Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Ananas aculeatus

Ananas aculeatus. Ο ανανάς είναι ένα είδος φυτού που είναι πολύ όμορφο, νόστιμο και έχει πολλές θεραπευτικές ιδιότητες

Ανανάς, είναι είδος φυτού. Το άνθος του είναι μονοπέταλο, σε σχήμα χωνιού, σε τρία μέρη και αναπτύσσεται πάνω από τους εμβρυϊκούς κονδύλους που στη συνέχεια γίνονται σαρκώδης καρπός, γεμάτος χυμό και θυμίζει κουκουνάρι. Έχει μικρούς σπόρους σε σχήμα νεφρών που καλύπτονται με επίστρωση.

ananas aculeatus, fructu ovato, carne albida

Υπάρχουν διάφορα είδη. Το πρώτο που ονομάζεται ananas aculeatus, fructu ovato, carne albida, είναι το πιο συχνό στην Ευρώπη.

ananas aculeatus, fructu pyramidato, carne aurea

Ο ananas aculeatus, fructu pyramidato, carne aurea είναι το δεύτερο είδος και είναι προτιμότερο από το πρώτο, επειδή ο καρπός του είναι μεγαλύτερος, έχει καλύτερη γεύση και ο χυμός του είναι λιγότερο στυπτικός. Αυτό το είδος αναπτύσσει, συνήθως, έξι ή επτά παραφυάδες κάτω από τον καρπό του που το βοηθά να πολλαπλασιάζεται εύκολα και μάλιστα σε λίγα χρόνια.

ananas folio vix serrato

Το άλλο είδος, ο ananas folio vix serrato, δε δίνει τόσο καλό καρπό.

ananas aculeatus, fructu pyramidata, virescente, carne aureâ

Το είδος, ananas aculeatus, fructu pyramidata, virescente, carne aureâ, είναι πλέον εξαιρετικά σπάνιο στην Ευρώπη και θεωρείται το καλύτερο. Στην Αμερική το καλλιεργούν σε σχέση με άλλα είδη. Μπορεί να ληφθεί από το Μπαρμπάντος ή το Μονφεράτ.

Ο ananas, fructu ovato, ex luteo virescente, carne luteâ, προήλθε από την Τζαμάικα. Όσοι έχουν δοκιμάσει τον καρπό του διαβεβαιώνουν ότι έχει καλή γεύση. Ωστόσο, καθώς, ανθίζει αργά, δυσκολεύεται περισσότερο να προσαρμοστεί στο κλίμα. Ο καρπός του χρειάζεται ένα μήνα περισσότερο για να ωριμάσει από τα άλλα είδη.

Υπάρχει και ένα άλλο είδος ανανά του οποίου η σάρκα είναι κίτρινη απ’ έξω και πράσινη από μέσα.

Ο ανανάς, ένα φρούτο του οποίου η γεύση ξεπερνά αυτή όλων των γνωστών φρούτων, παράγεται από ένα φυτό του οποίου το φύλλο μοιάζει με αυτό ενός φυτού αλόης, λόγω των παρόμοιων εσοχών του, αλλά είναι λιγότερο παχύ και όχι τόσο πλούσιο σε χυμό.

Μεταφέρθηκε από την Ανατολική Ινδία στη Δυτική Ινδία, όπου έγινε πολύ διαδεδομένο και εξαιρετικής ομοιότητας.

Η εποχή του καλού ανανά είναι από τις αρχές Ιουλίου μέχρι το Σεπτέμβριο. Ο καρπός είναι ώριμος όταν βγάζει έντονη μυρωδιά. Στο φυτό, η μυρωδιά διαρκεί μόνο τρεις ή τέσσερις ημέρες και για τέλεια κατανάλωση, δεν πρέπει να διατηρηθεί περισσότερο από είκοσι τέσσερις ώρες μετά την κοπή.

Το πάτημα του ανανά απελευθερώνει έναν χυμό που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να παραχθεί ένα εξαιρετικό κρασί που ενισχύει τον οργανισμό, ανακουφίζει τη ναυτία, χαρίζει πνευματική διαύγεια και είναι διουρητικό. Οι ανανάδες μπορούν να διατηρηθούν και σε κονσέρβες, κατά προτίμηση γυάλινες.

Τα κατάλληλα βότανα για την υγεία σας

Πατήστε, εδώ, για να παραγγείλετε τα κατάλληλα βότανα για την υγεία σας

Διαβάστε, επίσης,

Άγριος ανανάς

Ανανάς

Χρήσιμες ιατρικές συνταγές με ανανά

Βρομελίνη

Print Friendly, PDF & Email
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Αιθέριο έλαιο γωλθέρια

Αιθέριο έλαιο γωλθέρια. Το αιθέριο έλαιο γωλθερίας έχει ισχυρή αναλγητική και μυοχαλαρωτική δράση και χρησιμοποιείται και στον αθλητισμό. Το αιθέριο έλαιο γωλθέρια ή γωλθερία ή...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ