Σάββατο, 1 Απριλίου, 2023
ΑρχικήΔιατροφήΜακαρονάδα με καπνιστό σολομό

Μακαρονάδα με καπνιστό σολομό

Νόστιμη μακαρονάδα με καπνιστό σολομό και σπανάκι

Υπέροχη και πεντανόστιμη μακαρονάδα με καπνιστό σολομό και σπανάκι

ΖΥΜΑΡΙΚΑ: Τα ζυμαρικά είναι πλούσια σε υδατάνθρακες, βασικό συστατικό για την εύρυθμη λειτουργία του εγκεφάλου. Μάλιστα, ορισμένοι επιστήμονες τους χαρακτηρίζουν και «καύσιμα» του εγκεφάλου. Δεν είναι, μάλιστα, σπάνιο το φαινόμενο, άτομα που κάνουν αυστηρές δίαιτες να παρουσιάζουν προβλήματα συγκέντρωσης.

ΣΟΛΟΜΟΣ: Ο σολομός έχει μεγάλη διατροφική αξία και ευεργετικές ιδιότητες για το δέρμα, το ανοσοποιητικό, την καρδιά και τον εγκέφαλο. Αποτελεί μία από τις καλύτερες πηγές των πολύτιμων για τον οργανισμό ωμέγα 3 λιπαρών οξέων, τα οποία δημιουργούν μια φυσική ασπίδα προστασίας έναντι των εκφυλιστικών νοσημάτων. Ο σολομός αποτελεί φυσική πηγή θρεπτικών ουσιών, ιδιαίτερα πρωτεϊνών, ενώ περιέχει σε σημαντικές ποσότητες, βιταμίνες, μέταλλα, ιχνοστοιχεία και φυσικά τα πολύτιμα και απαραίτητα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα. Είναι πλούσιος σε νιασίνη, παντοθενικό οξύ, ριβοφλαβίνη, βιταμίνη D, βιταμίνες της ομάδας Β (κυρίως Β6 και Β12), σελήνιο και φώσφορο. Είναι φτωχός σε θερμίδες και σε κορεσμένα λιπαρά οξέα και δεν περιέχει καθόλου υδατάνθρακες και αλάτι.

ΣΠΑΝΑΚΙ: Θεωρείται μία από τις πιο υγιεινές τροφές, καθώς, περιέχει πολλές βιταμίνες και ιχνοστοιχεία, ενώ, παράλληλα έχει λίγες θερμίδες, τρώγεται δε τόσο μαγειρεμένο, όσο και ωμό. Βοηθάει στη διατήρηση της υγείας του δέρματος, των μαλλιών και των οστών, ενώ βελτιώνει τη διαδικασία της πέψης και τον έλεγχο της γλυκόζης στο αίμα στους διαβητικούς και μειώνει τον κίνδυνο εμφάνισης καρδιακών ασθενειών.

ΚΑΠΑΡΗ: Η κάπαρη έχει ελάχιστη θερμιδική αξία, μόνο 8 θερμίδες ανά 4 κουταλιές της σούπας. Φτωχή σε θερμίδες, πλούσια όμως σε αντιοξειδωτικές ουσίες και βιταμίνες, αφού πιο συγκεκριμένα περιέχει: βιταμίνες Α, Ε, C, K, νιασίνη, ριβοφλαβίνη και φυλλικό οξύ, ασβέστιο, μαγγάνιο, σίδηρο, μαγνήσιο, χαλκός, σελήνιο και λινολεϊκό οξύ.

ΣΚΟΡΔΟ: Το σκόρδο αποτελεί για τη λαϊκή ιατρική ένα πολυδύναμο φάρμακο με μεγάλη αξία. Περιέχει αιθέριο έλαιο αποτελούμενο από αλλιίνη, αλλινάση, αλλικίνη, αχοένιο, σκορδινίνες, το αντιοξειδωτικό σελήνιο, ιώδιο, ασβέστιο, μαγγάνιο, σίδηρο, φώσφορο, θειάφι και βιταμίνες Α, Β, Β1, Β2, Β3, Β6, C, και Ε. Περιέχει, επίσης, πτητικό έλαιο, γλίσχρασμα, γλυκοκινίνες και γερμάνιο, καθώς και άλλα χρήσιμα για τον οργανισμό στοιχεία, όπως λευκωματούχες ουσίες, λιπαρές, αμυλώδες και κυτταρίνη.

Συνταγή για τη μακαρονάδα με καπνιστό σολομό

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ

400 γραμμάρια φιλέτα βιολογικού καπνιστού σολομού, με δέρμα

2 κουταλιές της σούπας βιολογικό εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο

Ιωδιούχο ανεπεξέργαστο θαλασσινό αλάτι

Φρεσκοτριμμένο βιολογικό μαύρο πιπέρι

½ βιολογικό κρεμμύδι ψιλοκομμένο

3 σκελίδες βιολογικό σκόρδο λιωμένες

1 φλιτζάνι βιολογική πλήρης κρέμα γάλακτος

⅓ φλιτζάνι βιολογική κάπαρη

1 φλιτζάνι βιολογικά φύλλα σπανάκι

1 κουταλιά της σούπας βιολογικός άνηθος ψιλοκομμένος

1 κουταλάκι φρέσκος ​​βιολογικός χυμός λεμονιού

500 γραμμάρια βιολογικά ζυμαρικά, μαγειρεμένα, της επιλογής σας

1 φλιτζάνι νερό, κρατημένο από τα ζυμαρικά

Βιολογικό τυρί παρμεζάνα, για γεύση

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Στεγνώστε τον σολομό με χαρτί κουζίνας. Περιχύνετε με το ελαιόλαδο και αλατοπιπερώνετε. Ζεσταίνετε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά. Προσθέστε το σολομό με το δέρμα προς τα κάτω και μαγειρέψτε μέχρι η πέτσα να γίνει τραγανή και χρυσαφένια, περίπου 3-4 λεπτά. Αναποδογυρίστε προσεκτικά το ψάρι και μαγειρέψτε για άλλα δύο λεπτά από την άλλη πλευρά μέχρι να γίνει. Βγάζετε από το τηγάνι και αφήνετε στην άκρη.
  2. Προσθέστε ελαιόλαδο στο τηγάνι και στη συνέχεια προσθέστε το κρεμμύδι. Μαγειρέψτε για λίγα λεπτά μέχρι να μαλακώσει και προσθέστε το σκόρδο. Μαγειρέψτε για 30 δευτερόλεπτα και μετά ρίξτε την κρέμα. Προσθέστε τον άνηθο και το λεμόνι και αφήστε να σιγοβράσει απαλά. Σιγοβράζετε τη σάλτσα για 5-7 λεπτά.
  3. Ρίξτε το σολομό σε κομμάτια και αλατοπιπερώστε. Προσθέτετε τα ζυμαρικά και τα φύλλα σπανακιού και ανακατέψτε μέχρι να ενωθούν με τη σάλτσα. Αν χρειαστεί προσθέστε μερικές κουταλιές της σούπας νερό ζυμαρικών.
  4. Μοιράζετε τα ζυμαρικά σε 4 πιάτα σερβιρίσματος. Γαρνίρετε με τριμμένο πιπέρι, παρμεζάνα και κάπαρη.

ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΟΡΕΞΗ!!!

by Savvi Diet

Τα καλύτερα βιολογικά προϊόντα

Πατήστε, εδώ, για να παραγγείλετε τα κατάλληλα βιολογικά προϊόντα

Διαβάστε, επίσης,

Νόστιμα και υγιεινά κεφτεδάκια ψαριού

Νόστιμες σπιτικές ψαροκροκέτες με σάλτσα κάπαρης

Νόστιμη και υγιεινή κολοκυθόσουπα με ψάρι

Σαρδέλες στη λαδόκολλα με λαχανικά

Πέννες στο φούρνο με λαχανικά και τόνο

Νόστιμο ψάρι με σκόρδο και κάρυ

Σολομός βουτύρου Ουέλινγκτον

Νόστιμη και υγιεινή ψαρόπιτα

Υγιεινή καλοκαιρινή σαλάτα με χταποδάκι

Μύδια με ντομάτα και σκόρδο

Νόστιμη σαλάτα με μπριζόλες τόνου

Η διατροφική αξία των ψαριών

Δροσερή και νόστιμη σαλάτα με σολομό

Υγιεινός και νόστιμος σολομός με μέλι και σκόρδο

Υγιεινή και νόστιμη πέρκα με λαχανικά

Ζυμαρικά με καπνιστό σολομό και σπαράγγια

Υγιεινοί γαύροι παστοί

Υγιεινό χταπόδι με πατατοσαλάτα

Ψάρι ψητό με λαχανικά

Ψαρόσουπα

Σαρδέλες στο φούρνο με γκρεμολάτα

Μπακαλιάρος παστός, τηγανητός

Υγιεινή μαγιονέζα

Τα ελληνικά όστρακα

Αλμυρίκια

Σαφρίδια φιλέτο ψητά

Κολιός πλακί

Κέφαλος

Σαρδέλες με ξινήθρα

Να ψάχνετε για φρέσκο ψάρι ελεύθερης αλιείας

Σας αρέσει το ωμό φαγητό;

Χαβιάρι

Σαλάτα Καλύμνου

Προσέξτε τι τρώτε!

Αγγούρια με γαρίδες

Τα πιο νόστιμα ψάρια είναι τα εποχιακά

Σαρδέλες παντρεμένες

Χρήσιμες ιατρικές συνταγές για την κάππαρη

Φαγκρί

Το νοστιμότερο ψητό ψάρι

Η πιο νόστιμη σπιτική μαγιονέζα

Τσιπούρα

Τόνος με πράσα

Φαγκρί ψημένο με μυρωδικά στη λαδόκολλα

Σπάρος

Σμέρνα

Σκορπίνα

Χάνος

Σάλπα

Το σαλάχι

Πώς αναγνωρίζουμε το φρέσκο ψάρι

Μπακαλιάρος ψητός με σκορδαλιά

Οστρακοειδή

Οι πιο νόστιμες γυαλιστερές

Σουπιές με χόρτα

Ταραμοσαλάτα με πατάτες και κρεμμύδια

Υπάρχουν κίνδυνοι από τα θαλασσινά;

Χρήσιμες πληροφορίες για τα ψάρια

Κάππαρη

Να τρώτε ψάρια δύο φορές την εβδομάδα

Τα καλύτερα Ελληνικά τοπικά φαγητά

Δράκαινα

Γοφάρι

Γόπα

Αετός σαλάχι

www.emedi.gr

Print Friendly, PDF & Email
Προηγούμενο άρθροΠεριοδοντίτιδα
Επόμενο άρθροΜικροκεφαλία
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Είναι ασφαλής ο βελονισμός στην εγκυμοσύνη;

Είναι ασφαλής ο βελονισμός στην εγκυμοσύνη; Ο βελονισμός είναι απαραίτητος και ασφαλής κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Η θεραπεία με βελονισμό είναι ασφαλής και δεν...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ