Παρασκευή, 2 Δεκεμβρίου, 2022
ΑρχικήΔιατροφήΜελιτζάνες με βασιλικό και σκόρδο

Μελιτζάνες με βασιλικό και σκόρδο

Μελιτζάνες με βασιλικό και σκόρδο. Απολαύστε αυτό το εύκολο και νόστιμο φαγητό με την οικογένεια σας και τους φίλους.

Νόστιμες μελιτζάνες με βασιλικό και σκόρδο

ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ: Η μελιτζάνα είναι πλούσια σε ασβέστιο, κάλιο, σίδηρο, νάτριο, βιταμίνη Α, αρκετές βιταμίνες του συμπλέγματος Β, όπως, θειαμίνη και νιασίνη και φυτικές ίνες, που την καθιστούν μια πολύ υγιεινή τροφή. Εκτός από τα παραπάνω, η μελιτζάνα περιέχει και θρεπτικά συστατικά που ανήκουν στην οικογένεια των φαινολών, όπως, χλωρογενικό οξύ, το οποίο θεωρείται ότι έχει αντιμικροβιακή και αντιιική δράση και ρίχνει την «κακή» χοληστερίνη (LDL).

ΣΚΟΡΔΟ:  Το σκόρδο αποτελεί για τη λαϊκή ιατρική ένα πολυδύναμο φάρμακο με μεγάλη αξία. Περιέχει αιθέριο έλαιο αποτελούμενο από αλλιίνη, αλλινάση, αλλικίνη, αχοένιο, σκορδινίνες, το αντιοξειδωτικό σελήνιο, ιώδιο, ασβέστιο, μαγγάνιο, σίδηρο, φώσφορο, θειάφι και βιταμίνες Α, Β, Β1, Β2, Β3, Β6, C, και Ε. Περιέχει, επίσης, πτητικό έλαιο, γλίσχρασμα, γλυκοκινίνες και γερμάνιο, καθώς και άλλα χρήσιμα για τον οργανισμό στοιχεία, όπως λευκωματούχες ουσίες, λιπαρές, αμυλώδες και κυτταρίνη.

ΒΑΣΙΛΙΚΟΣ: Ο βασιλικός έχει ισχυρές αντιοξειδωτικές, αντιιικές και αντιμικροβιακές ιδιότητες και δυνητικές για χρήση στην αντιμετώπιση του καρκίνου. Ο βασιλικός έχει αποδειχθεί ότι μειώνει την ύπαρξη συσσωμάτωσης αιμοπεταλίων και  θρόμβων στα ποντίκια. Παραδοσιακά, χρησιμοποιείται στην Ινδία, ως συμπληρωματική θεραπεία κατά του άγχους, του άσθματος και του διαβήτη. Ο βασιλικός, καθώς και άλλα αρωματικά φυτά, όπως, ο μάραθος και το εστραγκόν, περιέχουν εστραγόλη.

Πικάντικες μελιτζάνες με βασιλικό και σκόρδο

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ

2 τσακώνικες βιολογικές μελιτζάνες

4 σκελίδες βιολογικό σκόρδο, ψιλοκομμένες

2 βιολογικές πιπεριές τσίλι, ψιλοκομμένες

1 φλιτζάνι βιολογικός βασιλικός

1 κουταλάκι του γλυκού βιολογική σάλτσα σόγιας

1 κουταλάκι του γλυκού βιολογική σάλτσα ψαριού

1 κουταλάκι του γλυκού βιολογική καστανή ζάχαρη

Βιολογικό εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο

Λίγο ιωδιούχο ανεπεξέργαστο θαλασσινό αλάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Κόψτε τη μελιτζάνα στα τέσσερα και κόψτε σε κομμάτια.
  2. Ζεσταίνετε περίπου 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά. Όταν το λάδι είναι ζεστό, προσθέστε το ψιλοκομμένο σκόρδο και τις πιπεριές τσίλι στο τηγάνι και τηγανίστε, περίπου 30 δευτερόλεπτα.
  3. Προσθέστε τη μελιτζάνα στο τηγάνι και τηγανίστε για 2 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσουν και να μαλακώσουν τα κομμάτια.
  4. Προσθέστε τη σάλτσα σόγιας, τη σάλτσα ψαριού και την καστανή ζάχαρη στο τηγάνι και ανακατέψτε μαζί με τη μελιτζάνα, μαγειρεύοντας για περίπου ένα λεπτό ή μέχρι να δέσει η σάλτσα.
  5. Προσθέστε τα φύλλα βασιλικού στο τηγάνι και ανακατέψτε μέχρι να μαραθούν, περίπου 1 λεπτό. Αν χρειάζεται προσθέτετε αλάτι. Σερβίρετε, αμέσως, με λίγη φέτα ή γιαούρτι.

ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΟΡΕΞΗ!!!

by Savvi Diet

Τα καλύτερα βιολογικά προϊόντα

Πατήστε, εδώ, για να παραγγείλετε τα κατάλληλα βιολογικά προϊόντα

Διαβάστε, επίσης,

Κεφτεδάκια με ταμάρι, τζίντζερ και μελιτζάνα

Μουσακάς με μανιτάρια και χαλούμι

Υγιεινός χορτοφαγικός μουσακάς

Υγιεινά γεμιστά

Λαζάνια με μελιτζάνες

Μελιτζάνες παπουτσάκια

Μεσημεριανό φαγητό χωρίς κρέας

Μελιτζάνες

Μελιτζανοσαλάτα

Τα καλύτερα Ελληνικά τοπικά φαγητά

www.emedi.gr

Print Friendly, PDF & Email
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μπανανιά

Συκιά

Αμπέλι

Καψικόν

Ανανάς

Νεραντζιά

Κακαόδεντρο

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Μπανανιά

Μπανανιά. Η μπανανιά, οι μπανάνες και και τα πολλά και πολύτιμα οφέλη τους για την Υγεία Η μπανανιά ή Μούσα ή Musa ανήκει στην οικογένεια...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ