Δευτέρα, 25 Σεπτεμβρίου, 2023
ΑρχικήΚλασική ΙατρικήΕίναι καλύτερα ένα ζευγάρι να κοιμάται στο ίδιο κρεβάτι ή σε χωριστά;

Είναι καλύτερα ένα ζευγάρι να κοιμάται στο ίδιο κρεβάτι ή σε χωριστά;

Είναι καλύτερα ένα ζευγάρι να κοιμάται στο ίδιο κρεβάτι ή σε χωριστά; Καλύτερα χώρια ή μαζί στον ύπνο για να έχετε καλή υγεία;

Είναι καλύτερα ένα ζευγάρι να κοιμάται στο ίδιο κρεβάτι ή σε χωριστά;

Οι νευρολόγοι, οι ψυχίατροι και οι ψυχολόγοι υποστηρίζουν ότι θα ήταν καλύτερα ένα ζευγάρι να κοιμάται όχι μόνο σε χωριστά κρεβάτια, αλλά και σε χωριστές κρεβατοκάμαρες.

Τα ζευγάρια που κοιμούνται στο ίδιο κρεβάτι, έχουν 50% περισσότερα προβλήματα στον ύπνο τους σε σχέση με όσα προτιμούν τα χωριστά κρεβάτια, σύμφωνα με μια βρετανική επιστημονική έρευνα.

Οι άνθρωποι δε συνήθιζαν να μοιράζονται το κρεβάτι τους, αλλά η σύγχρονη συνήθεια του κοινού ύπνου ξεκίνησε με τη βιομηχανική επανάσταση, όταν οι άνθρωποι μετακινήθηκαν από την ύπαιθρο στις πυκνοκατοικημένες πόλεις και αντιμετώπισαν ασφυκτική έλλειψη χώρου στα νέα σπίτια τους.

Πριν τη βικτωριανή εποχή, δεν ήταν σπάνιο τα παντρεμένα ζευγάρια να κοιμούνται χώρια, ενώ στην αρχαία Ρώμη το συζυγικό κρεβάτι προοριζόταν για τη σεξουαλική συνεύρεση μόνο και όχι για τον ύπνο.

Βέβαια, το πώς κοιμάται κάποιος είναι προσωπική επιλογή και προτίμηση.  Αν ένα ζευγάρι κοιμάται μαζί χωρίς πρόβλημα, τότε δε χρειάζεται να αλλάξει.

Αν όμως το ζευγάρι κοιμάται μαζί και έχει κακό ύπνο, τότε δεν πρέπει να διστάσει να κάνει την αλλαγή.

Ο κακός ύπνος, άλλωστε, συνδέεται με κατάθλιψη, καρδιοπάθειες, εγκεφαλικά, πνευμονικές διαταραχές, κυκλοφοριακά και εργατικά ατυχήματα, διαζύγια κλπ.

Στη μελέτη για να έκανε σύγκριση πόσο καλά κοιμούνται τα ζευγάρια, αν μοιράζονται το κρεβάτι ή κοιμούνται χώρια. Όπως, διαπίστωσε (με δείγμα 40 ζευγαριών), αν ένας από τους δύο μετακινείται μέσα στον ύπνο του ή ροχαλίζει, ο σύντροφός του έχει 50% πιθανότητες να ενοχληθεί και να χαλάσει το δικό του ύπνο.

Παρόλα αυτά, τα ζευγάρια διστάζουν να κοιμηθούν χώρια. Σύμφωνα με τα στοιχεία λιγότερα από ένα στα δέκα ζευγάρια (8%), που βρίσκονται σε ηλικία μεταξύ των 40 – 60 ετών, κοιμούνται σε ξεχωριστά κρεβάτια ή δωμάτια.

Αγαπημένο ζευγάρι σε χωριστά κρεβάτια. Γίνεται;

Είναι ένα είδος αλληλοσεβασμού που καθορίζουν αναμεταξύ τους.

Μόνο στην ανάγκη της ερωτικής συνεύρεσης θα κοιμηθούν μαζί.

Άλλωστε, στα χρόνια τα παλιά ο βασιλιάς κι η βασίλισσα είχαν χωριστές κάμαρες στα ανάκτορά τους.

Τα ζευγάρια που κοιμούνται μαζί, θα έπρεπε να εξετάσουν την πιθανότητα να κοιμούνται χώρια, για το καλό του ύπνου τους και της σχέσης τους.

Τα κατάλληλα συμπληρώματα διατροφής για την αϋπνία

Πατήστε, εδώ, για να παραγγείλετε τα κατάλληλα συμπληρώματα διατροφής για την αϋπνία

Διαβάστε, επίσης,

Φυσικές θεραπείες για την αϋπνία

Η αϋπνία είναι βασανιστική

Αϋπνία

Ασθένειες που προκαλει η αϋπνία

Ομοιοπαθητική και αϋπνία

www.emedi.gr

 

Print Friendly, PDF & Email
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Ωμέγα 3 λιπαρά οξέα και άνοια

Ωμέγα 3 λιπαρά οξέα και άνοια. Τα ωμέγα 3 λιπαρά οξέα υποστηρίζουν τον εγκέφαλο και προλαμβάνουν και θεραπεύουν την άνοια Τα ωμέγα 3 λιπαρά οξέα...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ