Κυριακή, 24 Σεπτεμβρίου, 2023

Βιοανάδραση και Διαβήτης

Βιοανάδραση και Διαβήτης. Πώς η κβαντική ιατρική βιοανάδραση συμβάλλει στην πρόληψη και θεραπεία του σακχαρώδη διαβήτη.

Η βιοανάδραση προσπαθεί να σας διδάξει να ελέγχετε τις αυτόματες λειτουργίες του σώματος, όπως ο καρδιακός ρυθμός, η μυϊκή ένταση, η αναπνοή, η εφίδρωση, η θερμοκρασία του δέρματος, η αρτηριακή πίεση, ακόμη και τα εγκεφαλικά κύματα. Μαθαίνοντας να ελέγχετε αυτές τις λειτουργίες, μπορεί να είστε σε θέση να βελτιώσετε την υγεία σας, να ανακουφίσετε από τον χρόνιο πόνο, να μειώσετε το άγχος ή να βελτιώσετε τη σωματική ή πνευματική σας απόδοση.

Κατά τη διάρκεια της βιοανάδρασης, οι αισθητήρες που συνδέονται με το σώμα σας ανιχνεύουν αλλαγές στον παλμό, τη θερμοκρασία του δέρματος, τον μυϊκό τόνο, το μοτίβο των εγκεφαλικών κυμάτων ή κάποια άλλη φυσιολογική λειτουργία. Αυτές οι αλλαγές ενεργοποιούν ένα σήμα, έναν ήχο, ένα φως που αναβοσβήνει και μια αλλαγή στο μοτίβο σε μια οθόνη βίντεο που σας λέει ότι έχει συμβεί η φυσιολογική αλλαγή. Σταδιακά, με τη βοήθεια του θεραπευτή βιοανάδρασης, μπορείτε να μάθετε να αλλάζετε το σήμα αναλαμβάνοντας συνειδητό έλεγχο των αυτόματων λειτουργιών του σώματός σας.

Ο διαβήτης είναι μία χρόνια πάθηση που οφείλεται στο ότι το πάγκρεας έχει βλάβη και δεν μπορεί να παράγει την ορμόνη ινσουλίνη ή μπορεί το σώμα να μη μπορεί να τη χρησιμοποιήσει σωστά. Υπάρχουν αρκετοί τύποι διαβήτη και οι ασθενείς με αυτήν τη νόσο έχουν πολλές επιπλοκές, όπως καρδιακή προσβολή, αγγειακό εγκεφαλικό επεισόδιο, καρδιακή ανεπάρκεια, διαβητική νευροπάθεια, νεφροπάθεια, αμφιβληστροειδοπάθεια, τύφλωση, περιοδοντικά νοσήματα, καθυστέρηση επούλωσης τραυμάτων, διαταραχή της κυκλοφορίας του αίματος κ.ά.

Τα πρώτα βήματα για την αντιμετώπιση του σακχαρώδη διαβήτη είναι η τακτική άσκηση, η ειδική διατροφή για τους διαβητικούς, ο έλεγχος του σωματικού βάρους και ο έλεγχος του στρες.

Η βιοανάδραση ρυθμίζει τη γλυκόζη του αίματος και τη γλυκοζυλιωμένη αιμοσφαιρίνη σε άτομα με σακχαρώδη διαβήτη, μειώνει το στρες, ρυθμίζει την αρτηριακή πίεση σε φυσιολογικά επίπεδα, εξασφαλίζει μια καλή ποιότητα ύπνου και μέσω της ρύθμισης των νευροδιαβιβαστών, των ορμονών και των συναισθημάτων αποτρέπεται ή ρυθμίζεται ο διαβήτης.

Η Βιοανάδραση αποκαθιστά την ομοιόσταση στο σώμα, γιατί είναι ενεργειακή θεραπεία που διορθώνει τις ανισορροπίες του σώματος και αποκαθιστά την υγεία με τη βοήθεια της ειδικής διατροφής για διαβητικούς.

Η βιοανάδραση εντοπίζει τυχόν ανισορροπίες στο ενεργειακό σας πεδίο και βοηθά στην αποκατάσταση της ισορροπίας σε κυτταρικό επίπεδο.

Τι άλλο βοηθάει ώστε να πετύχει στη διαχείριση του διαβήτη η Ολιστική Κβαντική Βιοανάδραση

Απαιτείται διατροφή για διαβητικούς. Συχνά και μικρά γεύματα, διακοπή ζάχαρης και κατανάλωση υδατανθράκων χαμηλού γλυκαιμικού δείκτη σε μικρές ποσότητες.

Απαιτείται τακτική άσκηση. Η καταπολέμηση του διαβήτη απαιτεί καθημερινή τακτική άσκηση μίας ώρας.

Απαιτείται διαχείριση του σωματικού σας βάρους. Απλές στρατηγικές θα σας βοηθήσουν να μειώσετε το κοιλιακό λίπος, όπως το να μειώσετε τη ζάχαρη στη διατροφή σας ή να λαμβάνετε συμπληρώματα διατροφής για την υπεργλυκαιμία και για λιποδιάλυση.

-Απαιτείται να κοιμάστε αρκετά. Ο ανεπαρκής ύπνος όχι μόνο σας στερεί την ενέργεια και την παραγωγικότητα, αλλά αυξάνει, επίσης, τη φλεγμονή — η οποία είναι ιδιαίτερα επικίνδυνη για την υγεία της καρδιάς και για τις άλλες επιπλοκές του διαβήτη.

Απαιτείται να κόψετε το κάπνισμα. Το να κόψετε το κάπνισμα μπορεί να οδηγήσει σε δραματική μείωση των επιπέδων φλεγμονής μέσα σε λίγες μόνο εβδομάδες, αν έχετε διαβήτη.

Απαιτείται να περιορίστε τη χρήση αλκοόλ. Λίγο αλκοόλ μπορεί να είναι χρήσιμο, αλλά το υπερβολικό καταστρέφει το πάγκρεας.

Απαιτείται να καταπολεμήστε το χρόνιο στρες. Το χρόνιο στρες μπορεί να προκαλέσει την ανάπτυξη φλεγμονής και να προκαλέσει εξάρσεις προβλημάτων, όπως η απορρύθμιση των επιπέδων του σακχάρου στο αίμα.

Και να θυμάστε!!! Πριν ξεκινήσετε τα χημικά φάρμακα προσπαθήστε να υιοθετήσετε τα παραπάνω, γιατί το πάγκρεάς σας μπορεί να λειτουργεί και να αυτοθεραπευθείτε.

Τα κατάλληλα συμπληρώματα διατροφής για το σακχαρώδη διαβήτη

Πατήστε, εδώ, για να παραγγείλετε τα κατάλληλα συμπληρώματα διατροφής για το σακχαρώδη διαβήτη

Διαβάστε, επίσης,

Κβαντική βιοανάδραση για τις ημικρανίες

Είναι αποτελεσματική η βιοανάδραση;

Βιοανάδραση για την αρθρίτιδα

Βιοανάδραση ορθού

Βιοανάδραση

Ελέγξτε τη γενική κατάσταση του σώματός σας

Print Friendly, PDF & Email
Προηγούμενο άρθροΤρούφα
Επόμενο άρθροΜικροβίωμα δέρματος
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Ωμέγα 3 λιπαρά οξέα και άνοια

Ωμέγα 3 λιπαρά οξέα και άνοια. Τα ωμέγα 3 λιπαρά οξέα υποστηρίζουν τον εγκέφαλο και προλαμβάνουν και θεραπεύουν την άνοια Τα ωμέγα 3 λιπαρά οξέα...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ