Τετάρτη, 30 Νοεμβρίου, 2022

Botox και κατάθλιψη

Προσοχή το μπότοξ προκαλεί κατάθλιψη
Το μπότοξ είναι μία από τις πιο διαδεδομένες μεθόδους κοσμητικής ιατρικής, όσον αφορά τη μείωση των ρυτίδων έκφρασης (όπως αυτές που σχηματίζονται όταν γελάμε), «παγώνοντας» στην ουσία τους μυς του προσώπου.
Οι γυναίκες, όμως, που την ακολουθούν φαίνεται να έχουν περισσότερες πιθανότητες να νιώσουν κατάθλιψη, επειδή δεν μπορούν να γελάσουν κανονικά.
Σύμφωνα, με τον καθηγητή ψυχολογίας στο Πανεπιστήμιου του Cardiff, Δρ. Michael Lewis, οι ενέσεις μπότοξ μπορούν να μας κάνουν δυστυχισμένους, επειδή φαίνεται ότι παρεμποδίζουν τα σήματα που αποστέλλονται στον εγκέφαλο όταν χαμογελάμε. Έτσι, συμβάλλουν έμμεσα κατά κάποιο τρόπο στην αύξηση των πιθανοτήτων εκδήλωσης κατάθλιψης.
Στην μελέτη συμμετείχαν 25 γυναίκες, οι οποίες έκαναν ενέσεις μπότοξ στο μέτωπο ή τα μάτια (πόδι χήνας) ή γέμισμα ρυτίδων με ενέσιμα υλικά. Στη συνέχεια, τους ζητήθηκε να συμπληρώσουν ερωτηματολόγια, προκειμένου να αξιολογήσουν τα συμπτώματα κατάθλιψης σε χρονικό διάστημα 2 έως και 4 εβδομάδων μετά την επέμβαση. Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι οι γυναίκες που έκαναν ενέσεις για το «πόδι της χήνας», είχαν περίπου 50% υψηλότερο σκορ από τις υπόλοιπες. 
Οι εκφράσεις του προσώπου μας επηρεάζουν το τι νιώθουμε. Έτσι, μπορεί να χαμογελάμε όταν είμαστε χαρούμενοι, αλλά και το να χαμογελάμε, επίσης, μας κάνει χαρούμενους. Οι γυναίκες είναι καλύτερα να αφήνουν τις γραμμές έκφρασής τους να λένε την ιστορία τους και πρέπει να γιορτάζουν τα συναισθήματά τους. Οι γραμμές έκφρασης βρίσκονται εκεί για κάποιο λόγο, επισημαίνουν οι ερευνητές.
www.emedi.gr
Print Friendly, PDF & Email
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Συκιά

Συκιά. Τα οφέλη στην Υγεία από τη συκιά είναι πολλά και ποικίλα και πολύ σημαντικά. Η συκιά ή Συκή η καρική ή Συκή η κοινή...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ