Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΔιατροφήΗ διατροφή για την πρόληψη του καρκίνου του πνεύμονα

Η διατροφή για την πρόληψη του καρκίνου του πνεύμονα

Η διατροφή για την πρόληψη του καρκίνου του πνεύμονα. Ο τρόπος διατροφής μπορεί να μειώσει ή να αυξήσει τον κίνδυνο για καρκίνο πνεύμονα

Γράφει η 

Δρ Σάββη Μάλλιου Κριαρά 

Ειδικός Παθολόγος-Ογκολόγος, MD, PhD

Η συχνότητα εμφάνισης καρκίνου πνεύμονα αυξάνεται πολύ σε καπνιστές. Πάνω από 85% των περιπτώσεων καρκίνου του πνεύμονα οφείλεται στο κάπνισμα. Παρατηρείται, επίσης, μια αυξημένη συχνότητά σε άτομα με χαμηλή πρόσληψη αντιοξειδωτικών, ιδίως, δε, σε βιταμίνη Ε.

Ο κίνδυνος για καρκίνο πνεύμονα μειώνεται με μια διατροφή

-Πλούσια σε β-καροτένια (βερίκοκα, καρότα, κολοκύθα, μάνγκο)

-Πλούσια σε βιταμίνη C (φρέσκα φρούτα, πιπεριές κόκκινες)

-Πλούσια σε βιταμίνη Ε (αμύγδαλα ωμά, φουντούκια, φυτικά έλαια, σπόροι, σιτηρά), βιταμίνη

-Πλούσια σε βιταμίνη B6 (ψάρια, κρέας, αβγά, όσπρια)

-Πλούσια σε φυλλικό οξύ (φυλλώδη λαχανικά, ηλιόσποροι, όσπρια, εσπεριδοειδή, δημητριακά)

-Πλούσια σε βιταμίνη D (η διαιτητική βιταμίνη D παρέχεται, κυρίως, από τις τροφές ζωικής προέλευσης, ειδικότερα από το συκώτι, το βοδινό, το μοσχάρι και τα αυγά, τα γαλακτοκομικά προϊόντα, όπως γάλα, τυρί και βούτυρο και κάποια ψάρια, όπως, η ρέγκα, ο σολομός, ο τόνος και οι σαρδέλες. Η βιταμίνη D, αποτελεί μια βιταμίνη, που προέρχεται, κυρίως, από την έκθεση στην ηλιακή ακτινοβολία και όχι τόσο από τα τρόφιμα. Έτσι, ακόμη και μια απόλυτα ισορροπημένη διατροφή είναι δυνατόν να μην παρέχει αρκετή βιταμίνη D).

by Savvi diet

Πρέπει να αλλάξει η θεραπεία του καρκίνου του πνεύμονα 

Να προτιμάτε τις φυσικές θεραπείες για τον καρκίνο του πνεύμονα, σύμφωνα με το Μοριακό Προφίλ του Όγκου

Η ζωή είναι πολύτιμη.

Η ζωή είναι δική σας. Πάρτε την στα χέρια σας!

Το μοριακό προφίλ του όγκου είναι απαραίτητο και χρήσιμο εργαλείο για τη θεραπευτική σας απόφαση.

Ζητείστε την εξέταση πριν κάνετε οποιαδήποτε θεραπεία. Η ζωή σας είναι πολύτιμη.

Ζητήστε από την EMEDI πληροφορίες για το μοριακό προφίλ του όγκου.

Μάθετε όλες τις πληροφορίες από τους συνεργάτες μας για την εξατομικευμένη θεραπεία του καρκίνου του πνεύμονα, πατώντας εδώ.

Γράφει η
Δρ Σάββη Μάλλιου Κριαρά
Ειδικός Παθολόγος- Ογκολόγος, MD, PhD

Διαβάστε περισσότερα για την Σάββη Μάλλιου Κριαρά

Εμπιστευθείτε τους διατροφικούς συμβούλους της EMEDI

Εμπιστευθείτε το ογκολογικό συμβούλιο της EMEDI

Τα κατάλληλα συμπληρώματα διατροφής για τον καρκίνο πνεύμονα

Πατήστε, εδώ, τα κατάλληλα συμπληρώματα για τον καρκίνο πνεύμονα

Διαβάστε, επίσης,

Πρωτοπαθή κακοήθη νεοπλάσματα του πνεύμονα

Κάνναβη και καρκίνος

Η κάνναβη στη θεραπεία του καρκίνου του πνεύμονα

Ο καρκίνος δε θεραπεύεται με χημειοθεραπείες

Αν κάποιος ζει σε πεδινό μέρος έχει μεγαλύτερο κίνδυνο για καρκίνο πνεύμονα

Παθολογία του καρκίνου του πνεύμονα

Οι αιτίες του καρκίνου του πνεύμονα

Διατροφή για τον καρκίνο του πνεύμονα

Home

Print Friendly, PDF & Email
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ