Νόστιμη μακαρονάδα με καπνιστό σολομό και σπανάκι
Υπέροχη και πεντανόστιμη μακαρονάδα με καπνιστό σολομό και σπανάκι
ΖΥΜΑΡΙΚΑ: Τα ζυμαρικά είναι πλούσια σε υδατάνθρακες, βασικό συστατικό για την εύρυθμη λειτουργία του εγκεφάλου. Μάλιστα, ορισμένοι επιστήμονες τους χαρακτηρίζουν και «καύσιμα» του εγκεφάλου. Δεν είναι, μάλιστα, σπάνιο το φαινόμενο, άτομα που κάνουν αυστηρές δίαιτες να παρουσιάζουν προβλήματα συγκέντρωσης.
ΣΟΛΟΜΟΣ: Ο σολομός έχει μεγάλη διατροφική αξία και ευεργετικές ιδιότητες για το δέρμα, το ανοσοποιητικό, την καρδιά και τον εγκέφαλο. Αποτελεί μία από τις καλύτερες πηγές των πολύτιμων για τον οργανισμό ωμέγα 3 λιπαρών οξέων, τα οποία δημιουργούν μια φυσική ασπίδα προστασίας έναντι των εκφυλιστικών νοσημάτων. Ο σολομός αποτελεί φυσική πηγή θρεπτικών ουσιών, ιδιαίτερα πρωτεϊνών, ενώ περιέχει σε σημαντικές ποσότητες, βιταμίνες, μέταλλα, ιχνοστοιχεία και φυσικά τα πολύτιμα και απαραίτητα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα. Είναι πλούσιος σε νιασίνη, παντοθενικό οξύ, ριβοφλαβίνη, βιταμίνη D, βιταμίνες της ομάδας Β (κυρίως Β6 και Β12), σελήνιο και φώσφορο. Είναι φτωχός σε θερμίδες και σε κορεσμένα λιπαρά οξέα και δεν περιέχει καθόλου υδατάνθρακες και αλάτι.
ΣΠΑΝΑΚΙ: Θεωρείται μία από τις πιο υγιεινές τροφές, καθώς, περιέχει πολλές βιταμίνες και ιχνοστοιχεία, ενώ, παράλληλα έχει λίγες θερμίδες, τρώγεται δε τόσο μαγειρεμένο, όσο και ωμό. Βοηθάει στη διατήρηση της υγείας του δέρματος, των μαλλιών και των οστών, ενώ βελτιώνει τη διαδικασία της πέψης και τον έλεγχο της γλυκόζης στο αίμα στους διαβητικούς και μειώνει τον κίνδυνο εμφάνισης καρδιακών ασθενειών.
ΚΑΠΑΡΗ: Η κάπαρη έχει ελάχιστη θερμιδική αξία, μόνο 8 θερμίδες ανά 4 κουταλιές της σούπας. Φτωχή σε θερμίδες, πλούσια όμως σε αντιοξειδωτικές ουσίες και βιταμίνες, αφού πιο συγκεκριμένα περιέχει: βιταμίνες Α, Ε, C, K, νιασίνη, ριβοφλαβίνη και φυλλικό οξύ, ασβέστιο, μαγγάνιο, σίδηρο, μαγνήσιο, χαλκός, σελήνιο και λινολεϊκό οξύ.
ΣΚΟΡΔΟ: Το σκόρδο αποτελεί για τη λαϊκή ιατρική ένα πολυδύναμο φάρμακο με μεγάλη αξία. Περιέχει αιθέριο έλαιο αποτελούμενο από αλλιίνη, αλλινάση, αλλικίνη, αχοένιο, σκορδινίνες, το αντιοξειδωτικό σελήνιο, ιώδιο, ασβέστιο, μαγγάνιο, σίδηρο, φώσφορο, θειάφι και βιταμίνες Α, Β, Β1, Β2, Β3, Β6, C, και Ε. Περιέχει, επίσης, πτητικό έλαιο, γλίσχρασμα, γλυκοκινίνες και γερμάνιο, καθώς και άλλα χρήσιμα για τον οργανισμό στοιχεία, όπως λευκωματούχες ουσίες, λιπαρές, αμυλώδες και κυτταρίνη.

Συνταγή για τη μακαρονάδα με καπνιστό σολομό
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ
400 γραμμάρια φιλέτα βιολογικού καπνιστού σολομού, με δέρμα
2 κουταλιές της σούπας βιολογικό εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
Ιωδιούχο ανεπεξέργαστο θαλασσινό αλάτι
Φρεσκοτριμμένο βιολογικό μαύρο πιπέρι
½ βιολογικό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
3 σκελίδες βιολογικό σκόρδο λιωμένες
1 φλιτζάνι βιολογική πλήρης κρέμα γάλακτος
⅓ φλιτζάνι βιολογική κάπαρη
1 φλιτζάνι βιολογικά φύλλα σπανάκι
1 κουταλιά της σούπας βιολογικός άνηθος ψιλοκομμένος
1 κουταλάκι φρέσκος βιολογικός χυμός λεμονιού
500 γραμμάρια βιολογικά ζυμαρικά, μαγειρεμένα, της επιλογής σας
1 φλιτζάνι νερό, κρατημένο από τα ζυμαρικά
Βιολογικό τυρί παρμεζάνα, για γεύση
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Στεγνώστε τον σολομό με χαρτί κουζίνας. Περιχύνετε με το ελαιόλαδο και αλατοπιπερώνετε. Ζεσταίνετε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά. Προσθέστε το σολομό με το δέρμα προς τα κάτω και μαγειρέψτε μέχρι η πέτσα να γίνει τραγανή και χρυσαφένια, περίπου 3-4 λεπτά. Αναποδογυρίστε προσεκτικά το ψάρι και μαγειρέψτε για άλλα δύο λεπτά από την άλλη πλευρά μέχρι να γίνει. Βγάζετε από το τηγάνι και αφήνετε στην άκρη.
- Προσθέστε ελαιόλαδο στο τηγάνι και στη συνέχεια προσθέστε το κρεμμύδι. Μαγειρέψτε για λίγα λεπτά μέχρι να μαλακώσει και προσθέστε το σκόρδο. Μαγειρέψτε για 30 δευτερόλεπτα και μετά ρίξτε την κρέμα. Προσθέστε τον άνηθο και το λεμόνι και αφήστε να σιγοβράσει απαλά. Σιγοβράζετε τη σάλτσα για 5-7 λεπτά.
- Ρίξτε το σολομό σε κομμάτια και αλατοπιπερώστε. Προσθέτετε τα ζυμαρικά και τα φύλλα σπανακιού και ανακατέψτε μέχρι να ενωθούν με τη σάλτσα. Αν χρειαστεί προσθέστε μερικές κουταλιές της σούπας νερό ζυμαρικών.
- Μοιράζετε τα ζυμαρικά σε 4 πιάτα σερβιρίσματος. Γαρνίρετε με τριμμένο πιπέρι, παρμεζάνα και κάπαρη.
ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΟΡΕΞΗ!!!
by Savvi Diet
Τα καλύτερα βιολογικά προϊόντα
Πατήστε, εδώ, για να παραγγείλετε τα κατάλληλα βιολογικά προϊόντα

Διαβάστε, επίσης,
Νόστιμα και υγιεινά κεφτεδάκια ψαριού
Νόστιμες σπιτικές ψαροκροκέτες με σάλτσα κάπαρης
Νόστιμη και υγιεινή κολοκυθόσουπα με ψάρι
Σαρδέλες στη λαδόκολλα με λαχανικά
Πέννες στο φούρνο με λαχανικά και τόνο
Νόστιμο ψάρι με σκόρδο και κάρυ
Υγιεινή καλοκαιρινή σαλάτα με χταποδάκι
Νόστιμη σαλάτα με μπριζόλες τόνου
Δροσερή και νόστιμη σαλάτα με σολομό
Υγιεινός και νόστιμος σολομός με μέλι και σκόρδο
Υγιεινή και νόστιμη πέρκα με λαχανικά
Ζυμαρικά με καπνιστό σολομό και σπαράγγια
Υγιεινό χταπόδι με πατατοσαλάτα
Σαρδέλες στο φούρνο με γκρεμολάτα
Να ψάχνετε για φρέσκο ψάρι ελεύθερης αλιείας
Τα πιο νόστιμα ψάρια είναι τα εποχιακά
Χρήσιμες ιατρικές συνταγές για την κάππαρη
Η πιο νόστιμη σπιτική μαγιονέζα
Φαγκρί ψημένο με μυρωδικά στη λαδόκολλα
Πώς αναγνωρίζουμε το φρέσκο ψάρι
Μπακαλιάρος ψητός με σκορδαλιά
Ταραμοσαλάτα με πατάτες και κρεμμύδια
Υπάρχουν κίνδυνοι από τα θαλασσινά;
Χρήσιμες πληροφορίες για τα ψάρια
Να τρώτε ψάρια δύο φορές την εβδομάδα