Κυριακή, 8 Δεκεμβρίου, 2024
ΑρχικήΔιατροφήΚερκυραϊκή παστιτσάδα

Κερκυραϊκή παστιτσάδα

Συνταγή για νόστιμη και παραδοσιακή Κερκυραϊκή παστιτσάδα. Αυτή είναι η καλύτερη και πιο νόστιμη μακαρονάδα.
Αν και δεν είναι κατάλληλο φαγητό για όσους κάνουν δίαιτα, γιατί συνδυάζει πρωτεΐνες και υδατάνθρακες είναι ένα από τα πιο νόστιμα παραδοσιακά φαγητά.
Είναι πλέον κατάλληλο για τους αθλητές και όσους θέλουν κάνουν αύξηση της μυϊκής μάζας και γυμνάζονται και για όσους θέλουν να πάρουν ενέργεια ή έχουν σιδηροπενική αναιμία.
Πάντως, κανείς δεν μπορεί να αντισταθεί σε αυτό το πιάτο.
Αυτό το εμβληματικό πιάτο της ελληνικής κουζίνας κάνει θραύση, παγκοσμίως.
Το μοσχάρι πρέπει να είναι βιολογικής προέλευσης για να είναι υγιεινό.
Το ελαιόλαδο, η κανέλα, τα γαρίφαλα, οι ντομάτες και τα κρεμμύδια του δίνουν μια υγιεινή νότα.
Το μοσχάρι, σύμφωνα, με τη μεσογειακή διατροφή δεν πρέπει να καταναλώνεται συχνότερα από κάθε 15 ημέρες.

Κερκυραϊκή παστιτσάδα

Υλικά (για 6 άτομα)
  • 1 κιλό βιολογικό μοσχάρι σπάλα, κομμένο σε κύβους
  • 3 μέτρια βιολογικά ξερά κρεμμύδια, κομμένα σε λεπτές ροδέλες
  • 1 ματσάκι βιολογικός μαϊντανός, ψιλοκομμένος
  • 4 μέτριες ώριμες βιολογικές ντομάτες, ψιλοκομμένες
  • 1 κουταλάκι γλυκού βιολογικός πελτές ντομάτας, διαλυμένος σε 1 φλιτζάνι τσαγιού νερό
  • 70 ml βιολογικό ελαιόλαδο
  • 150 ml βιολογικό κόκκινο κρασί
  • ελάχιστη ακατέργαστη ζάχαρη
  • 1 κομμάτι ξύλο βιολογικής κανέλας
  • 2 βιολογικά γαρίφαλα
  • 1 πακέτο βιολογικά μακαρόνια της αρεσκείας μας
  • ιωδιούχο ανεπεξέργαστο θαλασσινό αλάτι
  • βιολογικό μαύρο πιπέρι
Εκτέλεση
-Πλένετε και στραγγίζετε πολύ καλά το κρέας.
-Ρίχνετε το ελαιόλαδο σε κατσαρόλα και τσιγαρίζετε το κρέας σε χαμηλή θερμοκρασία, μέχρι να ροδίσει από όλες τις πλευρές.
-Ρίχνετε τα κρεμμύδια και τα αφήνετε και αυτά να ροδίσουν λίγο μαζί με το κρέας.
-Σβήνετε με το κρασί, σκεπάζετε και σιγομαγειρεύετε το φαγητό για 15 λεπτά.
-Ανοίγετε την κατσαρόλα και προσθέτετε το μαϊντανό, τη ντομάτα, την κανέλα και το γαρίφαλο, τη ζάχαρη, το αλάτι, το πιπέρι και το νερό στο οποίο έχετε διαλύσει τον πελτέ.
-Σκεπάζετε ξανά με το καπάκι και σιγομαγειρεύετε για 45 λεπτά σε χαμηλή θερμοκρασία ή μέχρι να γίνει το μοσχάρι.
-Σε μια άλλη κατσαρόλα βάζετε άφθονο αλατισμένο νερό να βράσει και φτιάχνετε τα μακαρόνια, σύμφωνα, με τις οδηγίες της συσκευασίας.
-Όταν είναι έτοιμα, τα σουρώνετε, τα σερβίρετε σε ρηχά πιάτα και μοιράζετε από πάνω το μοσχάρι με τη σάλτσα του.
Συνοδεύεται με βιολογικό ξινόμαυρο κρασί. 
Ενέργεια: 697 θερμίδες ανά μερίδα
 
Διαβάστε επίσης,
Print Friendly, PDF & Email
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Ψωρίαση: Είναι αποτελεσματικές οι κλασικές θεραπείες;

Ψωρίαση: Είναι αποτελεσματικές οι κλασικές θεραπείες ή υπάρχουν και φυσικές εναλλακτικές λύσεις που δεν έχουν παρενέργειες; Ψωρίαση Η ψωρίαση είναι μια χρόνια υποτροπιάζουσα δερματοπάθεια, εμφανίζεται σε...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ