Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕναλλακτικές ΘεραπείεςΒόταναΜήπως θέλετε να ασχοληθείτε με τις βιολογικές καλλιέργειες;

Μήπως θέλετε να ασχοληθείτε με τις βιολογικές καλλιέργειες;

Αν ναι, μάθετε τι πρέπει να προσέξετε πριν από την έναρξη της καλλιέργειας

 

Οι παράγοντες που πρέπει να εξεταστούν πριν από την έναρξη της καλλιέργειας:

-Καταρχήν για την επιλογή των ειδών των αρωματικών φαρμακευτικών φυτών καθοριστικό ρόλο παίζει η διερεύνηση της αγοράς. 

-Πριν αποφασίσετε να καλλιεργήσετε φυτά θα πρέπει να εξετάσετε τα εδάφη και τις κλιματικές συνθήκες. Τα περισσότερα είδη αρωματικών φαρμακευτικών φυτών ευδοκιμούν και σε εδάφη μέτριας γονιμότητας με ph 6-7. Σημαντικό είναι να διασφαλίζεται η καλή αποστράγγιση και ο αερισμός του εδάφους και η καλή κατεργασία του.

-Υπάρχουν πολλά είδη αρωματικών φαρμακευτικών φυτών, όπως η λεβάντα, το τσάι του βουνού, το φασκόμηλο και πολλά άλλα αποδίδουν την καλύτερη ποιότητα και προσαρμόζονται καλύτερα σε μεγαλύτερα υψόμετρα.

-Οι κλιματολογικές συνθήκες με χαμηλές θερμοκρασίες και παγετώνες στην περιοχή, θα πρέπει να λαμβάνονται υπόψη, γιατί αρκετά είδη αρωματικών φυτών είναι ευαίσθητα ή αντενδείκνυνται να καλλιεργηθούν σε τέτοιες συνθήκες.

-Επίσης, θα πρέπει να ληφθεί υπόψη η διαθεσιμότητα του νερού. Τα περισσότερα είδη μπορούν να καλλιεργηθούν ως ξηρικά, με μόνο 1-2 ποτίσματα στη διάρκεια της καλλιέργειάς τους ή και καθόλου (ρίγανη, φασκόμηλο κ.ά). Άλλα είδη, όπως η μέντα, ο δυόσμος, ο βασιλικός κ.ά είναι πιο απαιτητικά σε νερό.

-Έλεγχος για τις ασθένειες που προσβάλουν τα συγκεκριμένα φυτά. Τα φυτά είναι λιγότερο πιθανό να προσβληθούν από ασθένειες όταν καλλιεργούνται σε βιότοπους παρόμοιους με αυτούς που ευδοκιμούν.

-Τέλος, προτιμήστε να ασχοληθείτε με βιολογικές καλλιέργειες. Τα αρωματικά φυτά χρησιμοποιούνται ως νωπά (βασιλικός, δυόσμος κ.ά) ή ξηρά φυτικά υλικά ως έχουν ή μετά από ειδική επεξεργασία ή προορίζονται για περαιτέρω προϊόντα μεταποίησης (αιθέρια έλαια). Οι χειρισμοί μετά τη συγκομιδή, όπως η ξήρανση, η κοπή, η διαλογή, η αποθήκευση κ.ά. παίζουν μεγάλο ρόλο στην ποιότητα του τελικού προϊόντος.

Διαβάστε, επίσης,

Υγεία από το φαρμακείο της φύσης

Φυτικά φαρμακευτικά προϊόντα

Γιατί τα φυτά είναι καλύτερα από τα χημικά

 Τι είναι τα φυτοχημικά

Οδηγίες για τη συλλογή, αποξήρανση και διατήρηση των βοτάνων.

Η ιστορία της Φυτοθεραπείας

Τα πιο συχνά βότανα και οι θεραπευτικές τους ιδιότητες

Τι πρέπει να προσέχετε με τα βότανα

Φυσικά προϊόντα ομορφιάς

Μην χρησιμοποιείτε προϊόντα με τοξικές ουσίες

Φτιάξτε μόνοι σας προϊόντα ομορφιάς

Σύγχρονα φάρμακα φτιαγμένα από τη φύση

Γιατί πρέπει να χρησιμοποιείτε βιολογικά καλλυντικά

www.emedi.gr

 

 

Print Friendly, PDF & Email
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Αιθέριο έλαιο γωλθέρια

Αιθέριο έλαιο γωλθέρια. Το αιθέριο έλαιο γωλθερίας έχει ισχυρή αναλγητική και μυοχαλαρωτική δράση και χρησιμοποιείται και στον αθλητισμό. Το αιθέριο έλαιο γωλθέρια ή γωλθερία ή...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ