Κυριακή, 5 Φεβρουαρίου, 2023
ΑρχικήΚοινωνικά θέματαΚοινωνίαΟι ξένες γλώσσες αυξάνουν τις ευκαιρίες για δουλειά

Οι ξένες γλώσσες αυξάνουν τις ευκαιρίες για δουλειά

Η αγάπη των Ελλήνων για τις ξένες γλώσσες

 

Η γνώση δύο ή και περισσοτέρων ξένων γλωσσών αποτελεί σημαντικό προσόν για τη μετέπειτα επαγγελματική αποκατάσταση των παιδιών.

Γράφει η

Μαρία Θράπα

Όμως, οι ξένες γλώσσες βοηθούν και  στη γενικότερη ανάπτυξη της προσωπικότητάς τους.   Η καλλιέργεια της αγάπης των μαθητών για τις ξένες γλώσσες, ξεκινά από το οικογενειακό περιβάλλον και συνεχίζεται στα σχολεία και στην κοινωνία.

Οι μαθητές πρέπει να μάθουν να βιώνουν τα Αγγλικά ως μέσω επικοινωνίας, μέσα σε ένα θετικό περιβάλλον, στο οποίο καλλιεργείται το ομαδικό πνεύμα και η αγάπη για την εκμάθηση της ξένης γλώσσας.

Έχει αποδειχθεί, ακόμη, ότι η μελέτη ξένης γλώσσας βοηθά τους μαθητές να ασκήσουν κριτική σκέψη. Τα παιδιά που εκτίθενται σε δύο ή περισσότερες γλώσσες είναι, συνήθως, πιο ευπροσάρμοστα, πιο δημιουργικά και φτάνουν σε υψηλότερα επίπεδα γνωστικής ανάπτυξης σε μικρότερη ηλικία σε σύγκριση με τους συνομήλικούς τους που γνωρίζουν μόνο τη μητρική τους γλώσσα.

Επιπλέον, τα οφέλη είναι πολλαπλά και σημαντικά στην πολυπολιτισμική κοινωνία που ζούμε. Μια ξένη γλώσσα ανοίγει τις πόρτες σε ένα νέο πολιτισμό. Τα παιδιά μαθαίνουν να εκφράζουν νέες, πιο σύνθετες ιδέες καθώς εκτίθενται σε πολιτισμικά ερεθίσματα τα οποία δεν τους ήταν γνώριμα έως τότε.

Φυσικά, η γνώση μιας δεύτερης ή και τρίτης γλώσσας προσφέρει στα παιδιά προβάδισμα και στον ανταγωνιστικό εργασιακό χώρο. Οι ξένες γλώσσες αυξάνουν τις ευκαιρίες για δουλειά σε τομείς όπως ο τουρισμός, το μάρκετινγκ, οι τηλεπικοινωνίες, η διοίκηση επιχειρήσεων, η έρευνα, η εκπαίδευση, αλλά πλέον και το δημόσιο.

Φροντηστήριο Ξένων Γλωσσών

&

Computer and Internet Training Centers

Θράπα Μαρία Μαλεσίνα Φθειώτιδας

τηλ: 22330523, κιν:6977619825

e-mail: [email protected]

 

Print Friendly, PDF & Email
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Διατροφή για παιδιά

Διατροφή για παιδιά. Κάντε τη διατροφή των παιδιών υγιεινή μέσω της ψυχαγωγίας κι εξασφαλίστε τους μια καλή υγεία Fun Food για τα παιδιά με υγιεινές...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ