Κυριακή, 3 Δεκεμβρίου, 2023

Αιθέριο έλαιο βαλεριάνα

Αιθέριο έλαιο βαλεριάνα. Το αιθέριο έλαιο βαλεριάνας κατευνάζει τις λειτουργίες του νευρικού συστήματος και είναι αποτελεσματικό στην αϋπνία

Η βαλεράνια ή Valeriana Officinalis ή Βαλεριανή η φαρμακευτική ή Βαλεριάνα η φαρμακευτική ή Νάρδος ή Μυριστική ασπρόφυλλος ή Αλλιαριΐφυλλος ή Κέντρανθος ή Αλεναία ή Βιρτισκεία ή Διοσκουρίδειος ή Ανάλατος ή Μοσχολιός ή Αγριοζαμπούκος ή Ερπίνη ή Μακροσίφων ή Γατοβότανο είναι το ηρεμιστικό της φύσης.

Η βαλεριάνα είναι ένα πολυετές ανθοφόρο φυτό ιθαγενές στην Ευρώπη και την Ασία με τεκμηριωμένη ιστορία χρήσης που εκτείνεται στους αρχαίους ελληνικούς και ρωμαϊκούς χρόνους. Όπως, περιγράφεται λεπτομερώς από τον Ιπποκράτη, τόσο το βότανο όσο και οι ρίζες χρησιμοποιούνταν παραδοσιακά για διάφορους σκοπούς και συνθήκες. Ο Ιπποκράτης, ο Γαληνός, η κινέζικη ιατρική και η Αγιουρβέδα, επειδή ανήκει στα στοιχεία του ξύλου το συστήνουν για το νευρικό σύστημα.

Το αιθέριο έλαιο βαλεριάνας μπορεί να χρησιμοποιηθεί τοπικά ή αρωματικά για να δημιουργήσετε ένα φιλόξενο και ξεκούραστο περιβάλλον που σας προετοιμάζει για γλυκά όνειρα.

Το Αιθέριο Έλαιο Βαλεριάνας, παράγεται από την ρίζα του και λόγω της αγχολυτικής του δράσης βοηθάει στην χαλάρωση του νευρικού συστήματος και κατ’ επέκταση στην αϋπνία, το άγχος και τη νευρικότητα. Επίσης, βοηθάει στην κατάθλιψη, τον πυρετό, την κεφαλαλγία και την υπερκινητικότητα.

Το αθέριο έλαιο βαλεριάνας είναι υπναγωγό, ηρεμιστικό και θεραπεύει τις ημικρανίες, την κατάθλιψη, τη δυσπεψία, αλλά κσι την πιτυρίδα και το ξηρό κι ερεθισμένο δέρμα.

Τοπική εφαρμογή: Εφαρμόστε 2-7 σταγόνες απευθείας στην επιθυμητή περιοχή. Δεν απαιτείται αραίωση, εκτός αν έχετε πολύ ευαίσθητο δέρμα. Χρησιμοποιήστε όπως απαιτείται.

Αρωματοθεραπεία: Διαχέεται έως και 30 λεπτά 3 φορές την ημέρα. Έχει ένα ήρεμο, γήινο άρωμα που ξεκουράζει, αλλά υπάρχουν πολλοί που δεν το αντέχουν.

Τα κατάλληλα αιθέρια έλαια για την υγεία σας

Πατήστε, εδώ, για να παραγγείλετε τα κατάλληλα αιθέρια έλαια για την υγεία σας

Διαβάστε, επίσης,

Βαλεριάνα

Που κάνει καλό η βαλεριάνα

Φυσικές θεραπείες για την αϋπνί

Κάνναβη και αϋπνία

Τα ηρεμιστικά προκαλούν άνοια

www.emedi.gr

Print Friendly, PDF & Email
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Ριμεγκεπάντη για τις κρίσεις ημικρανίας

Ριμεγκεπάντη για τις κρίσεις ημικρανίας. Η ριμεγκεπάντη, σύμφωνα με τις μελέτες, βοηθάει στη μείωση του πόνου και των άλλων συμπτωμάτων. Η ριμεγκεπάντη (rimegepant) προσδένεται εκλεκτικά...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ