Τετάρτη, 30 Νοεμβρίου, 2022
ΑρχικήΔιαγνωστικές εξετάσειςHi-tech mini camera «γιατρός»

Hi-tech mini camera «γιατρός»

Eντόπιση περιοχών ή οργάνων που αντιμετωπίζουν πρόβλημα
Ερευνητές του Πανεπιστημίου του Τελ Αβίβ έχουν κατασκευάσει μια προηγμένη κάψουλα η οποία μπορεί να εισάγεται στο ανθρώπινο σώμα και να «κολυμπά» μέσα του εντοπίζοντας περιοχές ή όργανα που αντιμετωπίζουν πρόβλημα.
Και όχι μόνο αυτό: η συσκευή έχει την ικανότητα να φωτογραφίζει τις «πληγείσες» περιοχές και να παρέχει επιτόπου φαρμακευτική αγωγή.
Η κάψουλα των ειδικών από το Τελ Αβίβ φέρει μια ασύρματη κάμερα, η οποία έχει σχεδιαστεί ώστε να αποτελεί έναν hi-tech «γιατρό» του οργανισμού που ελέγχεται μαγνητικά με χρήση σημάτων τα οποία παράγουν ιατρικές συσκευές μαγνητικού συντονισμού (MRI). 
Σύμφωνα με τους ειδικούς που βρίσκονται πίσω από τη νέα mini-κάμερα, αυτή θα μπορεί να προσφέρει στους γιατρούς, εικόνα του οργανισμού ενός ασθενούς, ενώ θα μπορεί να μεταφέρει και φάρμακα τα οποία θα χορηγούνται άμεσα και στοχευμένα στους ιστούς που εμφανίζουν πρόβλημα.
Οι συσκευές MRI έχουν πολύ σταθερό μαγνητικό πεδίο. Για την ακρίβεια δημιουργούν μαγνητικό πεδίο που επιτρέπει στην κάψουλα να κινείται όπως ένα ιστιοφόρο σκίζει τα νερά με οδηγό του τον άνεμο.
Η κάψουλα διαθέτει μια ουρά από έλικες χαλκού και εύκαμπτα πολυμερή, ενώ η κίνησή της παραπέμπει περισσότερο σε κολύμβηση παρά σε πλεύση. Σε πρώτη φάση η κάψουλα προορίζεται για χρήση στο πεπτικό σύστημα, επειδή είναι  πιο εύκολη η είσοδος και έξοδος της από εκεί.
Βιβλιογραφία
Tel Aviv University: Biomedical MicrodevicesΗ έρευνα παρουσιάζεται στο επιστημονικό περιοδικό «Biomedical Microdevices».
Print Friendly, PDF & Email
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Συκιά

Συκιά. Τα οφέλη στην Υγεία από τη συκιά είναι πολλά και ποικίλα και πολύ σημαντικά. Η συκιά ή Συκή η καρική ή Συκή η κοινή...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ