Απαραίτητο στοιχείο είναι τα μπαχαρικά, η ζάχαρη (συνήθως μαύρη), το ξίδι και το πιπέρι ή οποιοδήποτε ντιπ της επιλογής σας).

IMG 20190706 WA0004

Σπιτικό τσάτνεϊ με κόλιανδρο και μέντα

ΥΛΙΚΑ

1 φλιτζάνι φρέσκα βιολογικά φύλλα μέντας

1 φλιτζάνι φύλλα βιολογικού κόλιανδρου

1 βιολογικό πράσινο τσίλι, προσθέστε περισσότερα τσίλι αν θέλετε το τσάτνεϊ να είναι πικάντικο

1 εκατοστό βιολογικό τζίντζερ

1 ή 2 κουταλιές της σούπας βιολογικός χυμός λεμονιού

Ιωδιούχο ανεπεξέργαστο θαλασσινό αλάτι

Φρεσκοτριμμένο βιολογικό μαύρο πιπέρι

6 σκελίδες βιολογικό σκόρδο

1 βιολογικό κρεμμύδι ψητό

1 ψητή βιολογική ντομάτα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Ξεκινήστε ψήνοντας το κρεμμύδι και τη ντομάτα.
  2. Αλέστε όλα τα παραπάνω υλικά ώστε να γίνει μια λεία πάστα χρησιμοποιώντας λίγο νερό αν χρειάζεται.
  3. Προσθέστε λίγο αλάτι στο τσάτνεϊ.
  4. Διατηρήστε το τσάτνεϊ σε αεροστεγές δοχείο στο ψυγείο.
  5. Απλώστε αυτό το πικάντικο τσάτνεϊ με κόλιανδρο σε σάντουιτς ή χρησιμοποιήστε το ως ντιπ για πατατάκια ή άλλα σνακ.

Τα καλύτερα βιολογικά προϊόντα

Πατήστε, εδώ, για να παραγγείλετε τα κατάλληλα βιολογικά προϊόντα

Διαβάστε, επίσης,

Γλυκοπατάτες στο φούρνο

Νόστιμο και υγιεινό ψάρι με πατάτες και κάπαρη

Νόστιμο και υγιεινό σουφλέ λαχανικών στο φούρνο

Νόστιμη και υγιεινή πατατοσαλάτα με ρεβίθια

Pancakes λαχανικών

Νόστιμο λεμονάτο κοτόπουλο με πατάτες στην κατσαρόλα

Τραγανές και νόστιμες πατάτες με σάλτσα

Νόστιμη και υγιεινή πατατοσαλάτα με μουστάρδα

Κοκκινιστό αρνάκι με πουρέ

Σούπα γλυκοπατάτας με κανέλα και καρύδια

Νόστιμη και υγιεινή πατατόπιτα

Πατατοσαλάτα με μπέικον

Υγιεινές πατάτες με σέσκουλα

Σούπα μινεστρόνε

Αγκινάρες με πατάτες

Κοτόπουλο με κρέμα γλυκοπατάτας

Υγιεινά φασολάκια με πατάτες

Υγιεινό κρέας ψητό με πατάτες

Υγιεινές μπάμιες με πατάτες

Υγιεινός πουρές πατάτας

Υγιεινό κοτόπουλο ψητό με πατάτες

Υγιεινός χορτοφαγικός μουσακάς

Υγιεινό χταπόδι με πατατοσαλάτα

Χοιρινό με πατάτες και σπανάκι

Πατάτες ψητές με τυρί ογκρατέν

Μπιφτέκι ψητό με πατάτες

Πατατοσαλάτα με αγιολί

Χρήσιμες ιατρικές συνταγές με πατάτες

Μοσχαρίσιο κότσι με πουρέ πατάτας

Οι καλύτερες πατάτες είναι Νάξου

Μην αποθηκεύετε τις πατάτες σε χαμηλές θερμοκρασίες

Σταματήστε να τρώτε προτηγανισμένες πατάτες

Τραγανά σπιτικά πατατάκια

Τα καλύτερα γεμιστά

Υγιεινό μαγείρεμα στο ταψί

Υγιεινό μαγείρεμα στην κατσαρόλα

Ξινόχοντρος κρητικός με πατάτες

Γλυκοπατάτες για τον καρκίνο

Τηγανητές πατάτες πολύ νόστιμες

Πατάτες

Μια πολύ καλή δικαιολογία για να τρώμε τηγανητές πατάτες

Μπακαλιάρος ψητός με σκορδαλιά

Ταραμοσαλάτα με πατάτες και κρεμμύδια

Μπιφτέκια φούρνου με πατάτες

Οι βιταμίνες που χάνονται από τις πατάτες κατά το μαγείρεμα

Απώλεια των βιταμινών στις πατάτες κατά την αποθήκευση

Αρνάκι κοκκινιστό με πατάτες τηγανητές

Μωβ πατάτες

Γεμιστές πατάτες

Τα καλύτερα Ελληνικά τοπικά φαγητά

Γλυκοπατάτα

Μείνετε για πάντα νέες με γλυκοπατάτες

www.emedi.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Νευρίνωμα Morton

Το νευρίνωμα Morton είναι μια πάχυνση του ιστού που περιβάλλει το μικρό νεύρο που οδηγεί στα δάχτυλα των ποδιών. Το νευρίνωμα Morton είναι μια...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ