Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΔιατροφήPancakes με πεκάν, μπανάνα και maple syrup

Pancakes με πεκάν, μπανάνα και maple syrup

Pancake με πεκάν, μπανάνα και maple syrup. Με αλεύρι ολικής, νιφάδες βρώμης και μέλι. Νόστιμο και υγιεινό

Pancake με πεκάν, μπανάνα και maple syrup

ΣΙΡΟΠΙ ΣΦΕΝΔΑΜΟΥ: Το σιρόπι σφενδάμου είναι ένα φυσικό γλυκαντικό που δεν περιέχει επιπρόσθετη ζάχαρη, χρωστικές ουσίες, τεχνητές αρωματικές ύλες, συντηρητικά ή πρόσθετα. Όπως όλα τα γλυκαντικά έτσι και αυτό δεν έχει καμία σημαντική ποσότητα πρωτεΐνης και λίπους. Αντίθετα, το 66% του σιροπιού αποτελείται από υδατάνθρακες εκ των οποίων το 90% αυτού είναι φυσικά σάκχαρα. Λόγω ότι δεν δέχεται επεξεργασία, τα θρεπτικά του συστατικά δεν χάνονται. Περιέχει μια αξιοπρεπή ποσότητα μετάλλων και βιταμινών, ιδιαίτερα μαγγανίου, ψευδαργύρου και ριβοφλαβίνης και μερική ποσότητα ασβεστίου, μαγνησίου και καλίου.

ΚΑΡΥΔΙΑ: Τα καρύδια είναι πλούσια σε λιπαρά (μονοακόρεστα και πολυακόρεστα), λινολεϊκό και α- λινολενικό οξύ, πρωτεΐνες, φώσφορο, φυλλικό οξύ, χαλκό, μαγνήσιο και κάλιο, με καλή αναλογία σε φυτικές ίνες, πολυφαινόλες, τανίνη και βιταμίνη Ε, πλούσια σε ενέργεια και χαμηλά σε σάκχαρα και κορεσμένα λιπαρά οξέα. Συγκρίνοντάς τα με τους περισσότερους ξηρούς καρπούς, που περιέχουν μονοακόρεστα λιπαρά οξέα, τα καρύδια είναι μοναδικά, επειδή είναι πλούσια σε ω-3 και ω-6 λιπαρά οξέα. Ο συνδυασμός καλών λιπαρών, πρωτεϊνών και ινών στα καρύδια βοηθά στην αύξηση του κορεσμού και της πληρότητας. Αυτό τα καθιστά πιο υγιεινά ως σνακ, σε σύγκριση με πατατάκια, κράκερ και άλλα τρόφιμα πλούσια σε υδατάνθρακες.

Οι μπανάνες είναι μια πολύ καλή πηγή ινών, καλίου, βιταμίνης Β6, βιταμίνης C, ενώ περιέχει διάφορα αντιοξειδωτικά και φυτοθρεπτικά συστατικά. Μία μπανάνα μεσαίου μεγέθους παρέχει περίπου 105 θερμίδες, οι περισσότερες από τις οποίες προέρχονται από τους υδατάνθρακες.

Το μέλι είναι μια φυσική, υγιεινή τροφή, τα σάκχαρα του απορροφούνται αμέσως από τον οργανισμό αποδίδοντας γρήγορα ενέργεια. Περιέχει μια σειρά από βιταμίνες και αντιoξειδωτικές ουσίες, μεταλλικά στοιχεία,  ιχνοστοιχεία, αμινοξέα κλπ που λειτουργούν ως ασπίδα υγείας στον ανθρώπινο οργανισμό.

Pancake με πεκάν, μπανάνα και maple syrup

Υλικά (2 pancakes)

Υλικά

50 γρ. βιολογικό αλεύρι ολικής αλέσεως

50 γραμμάρια νιφάδες βιολογικής βρώμης

1/2 κουταλάκι βιολογικό μπέικιν πάουντερ

1/4 κουταλάκι ιωδιούχο ανεπεξέργαστο θαλασσινό αλάτι

25 γρ. βιολογικό μέλι

1 βιολογικό αυγό

70 ml βιολογικό γάλα

10 γρ. βιολογικό βούτυρο

Για το στήσιμο

Βιολογικό Maple syrup ή βιολογικό σιρόπι σφενδάμου

1 βιολογική μπανάνα κομμένη σε κομμάτια

Λίγη βιολογική πεκάν ψίχα ωμή

Εκτέλεση

-Σ’ ένα μπολ ρίχνετε όλα τα υλικά για τα pancakes και ανακατεύετε με ένα σύρμα.

-Ζεσταίνετε το τηγάνι και ρίχνετε μία ποσότητα μείγμα pancake με μια κουτάλα σούπας.

-Όταν το pancake αρχίσει να κάνει φυσαλίδες, το γυρίζετε και το ψήνετε από την αντίθετη πλευρά. Φτιάχνετε όλο το μείγμα σε pancakes.

-Για να σερβίρετε, τοποθετείτε το κάθε pancake σε πιάτο, περιχύνετε με κομματάκια μπανάνας και maple syrup ή σιρόπι σφενδάμου.

-Σερβίρετε, αμέσως.

Τα καλύτερα βιολογικά προϊόντα

Πατήστε, εδώ, για να παραγγείλετε τα κατάλληλα βιολογικά προϊόντα

Διαβάστε, επίσης,

Pancakes λαχανικών

Pancakes κρεμμυδιού

Print Friendly, PDF & Email
Προηγούμενο άρθροΛικέρ Βοτάνων
Επόμενο άρθροΚλείστε την τηλεόραση
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ