Δευτέρα, 15 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΆσκηση και σπορH καθιστική ζωή παράγοντας κινδύνου για καρκίνο

H καθιστική ζωή παράγοντας κινδύνου για καρκίνο

H καθιστική ζωή παράγοντας κινδύνου για καρκίνο. Η σχέση του καρκίνου, αλλά και άλλων χρόνιων παθήσεων με την καθιστική εργασία.

Έρευνα από το πανεπιστήμιο του Κάνσας συμπεραίνει πως τα άτομα τα οποία περνούν πολλές ώρες την ημέρας στη δουλειά τους καθισμένοι, έχουν περισσότερες πιθανότητες να εμφανίσουν καρκίνο, αλλά και διαβήτη, καρδιοπάθειες και υπέρταση.

Το πανεπιστήμιο «χρησιμοποίησε» 60.000 άνδρες ηλικίας από 45 ως 65 έτη, οι οποίοι και ερωτήθηκαν για το πόσες ώρες την ημέρα κάθονται ενώ εργάζονται, χωρίζοντας τους σε τέσσερα γκρουπ: Σε αυτούς που εργάζονται καθιστοί μέχρι τέσσερις ώρες, σε αυτούς που εργάζονται από 4 με 6 ώρες, σε αυτούς που εργάζονται από 6 με 8 ώρες και τέλος σε εργαζόμενους που είναι καθισμένοι πάνω από 8 ώρες.

Τα άτομα τα οποία εργάζονται καθιστά για περισσότερες από 8 ώρες διατρέχουν και τον μεγαλύτερο κίνδυνο εμφάνισης χρόνιων παθήσεων. Επιπλέον, τα άτομα που εργάζονται για περισσότερες από 6 ώρες καθιστά, έχουν πολλές πιθανότητες να εμφανίσουν διαβήτη. Η έρευνα αυτή δεν περιορίζεται μόνο για εργαζόμενους που ασκούν μία από τις λεγόμενες «δουλειές γραφείου», αλλά και άλλους, όπως οι οδηγοί.

Η έρευνα τονίζει για άλλη μια φορά τη σημασία της άσκησης και της γενικότερης δραστηριοποίησης του ατόμου, προκειμένου να αποφευχθούν τέτοιες δυσάρεστες καταστάσεις στο μέλλον. Τέλος, υπογραμμίζει την ανάγκη ελαχιστοποίησης του συνολικού χρόνου που ξοδεύουμε καθισμένοι.

Βιβλιογραφία

telegraph.co.uk

Τα κατάλληλα συμπληρώματα διατροφής για την υγεία σας

Πατήστε, εδώ, για να παραγγείλετε τα κατάλληλα συμπληρώματα διατροφής για την υγεία σας

Η καθοδήγηση για την επιλογή των ποιων συμπληρωμάτων διατροφής, από τα ανωτέρω, είναι κατάλληλα για την ασθένειά σας θα γίνει σε συνεννόηση με το θεράποντα ιατρό.

Διαβάστε, επίσης,

Τα κατοικίδια κάνουν καλό στην υγεία σας

Τα οφέλη του καρπουζιού στην υγεία

Τα οφέλη του σεξ στην υγεία

Χρησιμοποιείτε τη σκάλα για καλή υγεία

Οι κατάλληλες βιταμίνες για την υγεία σας

Ο ήλιος έχει πολλά οφέλη για την υγεία

Γελάστε κάνει καλό

Το χαμόγελο μας κάνει ευτυχισμένους

Αποκτήστε θετική ενέργεια

Οι ευεργετικές ιδιότητες του γέλιου στην υγεία

Πώς να κάνετε φίλους στις κοινωνικές εκδηλώσεις

Να διαβάζετε τις ετικέτες των τροφίμων

Αγορές στο σούπερ μάρκετ για καλή υγεία

Υγιεινή διατροφή

www.emedi.gr

Print Friendly, PDF & Email
Προηγούμενο άρθροKenaf
Επόμενο άρθροΚνίδωση
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Παθήσεις προστάτη και κατώτερου ουροποιητικού συστήματος

Παθήσεις προστάτη και κατώτερου ουροποιητικού συστήματος. Οι πιο συχνές είναι η υπερπλασία προστάτη, η προστατίτιδα και ο καρκίνος προστάτη Γράφει η  Δρ Σάββη Μάλλιου Κριαρά  Ειδικός Παθολόγος-Ογκολόγος, MD,...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ