Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΦάρμακαΌλα τα χημικά φάρμακα έχουν τεράστιες επιπτώσεις στην υγεία

Όλα τα χημικά φάρμακα έχουν τεράστιες επιπτώσεις στην υγεία

Τα χημικά φαρμακευτικά προϊόντα αλλάζουν το μικροβίωμα στο ανθρώπινο σώμα

Οι δυσμενείς επιδράσεις της χρήσης αντιβιοτικών στο ανθρώπινο μικροβίωμα είναι καλά τεκμηριωμένες, άλλα και όλα τα χημικά φάρμακα που χρησιμοποιούνται συχνά έχουν παρόμοιο αντίκτυπο, προειδοποιούν οι ερευνητές.

Έχουμε μια συμβιωτική σχέση με τα φιλικά βακτήρια.  Φυσικά, μια ανισορροπία χλωρίδας του εντέρου επιτρέπει στα παθογόνα βακτήρια και τους μύκητες να μολύνουν το σώμα μας.

Τα σώματά μας βασίζονται σε κατάλληλα ένζυμα και τα υγιή μικρόβια για να αντιμετωπίζουν τα παθογόνα βακτήρια και να παράγουν αντιβακτηριδιακές καλλιέργειες για να ενισχύουν τα εντερικά τοιχώματα και να στηρίζουν το ανοσοποιητικό μας σύστημα.

Εάν τα φιλικά βακτήρια στο πεπτικό μας σύστημα είναι εκτός ισορροπίας (ή απουσιάζουν), ξεκινάει μια αλυσίδα ανεπιθύμητων συμβάντων συμπεριλαμβανομένης της ακατάλληλης πέψης, του υποσιτισμού και της ελλιπούς απορρόφησης των θρεπτικών ουσιών.

Τα ευεργετικά βακτήρια στο πεπτικό μας σύστημα παράγουν απαραίτητες βιταμίνες, όπως τις βιταμίνες του συμπλέγματος Β και τη βιταμίνη Κ. Χωρίς τα ευεργετικά βακτήρια στην πεπτική μας οδό, μπορεί να προκύψει ανεπάρκεια βιταμινών.

Τα περισσότερα χημικά φάρμακα σχετίζονται με μεταβολές της σύνθεσης μικροβίων, προειδοποιούν ερευνητές του Ευρωπαϊκού Εργαστηρίου Μοριακής Βιολογίας (EMBL) στη Γερμανία.

 Τα αντιδιαβητικά φάρμακα, οι αναστολείς της αντλίας πρωτονίων, τα μη στεροειδή αντιφλεγμονώδη φάρμακα και τα άτυπα αντιψυχωσικά, όλα μεταβάλλουν το μικροβίωμα του εντέρου. Το ένα τέταρτο (250 από τα 923) μη αντιβιοτικά φάρμακα μειώνουν την ανάπτυξη τουλάχιστον ενός είδους βακτηρίων του ανθρώπινου εντέρου. Το 78% των αντιβακτηριακών φαρμάκων είναι δραστικά στην αναστολή των αριθμών ενός ή περισσοτέρων ειδών φιλικών βακτηρίων.

Αυτή η μετατόπιση στη σύνθεση των βακτηριδίων του εντέρου συμβάλλει στην αύξηση των παρενεργειών των φαρμάκων. Τα μη αντιβιοτικά φάρμακα μπορούν, επίσης, να προωθήσουν την αντοχή στα αντιβιοτικά.

Τα καλύτερα προβιοτικά

Πατήστε, εδώ, για να παραγγείλετε τα καλύτερα προβιοτικά

Διαβάστε, επίσης,

Τα φάρμακα που προκαλούν χολολιθίαση

Όλα όσα απαιτούνται για να καταπολεμήσετε το άσθμα

Χρήσιμες πληροφορίες για τον ορθοκολικό καρκίνο

Προσοχή!!! Σταματήστε να κάνετε απεικονιστικές εξετάσεις με σκιαγραφικά

www.emedi.gr

 
Print Friendly, PDF & Email
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Αιθέριο έλαιο γωλθέρια

Αιθέριο έλαιο γωλθέρια. Το αιθέριο έλαιο γωλθερίας έχει ισχυρή αναλγητική και μυοχαλαρωτική δράση και χρησιμοποιείται και στον αθλητισμό. Το αιθέριο έλαιο γωλθέρια ή γωλθερία ή...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ