Παρασκευή, 1 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΕναλλακτικές ΘεραπείεςΒόταναΑντιμετωπίστε τις αιμορροΐδες με φυσικούς τρόπους

Αντιμετωπίστε τις αιμορροΐδες με φυσικούς τρόπους

Αντιμετωπίστε τις αιμορροΐδες με φυσικούς τρόπους. Η λύση για τη θεραπεία των αιμορροΐδων έρχεται από τη φύση και είναι αποτελεσματική

Αντιμετωπίστε τις αιμορροΐδες με φυσικούς τρόπους

Οι αιμορροΐδες είναι επώδυνες και περίπου τα μισά άτομα άνω των 50 ετών πάσχουν από αυτές.

Οι αιμορροΐδες μπορεί να είναι ενοχλητικές, αλλά, συχνά, συρρικνώνονται από μόνες τους με αυτοθεραπεία. Προστατέψτε τις αιμορροΐδες από τη χρόνια φλεγμονή.
Η επιστήμη έχει αποδείξει ότι η χρόνια, χαμηλού βαθμού φλεγμονή μπορεί να συμβάλλει σε καρδιαγγειακές παθήσεις, καρκίνο, διαβήτη τύπου 2 και άλλες καταστάσεις.

Τι είναι οι αιμορροΐδες;

Οι αιμορροΐδες είναι διογκωμένες φλέβες κοντά στον πρωκτό. Οι αιμορροΐδες χαρακτηρίζονται από οίδημα και διεύρυνση των φλεβών του ορθού από την αυξημένη πίεση στον πρωκτικό δακτύλιο. Συνήθη συμπτώματα είναι ο πόνος στο ορθό, ο κνησμός, η αιμορραγία και περιστασιακά οι προεξέχουσες φλέβες έξω από τον πρωκτό.

Τύποι αιμορροΐδων

Υπάρχουν δύο τύποι αιμορροΐδων: εσωτερικές και εξωτερικές. Μπορείτε να έχετε είτε τον τύπο είτε και τους δύο ταυτόχρονα.

Εσωτερικές αιμορροΐδες. Αυτές σχηματίζονται στο εσωτερικό του πρωκτικού πόρου και συνήθως, είναι ανώδυνες. Ωστόσο, μπορεί να προκαλέσουν διαλείπουσα αιμορραγία με τις κινήσεις του εντέρου και μερικές φορές να εκκρίνουν βλέννα. Οι εσωτερικές αιμορροΐδες μπορεί, επίσης, να προεξέχουν έξω από τον πρωκτό και να μοιάζουν με μικρές μάζες που μοιάζουν με σταφύλι.

Εξωτερικές αιμορροΐδες. Αυτές σχηματίζονται ακριβώς έξω από το άνοιγμα του πρωκτού και μπορεί να προκαλέσουν οίδημα, προεξοχές και δυσφορία.

Γιατί εμφανίζονται οι αιμορροΐδες:

Μερικές φορές οι αιμορροΐδες αναπτύσσονται χωρίς λόγο, αλλά συχνά σχετίζονται με χρόνια δυσκοιλιότητα ή διάρροια, καταπόνηση κατά τις κενώσεις και παρατεταμένο κάθισμα στην τουαλέτα. Ακόμη η ακινητοποίηση μπροστά από μια οθόνη επιδεινώνει ή προκαλεί αιμορροΐδες. Παράγοντες, όπως η πολύωρη παραμονή στην ίδια θέση σε διάφορα επαγγέλματα, όπως οι οδηγοί, η εγκυμοσύνη, η άρση βαρών, η παρατεταμένη χρήση υπακτικών, το στρες, η κατάθλιψη επειδώνουν τη φλεγμονή και διεύρυνση των αιμορροΐδων.

Μπορείτε να μειώσετε τον κίνδυνο για τη φλεγμονή και διόγκωση των αιμορροΐδων ακολουθώντας αυτά τα απλά βήματα:

Να λαμβάνετε αρκετές φυτικές ίνες στη διατροφή σας (οι οδηγίες προτείνουν 14 γραμμάρια για κάθε 1.000 θερμίδες)

Μείνετε καλά ενυδατωμένοι (πίνετε έξι έως οκτώ ποτήρια νερό καθημερινά)

Να κάνετε άσκηση τακτικά (στοχεύστε 150 λεπτά μέτριας-έντονης δραστηριότητας την εβδομάδα). Να αποφεύγετε την άρση βαρών

Να αποφεύγετε το αλκοόλ, γιατί προκαλεί αφυδάτωση και δυσκοιλιότητα

Αποφύγετε την παρατεταμένη παραμονή στην τουαλέτα (μεγαλύτερη των 15 λεπτών)

Φυσικές θεραπείες για τις αιμορροΐδες:

Κανένας τύπος αιμορροΐδων δεν είναι επικίνδυνος και οι σοβαρές επιπλοκές που απαιτούν ιατρική φροντίδα είναι σπάνιες. Τα συμπτώματα συχνά μπορούν να ανακουφιστούν δοκιμάζοντας μερικές φυσικές θεραπείες και θεραπείες αυτοφροντίδας.

Κάντε λουτρά sitz. Για να ανακουφίσετε τον κνησμό και τον ερεθισμό, γεμίστε μια μπανιέρα με 10 εκατοστά ζεστό (όχι καυτό) νερό και καθίστε σε αυτήν με τα γόνατά σας λυγισμένα για περίπου 10 έως 15 λεπτά. Στεγνώστε απαλά με μια πετσέτα, αλλά μην τρίβετε την περιοχή.

Πάρτε συμπληρώματα φυτικών ινών. Αυτά τραβούν νερό στα κόπρανα σας και διευκολύνουν τη διέλευση, συμβάλλοντας στη μείωση της αιμορραγίας και της φλεγμονής από αιμορροΐδες. Ένα συμπλήρωμα ινών με φλοιό psyllium είναι μια καλή επιλογή. Εάν το ψύλλιο προκαλεί αέρια ή φούσκωμα, δοκιμάστε ένα συμπλήρωμα με δεξτρίνη σίτου ή μεθυλοκυτταρίνη ή καλύτερα οξείδιο του μαγνησίου.

Ανακουφίστε τον πόνο. Εφαρμόστε προϊόντα που συρρικνώνουν τον φλεγμονώδη ιστό και ανακουφίζουν από τον κνησμό. Δοκιμάστε επιθέματα εμποτισμένα με αμαμελίδα ή καταπραϋντικές κρέμες που περιέχουν λιδοκαΐνη ή υδροκορτιζόνη (καλύτερα μη χρησιμοποιείτε τοπικά αναισθητικά και κορτιζόνη).

Μην καθυστερείτε. Η αναστολή των κινήσεων του εντέρου μπορεί να προκαλέσει αυξημένη πίεση και καταπόνηση, γεγονός που θα επιδεινώσει τις αιμορροΐδες σας.

Καθίστε σωστά. Προσπαθήστε να μην κάθεστε στην τουαλέτα για μεγάλες περιόδους. Αυτό τείνει να κάνει τις αιμορροΐδες να σπρώχνονται προς τα έξω και να διογκώνονται. Ένας τρόπος για να επιταχύνετε τα πράγματα είναι να σηκώνετε τα πόδια σας με ένα σκαμπό, καθώς, κάθεστε. Αυτό αλλάζει τη θέση του ορθού για να επιτρέψει την ευκολότερη διέλευση των κοπράνων. Επίσης, η χρήση ενός μαξιλαριού από κάτω όταν κάθεστε σε μια καρέκλα ή σε σκληρή επιφάνεια μπορεί να ανακουφίσει το πρήξιμο.

Διατηρήστε καθαρή την περιοχή του πρωκτού. Μετά από κάθε κίνηση του εντέρου, καθαρίστε απαλά την περιοχή του πρωκτού με ένα επίθεμα αμαμελίδας, ένα καταπραϋντικό μωρομάντηλο ή ένα βαμβακερό πανί εμποτισμένο σε ζεστό νερό. Εάν έχετε ερεθισμό μετά, εφαρμόστε τζελ αλόης βέρα.

Υπάρχουν πολλές κρέμες με αγνά, φυτικά εκχυλίσματα, που προσφέρουν άμεση ανακούφιση, χωρίς, να περιέχουν τοπικά αναισθητικά και κορτιζόνη.

Υψηλής ποιότητας κρέμα κάνναβης για τις αιμορροΐδες

Πατήστε, εδώ, για να παραγγείλετε την υψίστης ποιότητας κρέμα κάνναβης με πρόπολη για τη θεραπεία των αιμορροΐδων

Cannabis Heal – Κρέμα Θεραπευτική CBD & Πρόπολη EMEDI® 50 ml

Τα κατάλληλα συμπληρώματα διατροφής για τις αιμορροΐδες

Πατήστε, εδώ, για να παραγγείλετε τα κατάλληλα συμπληρώματα διατροφής για τις αιμορροΐδες

Διαβάστε, επίσης,

Αιμορροΐδες

Φτιάξτε μόνοι σας συνταγή για τις αιμορροΐδες

Λάδι για τις αιμορροϊδες και τη φλεβίτιδα

Θεραπευτικός οραματισμός για να εξαφανίσετε τις αιμορροϊδες

Οι αιμορροΐδες

Αιμορροΐδες και ομοιοπαθητική

Βιταμίνες για τις αιμορροΐδες

Δίαιτα για αιμορροΐδες

Απαλλαχτείτε από τις αιμορροΐδες σας

Αμαμελίδα

Print Friendly, PDF & Email
Προηγούμενο άρθροΣαλάτα με πάπια
Επόμενο άρθροΟξείδιο του μαγνησίου
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Εγκεφαλικά τσιπ σε ανθρώπους

Εγκεφαλικά τσιπ σε ανθρώπους. Εγκεφαλικά εμφυτεύματα που θα επιτρέπουν στους ανορώπους να ελέγχουν συσκευές μέσω της σκέψης τους Το τσιπ εγκεφάλου Neuralink του Elon Musk Η...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ