Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΕναλλακτικές ΘεραπείεςΟι απαραίτητες βιταμίνες για όσους πίνουν αλκοόλ

Οι απαραίτητες βιταμίνες για όσους πίνουν αλκοόλ

Οι απαραίτητες βιταμίνες για όσους πίνουν αλκοόλ. Οι βιταμίνες που πρέπει να παίρνουν όσοι είναι συστηματικοί πότες

Οι βιταμίνες που πρέπει να παίρνουν όσοι είναι συστηματικοί πότες

Το ποτό αυξάνει την ανάγκη για ολόκληρο το σύμπλεγμα βιταμινών Β, αλλά ιδιαίτερα των βιταμινών Β1, Β6, Β12 (10μγρ) και του φυλλικού οξέος (400μγρ).

Οι χρόνιες επιπτώσεις της αντίστοιχης έλλειψης προλαμβάνονται με όλες τις βιταμίνες συν έλαιο ηρανθέμου (1500χλγρ καθημερινά).

Το αλκοόλ εμποδίζει την ικανότητα του λεπτού και παχέος εντέρου να απορροφάει τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά. Λόγω αυτής της αναστολής, οι άνθρωποι που πίνουν αλκοόλ θα πρέπει να λαμβάνουν συμπληρώματα βιταμινών για να αποφευχθούν προβλήματα υγείας που οφείλονται στην κακή διατροφή.

Το αλκοόλ μεταβολίζεται από το ήπαρκαι παρεμβαίνει, επίσης, στην ικανότητα του ήπατος να μετατρέπει τις ανενεργές βιταμίνες στις δραστικές μορφές τους που χρησιμοποιούν τα κύτταρα στις κυτταρικές αντιδράσεις, παρέχοντας ενέργεια για το σώμα.

-Βιταμίνη C

Το αλκοόλ αυξάνει την συχνότητα της ούρησης. Οι υδατοδιαλυτές βιταμίνες, όπως, η βιταμίνη C αποβάλλονται πιο γρήγορα όταν καταναλώνεται αλκοόλ. Για το λόγο αυτό, οι υδατοδιαλυτές βιταμίνες πρέπει να συμπληρωθούν με τη διατροφή ή με συμπληρώματα. Η βιταμίνη C είναι ένα απαραίτητο θρεπτικό συστατικό για αρκετές κυτταρικές διεργασίες. Χρησιμεύει, επίσης, ως ένα αντιοξειδωτικό, το οποίο εξουδετερώνει τις ελεύθερες ρίζες και προστατεύει το DNA από οξειδωτικές βλάβες . Η βιταμίνη C ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα, βοηθώντας τον οργανισμό να καταπολεμήσει τις λοιμώξεις.

Υψηλής ποιότητας βιταμίνη C για όσους πίνουν πολύ αλκοόλ

Πατήστε, εδώ, για να παραγγείλετε την καλύτερη βιταμίνη C αν πίνετε πολύ αλκοόλ

Vitamin C Emedi® 1000 mg 60 φακελάκια

-Φυλλικό οξύ

Το φυλλικό οξύ είναι μία από τις βιταμίνες του συμπλέγματος  Β. Το αλκοόλ καταστρέφει στο σώμα τις βασικές προμήθειες του φυλλικού οξέος. Αυτή η βιταμίνη έχει ιδιότητες πρόληψης των ασθενειών, προστατεύει τον οργανισμό από ορισμένες μορφές καρκίνου και από καρδιακές παθήσεις. Το φυλλικό οξύ δίνεται σε έγκυες γυναίκες για να μειωθούν οι πιθανότητες γενετικών ελαττωμάτων. Σε μια υγιεινή διατροφή, οι γιατροί συνιστούν περίπου 400 μικρογραμμάρια φυλλικού οξέος την ημέρα για τα άτομα που πίνουν τακτικά αλκοόλ.

-Βιταμίνη Β12

Η απορρόφηση της βιταμίνης Β12 αναστέλλεται, επίσης, σε άτομα που πίνουν τακτικά αλκοόλ. Αυτή η βιταμίνη δεν απορροφάται στο λεπτό έντερο, και αποβάλλεται πιο γρήγορα λόγω της κατανάλωσης αλκοόλ. Αυτή η βιταμίνη είναι απαραίτητη για την υγεία του αίματος. Η βιταμίνη Β12 συμμετέχει στο σχηματισμό των κυττάρων του αίματος και βοηθάει στη λειτουργία του νευρικού  συστήματος. Ο κακός σχηματισμός του αίματος μπορεί να οδηγήσει σε αναιμία σε ορισμένους ασθενείς που πίνουν αλκοόλ (μακροκυτταρική αναιμία). Οι άνθρωποι που πίνουν αλκοόλ συχνά θα πρέπει να λαμβάνουν βιταμίνη Β12 (10mgr) για να αποφευχθουν οι νευρολογικές διαταραχές και οι διαταραχές του αίματος.

Υψηλής Ποιότητας Βιταμίνη Β12 για όσους πίνουν πολύ αλκοόλ

Πατήστε, εδώ για να παραγγείλετε την πιο βιοδιαθέσιμη βιταμίνη Β12 αν είσαστε συστηματικοί πότες

Bioav B12 Methyl EMEDI® 60 caps

Τα κατάλληλα συμπληρώματα διατροφής για όσους πίνουν καθημερινά αλκοόλ

Πατήστε, εδώ, για να παραγγείλετε τα κατάλληλα συμπληρώματα διατροφής αν πίνετε πολύ αλκοόλ

Διαβάστε, επίσης,

Απαγορεύεται η ταυτόχρονη λήψη αλκοόλ και μαριχουάνας

Απαγορεύεται η ταυτόχρονη λήψη αλκοόλ και κουετιαπίνης

Αλκοολισμός

Κάνναβη και στέρηση αλκοόλ και οπιούχων

Ομοιοπαθητική για τον αλκοολισμό

Συμβουλές για να σταματήσετε το αλκοόλ

www.emedi.gr

Print Friendly, PDF & Email
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Ανεπιθύμητες ενέργειες μετά από εμβόλια mRNA COVID-19

Ανεπιθύμητες ενέργειες μετά από εμβόλια mRNA COVID-19. Οι κυριότερες είναι οι καρδιoαγγειακές επιπλοκές, οι θρομβώσεις και η θρομβοπενία. Επιμέλεια παρουσίασης  Δρ Σάββη Μάλλιου Κριαρά  Ειδικός Παθολόγος-Ογκολόγος, MD,...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ