Παρασκευή, 12 Ιουλίου, 2024

Φυτοαλχημεία

Φυτοαλχημεία. Χρήσιμες πληροφορίες για την αλχημεία, τη σπαγειρία και τη φυτοθεραπεία και για τη συνεισφορά τους στην ανθρώπινη υγεία

Χρήσιμες πληροφορίες για την αλχημεία, τη σπαγγειρία και τη φυτοθεραπεία και για τη συνεισφορά τους στην ανθρώπινη υγεία

Αλχημεία είναι η εφαρμογή των αρχαίων μεθόδων των φυσικών επιστημών. Τα πρώτα βήματα της Δυτικής αλχημείας εμφανίστηκαν στην Αρχαία Αίγυπτο. Η αλχημεία εφαρμόστηκε από Φιλόσοφους, όπως ο Εμπεδοκλής, ο Θαλής ο Μιλήσιος και ο Ηράκλειτος. Εκτός από το Δυτικό κόσμο, αναπτύχθηκε και στην Αρχαία Ελλάδα και στην Ανατολή.

Η Ελληνική αλχημεία άνθισε από το 332 π.Χ μέχρι το 642 μ.Χ. Η αρχαία λέξη χημεία προήλθε από τη λέξη χυμεία που σημαίνει μείγμα.

Οι ασχολήθηκαν με την ανάλυσητων μεταλλευμάτων, τον καθαρισμό τους και την επεξεργασία τους, καθώς και με τις τεχνικές διαχωρισμού τους, όπως είναι η απόσταξη, η παρασκευή μελανιών, βαφών και χρωμάτων, αλλά και καλλυντικών, υαλικών, αποσταγμάτων και εκχυλισμάτων κ.ά.

Η σπαγειρία είναι το ιατρικό μέρος της αλχημείας και ονομάζεται σπαγειρική ιατρική. Η σπαγειρία προέρχεται από τις λέξεις σπάω και εγείρω, δηλαδή, μοιράζω, χωρίζω και ενώνω. Δηλαδή, η αρχική ουσία ενός φυτου μετασχηματίζεται, ώστε να γίνεται δυναμοποίηση των ιδιοτήτων του κι έτσι να ασκεί θεραπευτική δράση. Σημασία έχει να χρησιμοποιούνται φυτά και μέταλλα. Κατασκευάζονται βάμματα, ανθοϊάματα, αιθέρια έλαια, έλαια, ξηρά εκχυλίσματα βοτάνων και ανθόνερα ή υδροδιαλύματα.

Δεν έχουν αντενδείξεις και χρησιμοποιούνται από εγκύους και παιδιά. Δεν πρέπει να είναι δοκιμασμένα σε ζώα, δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται γενετικά τροποποημένοι οργανισμοί, δεν χρησιμοποιύνται πρώτες ύλες ζωικής προέλευσης, δε χρησιμοποιείται ακτινοβολία για την αποστείρωση των φυτών, δε χρησιμοποιούνται παράγωγα πετρελαίου και σιλικόνες και συνθετικά συστατικά.

Τα κατάλληλα βότανα και καλλυντικά για την υγεία σας

Πατήστε, εδώ, για να παραγγείλετε τα κατάλληλα βότανα και βιολογικά καλλυντικά για την υγεία σας

Διαβάστε, επίσης,

Χαμομήλι

Τα καλύτερα βότανα για φυσικές θεραπείες

Φύτρο σιταριού

Η θεραπεία των ασθενειών πρέπει να γίνεται με φυσικά φάρμακα

Πώς να χρησιμοποιείτε τα αιθέρια έλαια

Τα είδη των καρπών των φυτών

Μήπως θέλετε να ασχοληθείτε με τις βιολογικές καλλιέργειες;

Print Friendly, PDF & Email
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Θερίζουν οι καλοκαιρινές ιώσεις

Θερίζουν οι καλοκαιρινές ιώσεις. Πρόληψη και θεραπεία των καλοκαιρινών ιώσεων, για να μη σας χαλάσουν τις καλοκαιρινές διακοπές. Καλοκαιρινές ιώσεις Θωρακίστε τον οργανισμό σας με βιταμίνες,...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ