Νόστιμες πατατοκροκέτες vegan
Πατατοκροκέτες vegan
ΠΑΤΑΤΕΣ: Οι πατάτες είναι πλούσιες σε υδατάνθρακες. Οι υδατάνθρακες αποτελούν σημαντική πηγή ενέργειας για τον ανθρώπινο οργανισμό και πρέπει να λαμβάνονται σε αρκετή ποσότητα σε καθημερινή βάση, γι’ αυτό και τις λαμβάνουμε από διάφορες τροφές. Μια επιπλέον σημαντική θρεπτική ιδιότητα της πατάτας είναι η περιεκτικότητά της σε φυτικές ίνες. Οι φυτικές ίνες είναι απαραίτητες για την καλή λειτουργία του εντέρου, αλλά και γενικότερα του γαστρεντερικού συστήματος. Οι βραστές πατάτες περιέχουν σημαντική ποσότητα βιταμίνης C, έχουν αντιοξειδωτικές ιδιότητες, ενώ συμβάλλουν και στη διατήρηση της υγείας των οστών, των δοντιών και του δέρματος. Είναι εξίσου πλούσιες σε βιταμίνες του συμπλέγματος Β. Οι βιταμίνες αυτές είναι σημαντικές για το μεταβολισμό των υδατανθράκων και άρα, για την παραγωγή ενέργειας στον οργανισμό, για την υγεία του δέρματος, αλλά και του νευρικού συστήματος. Επιπλέον, η πατάτα δεν περιέχει νάτριο και σε συνδυασμό με το γεγονός ότι είναι πλούσια σε κάλιο, καθίσταται σημαντική στην πρόληψη της αρτηριακής πίεσης. Το κάλιο βελτιώνει, επίσης, τη μυϊκή και νευρική λειτουργία.
ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ: Βοηθούν στην επούλωση των πληγών και ενισχύουν το ανοσοποιητικό σύστηµα, καθώς, είναι πλούσιο σε βιταµίνη C. Έχουν αντικαρκινική δράση. Επιστημονικές μελέτες έδειξαν ότι η κουερσετίνη και κατ’ επέκταση το κρεμμύδι, όπως και άλλα φρούτα και λαχανικά που την περιέχουν συμβάλλει στη μείωση της εμφάνισης καρκίνου του προστάτη, των ωοθηκών, του μαστού, του στομάχου, του παχέος εντέρου.
ΣΚΟΡΔΟ: Το σκόρδο αποτελεί για τη λαϊκή ιατρική ένα πολυδύναμο φάρμακο με μεγάλη αξία. Περιέχει αιθέριο έλαιο αποτελούμενο από αλλιίνη, αλλινάση, αλλικίνη, αχοένιο, σκορδινίνες, το αντιοξειδωτικό σελήνιο, ιώδιο, ασβέστιο, μαγγάνιο, σίδηρο, φώσφορο, θειάφι και βιταμίνες Α, Β, Β1, Β2, Β3, Β6, C, και Ε. Περιέχει, επίσης, πτητικό έλαιο, γλίσχρασμα, γλυκοκινίνες και γερμάνιο, καθώς και άλλα χρήσιμα για τον οργανισμό στοιχεία, όπως λευκωματούχες ουσίες, λιπαρές, αμυλώδες και κυτταρίνη.
Πατατοκροκέτες vegan
ΥΛΙΚΑ
700 γραμμάρια βιολογικές πατάτες
3 κουταλιές της σούπας βιολογικό αλεύρι χωρίς γλουτένη ή βιολογικό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κουταλιές της σούπας βιολογικό vegan βούτυρο
1 ½ κουταλάκι του γλυκού βιολογικό σκόρδο σε σκόνη
1 ½ κουταλάκι του γλυκού βιολογικό κρεμμύδι σε σκόνη
Ιωδιούχο ανεπεξέργαστο θαλασσινό αλάτι
Φρεσκοτριμμένο βιολογικό μαύρο πιπέρι
Βιολογικό Vegan τυρί, τριμμένο
1 πρέζα βιολογικό μοσχοκάρυδο
Για επικάλυψη:
1 φλιτζάνι βιολογικό αλεύρι χωρίς γλουτένη ή βιολογικό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 φλιτζάνι βιολογικό γάλα σόγιας
Βιολογική τριμμένη φρυγανιά χωρίς γλουτένη
1 πρέζα νιφάδες βιολογικό τσίλι ή βιολογική γλυκιά πάπρικα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Προσθέστε τις καθαρισμένες πατάτες σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο βραστό νερό. Βεβαιωθείτε ότι οι πατάτες είναι πλήρως καλυμμένες. Βράζετε για 25 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν. Στραγγίζετε και αφήνετε να κρυώσουν.
- Σε ένα μπολ, λιώστε τις πατάτες και προσθέστε το αλεύρι, το vegan βούτυρο, το σκόρδο και το κρεμμύδι σε σκόνη, το μοσχοκάρυδο, το τυρί vegan, αλάτι και πιπέρι.
- Ανακατεύετε καλά και αρχίζετε να φτιάχνετε οβάλ πατατοκροκέτες. Τις μεταφέρετε σε ένα πιάτο.
- Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200 βαθμούς C και μετά προσθέτετε σε 3 χωριστά μπολ το γάλα, τη φρυγανιά και το αλεύρι. Προσθέστε τις νιφάδες τσίλι ή την πάπρικα στο μπολ με τη φρυγανιά και ανακατέψτε το.
- Περάστε τις πατατοκροκέτες σε κάθε μπολ και βάλτε τις σε ένα ταψί με λαδόκολλα.
- Ψήνετε για 25 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν και να γίνουν τραγανές εξωτερικά. Αν θέλετε να τις τηγανίσετε, απλά τις βουτάτε σε καυτό λάδι και τις τηγανίζετε για 3-4 λεπτά.
- Σερβίρετε με βιολογική κέτσαπ, βιολογική vegan μαγιονέζα, τσάτνεϊ με κόλιανδρο και μέντα (H καταγωγή τους είναι από την Iνδία, όπου «τσάτνεϊ» σημαίνει «δυνατά μπαχαρικά». Στη μορφή που τις γνωρίζουμε στην Eυρώπη, όμως, δηλαδή σαν ένα είδος μαρμελάδας με γλυκόξινη και καυτερή γεύση, είναι προϊόν βρετανικής επεξεργασίας. Τσάτνεϊ φτιάχνουμε τόσο με φρούτα όσο και με λαχανικά. Απαραίτητο στοιχείο είναι τα μπαχαρικά, η ζάχαρη (συνήθως μαύρη), το ξίδι και το πιπέρι ή οποιοδήποτε ντιπ της επιλογής σας).
Σπιτικό τσάτνεϊ με κόλιανδρο και μέντα
ΥΛΙΚΑ
1 φλιτζάνι φρέσκα βιολογικά φύλλα μέντας
1 φλιτζάνι φύλλα βιολογικού κόλιανδρου
1 βιολογικό πράσινο τσίλι, προσθέστε περισσότερα τσίλι αν θέλετε το τσάτνεϊ να είναι πικάντικο
1 εκατοστό βιολογικό τζίντζερ
1 ή 2 κουταλιές της σούπας βιολογικός χυμός λεμονιού
Ιωδιούχο ανεπεξέργαστο θαλασσινό αλάτι
Φρεσκοτριμμένο βιολογικό μαύρο πιπέρι
6 σκελίδες βιολογικό σκόρδο
1 βιολογικό κρεμμύδι ψητό
1 ψητή βιολογική ντομάτα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Ξεκινήστε ψήνοντας το κρεμμύδι και τη ντομάτα.
- Αλέστε όλα τα παραπάνω υλικά ώστε να γίνει μια λεία πάστα χρησιμοποιώντας λίγο νερό αν χρειάζεται.
- Προσθέστε λίγο αλάτι στο τσάτνεϊ.
- Διατηρήστε το τσάτνεϊ σε αεροστεγές δοχείο στο ψυγείο.
- Απλώστε αυτό το πικάντικο τσάτνεϊ με κόλιανδρο σε σάντουιτς ή χρησιμοποιήστε το ως ντιπ για πατατάκια ή άλλα σνακ.
Τα καλύτερα βιολογικά προϊόντα
Πατήστε, εδώ, για να παραγγείλετε τα κατάλληλα βιολογικά προϊόντα
Διαβάστε, επίσης,
Νόστιμο και υγιεινό ψάρι με πατάτες και κάπαρη
Νόστιμο και υγιεινό σουφλέ λαχανικών στο φούρνο
Νόστιμη και υγιεινή πατατοσαλάτα με ρεβίθια
Νόστιμο λεμονάτο κοτόπουλο με πατάτες στην κατσαρόλα
Τραγανές και νόστιμες πατάτες με σάλτσα
Νόστιμη και υγιεινή πατατοσαλάτα με μουστάρδα
Σούπα γλυκοπατάτας με κανέλα και καρύδια
Νόστιμη και υγιεινή πατατόπιτα
Κοτόπουλο με κρέμα γλυκοπατάτας
Υγιεινό κοτόπουλο ψητό με πατάτες
Υγιεινός χορτοφαγικός μουσακάς
Υγιεινό χταπόδι με πατατοσαλάτα
Χοιρινό με πατάτες και σπανάκι
Πατάτες ψητές με τυρί ογκρατέν
Χρήσιμες ιατρικές συνταγές με πατάτες
Μοσχαρίσιο κότσι με πουρέ πατάτας
Οι καλύτερες πατάτες είναι Νάξου
Μην αποθηκεύετε τις πατάτες σε χαμηλές θερμοκρασίες
Σταματήστε να τρώτε προτηγανισμένες πατάτες
Υγιεινό μαγείρεμα στην κατσαρόλα
Ξινόχοντρος κρητικός με πατάτες
Τηγανητές πατάτες πολύ νόστιμες
Μια πολύ καλή δικαιολογία για να τρώμε τηγανητές πατάτες
Μπακαλιάρος ψητός με σκορδαλιά
Ταραμοσαλάτα με πατάτες και κρεμμύδια
Οι βιταμίνες που χάνονται από τις πατάτες κατά το μαγείρεμα
Απώλεια των βιταμινών στις πατάτες κατά την αποθήκευση
Αρνάκι κοκκινιστό με πατάτες τηγανητές
Τα καλύτερα Ελληνικά τοπικά φαγητά