Τρίτη, 18 Ιουνίου, 2024

Shiatsu

Shiatsu. Shiatsu σημαίνει πίεση με τα δάχτυλα και είναι μια μέθοδος εργασίας πάνω στο σώμα του ανθρώπου για να διορθώσει δυσλειτουργίες.
 
Το Shiatsu είναι μια μέθοδος εργασίας πάνω στο σώμα του ανθρώπου, όπου με τον αντίχειρα, τα δάκτυλα και τις παλάμες, χωρίς, τη χρήση κανενός εργαλείου, εφαρμόζεται πίεση, για να διορθώσει εσωτερικές δυσλειτουργίες, να προωθήσει και να διατηρήσει την υγεία και να θεραπεύσει διάφορες ασθένειες.
Το Shiatsu επαναφέρει την ομαλή ροή της ζωτικής ενέργειας, Κι (Qi) κατά τους Ιάπωνες, στο σώμα μας. Το Κι (Qi) ρέει στο σώμα μας μέσα από τους μεσημβρινούς που είναι κανάλια ενέργειας, που δεν έχουν υλική δομή αλλά είναι σαν τις ακτίνες του ήλιου, υπάρχουν μόνο εφόσον υπάρχει ενέργεια, δηλαδή, ζωή. Μπορούμε, όμως, να τους νιώσουμε με την αφή και να καταλάβουμε αν κάπου έχει παγιδευτεί η ενέργεια ή αν κάπου λείπει και με τους κατάλληλους χειρισμούς να τους εξισορροπήσουμε. 
Ο κάθε μεσημβρινός τρέφει με ενέργεια κάποιο ζωτικό όργανο, οπότε ξεμπλοκάροντάς τον, ενεργοποιείται και η σωστή λειτουργία του αντίστοιχου οργάνου, π.χ. ο μεσημβρινός του στομάχου καθορίζει την καλή ή κακή λειτουργία του στομάχου, καθώς και τη συναισθηματική του εξισορρόπηση, γιατί πίσω από κάθε όργανο κρύβεται κι ένα συναίσθημα, π.χ. πίσω από τα νεφρά κρύβεται ο φόβος.
Το Shiatsu έχει άμεση σχέση με τον βελονισμό, γιατί και τα δύο συστήματα χρησιμοποιούν τα ίδια σημεία, μόνο που στο βελονισμό χρησιμοποιούνται βελόνες.
Αυτή η εικόνα δεν έχει ιδιότητα alt. Το όνομα του αρχείου είναι shiatsu2-1-1015x1024.png
Διαβάστε, επίσης,
Print Friendly, PDF & Email
Προηγούμενο άρθροSolarium: Είναι ασφαλές;
Επόμενο άρθροΛιποδιαλυτική δίαιτα
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Smoothie με ποικιλία μούρων

Smoothie με ποικιλία μούρων. Αυτό το smoothie με μούρα είναι μια τέλεια καλοκαιρινή απόλαυση. Είναι δροσιστικό, υγιεινό και γευστικό Smoothie με ποικιλία μούρων ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ 3 φλιτζάνια βιολογικά...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ