Τρίτη, 16 Ιουλίου, 2024

Erythrina mulungu

Erythrina mulungu. Είναι ιδανικό βότανο για το άγχος, την αϋπνία και την κατάθλιψη, αλλά έχει και ισχυρές αντιοξειδωτικές ιδιότητες.

Erythrina mulungu

Αρκετά είδη των δέντρων Erythrina ή Ερυθρίνα χρησιμοποιούνται από αυτόχθονες πληθυσμούς στον Αμαζόνιο ως φάρμακα, εντομοκτόνα και δηλητήρια.

Τα βάμματα και τα αφεψήματα που παρασκευάζονται από τα φύλλα ή το φλοιό του δέντρου Mulungu χρησιμοποιούνται, συχνά, στην παραδοσιακή ιατρική της Βραζιλίας ως ηρεμιστικά, για να κατευνάσουν την υπερδιέγερση του νευρικού συστήματος, για να μειώσουν την αρτηριακή πίεση, για την αϋπνία και την κατάθλιψη.

Το Erythrina mulungu ή verna, γνωστό και ως Mulungu, είναι ένα δέντρο που φύεται στα τροπικά δάση της Νότιας Αμερικής και το ύψος του κυμαίνεται στα 10-14 μέτρα. Από αυτό το δέντρο αναπτύσσονται όμορφα κόκκινα-πορτοκαλί λουλούδια.

Τα εμπορικά σκευάσματα του δέντρου Mulungu είναι διαθέσιμα στα φαρμακεία της Βραζιλίας και χρησιμοποιούνται ως φυτικά σκευάσματα για το άγχος ή την κατάθλιψη.

Συστατικά του εκχυλίσματος του δέντρου Mulungu

Οι χημικές ενώσεις που βρίσκονται στο εκχύλισμα Mulungu είναι τα αλκαλοειδή τετραϋδροϊσοκινολίνη, ερυθραβίνη και (+)-11α-υδροξυ-ερυθραβίνη. Το Mulungu περιέχει μεγάλες ποσότητες υπαφορίνης, ερυθρίνης και ερυθραβίνης. Αυτές οι ενώσεις ασκούν αγχολυτική δράση και ενεργοποιεί τους υποδοχείς GABA. Το GABA είναι ένας νευροδιαβιβαστής που χαλαρώνει το νευρικό σύστημα και μπορεί να βοηθήσει στη θεραπεία του άγχους και του στρες. Επίσης, το φλαβονοειδές λουτεολίνη έχει και αντικαταθλιπτικές ιδιότητες, μέσω της σηματοδότησης GABA/gamma-aminobutyric acid/γ-αμινοβουτυρικό οξύ.

Το φυσικό ηρεμιστικό εξάγεται από το φλοιό και τα φύλλα του δέντρου Mulungu. Αυτό το φυτικό φάρμακο χρησιμοποιείται, εδώ και αιώνες στη Λατινική Αμερική.  Το Mulungu καταπραΰνει το νευρικό σύστημα, μειώνοντας το στρες και το άγχος. Είναι πιθανόν ότι το Mulungu περιέχει, επίσης, φυσικά αντιοξειδωτικά που προστατεύουν και το συκώτι.

Τόσο στη Βραζιλία όσο και στο Περού το mulungu χρησιμοποιείται για την επιληψία, την υστερία, το μετατραυματικό σοκ, ως ήπιο ηρεμιστικό, για την αϋπνία, τις διαταραχές του κεντρικού νευρικού συστήματος, το νευρικό βήχα και τη φλεγμονή. Επίσης, έχει αναλγητική και αντιμικροβιακή δράση.

Το mulungu έχει αγχολυτικά αποτελέσματα και αναστέλλει τους νευρωνικούς υποδοχείς της νικοτινικής ακετυλοχολίνης. Αν και οι δύο κύριοι υποτύποι υποδοχέων που εκφράζονται στον εγκέφαλο είναι ευαίσθητοι στα αλκαλοειδή, ο υποδοχέας α4β2 αναστέλλεται πιο ισχυρά.

Ιατρικές Συνταγές με Erythrina mulungu

Αφέψημα Mulungu: Βάλτε σε ένα φλιτζάνι 1 κουταλάκι του γλυκού Mulungu σε 240ml βρασμένο νερό. Σκεπάστε το και αφήστε το να σταθεί για περίπου 15 λεπτά. Τέλος, το σουρώνετε και το αφήνετε να κρυώσει λίγο πριν το πιείτε.

Βάμμα Mulungu: Οι ενήλικες πρέπει να λαμβάνουν 20-40 σταγόνες από το βάμμα, δύο έως τέσσερις φορές την ημέρα. Αυτές οι χρήσεις περιλαμβάνουν τη θεραπεία της αϋπνίας, των διαταραχών του κεντρικού νευρικού συστήματος, των σπασμών, του νευρικού βήχα και της φλεγμονής.

Τα κατάλληλα βότανα για την Υγεία σας

Πατήστε, εδώ, για να παραγγείλετε τα κατάλληλα βότανα για την Υγεία σας

Διαβάστε, επίσης,

Ερυθρίνα

Print Friendly, PDF & Email
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Γιατί είναι σε έξαρση οι καλοκαιρινές αλλεργίες

Γιατί είναι σε έξαρση οι καλοκαιρινές αλλεργίες. Γιατί οι καλοκαιρινές αλλεργίες είναι φέτος πιο βασανιστικές από ποτέ. Οι καλοκαιρινές αλλεργίες έχουν αυξηθεί σε συχνότητα. Όλοι...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ