Σάββατο, 27 Σεπτεμβρίου, 2025

Γιαπωνέζικο πρωινό

Γιαπωνέζικο πρωινό. Πρωινό για ενέργεια που θα διώξει την πείνα για ώρες, γιατί η ώρα του φαγητού για τους Ιάπωνες είναι ώρα διαλογισμού

Γιαπωνέζικο πρωινό

Ένα πρωινό που προτιμούν οι Ιάπωνες

Αποτελείται από 2 πιάτα δίνει ενέργεια και μακροζωία όταν καταναλώνεται συχνά

Η ώρα του φαγητού για τους Ιάπωνες είναι ώρα διαλογισμού

Ρύζι ολικής αλέσεως με λαχανικά

  • Βράστε ρύζι ολικής άλεσης με καρότα, κρεμμύδια, πράσο, ρέβα και σέλερι.
  • Ύστερα, προσθέστε λίγη σος σόγιας ή μια κουταλιά σησαμέλαιο.
  • Μπορείτε, μάλιστα, να ετοιμάσετε μια αρκετά μεγάλη ποσότητα και να την αποθηκεύσετε στο ψυγείο και να τη ζεσταίνετε λίγη κάθε πρωί.

Σούπα μίσο με λαχανικά

To ρύζι ολικής αλέσεως με τα λαχανικά συνδυάζεται με μία σούπα μίσο, που ένα πολύ χαρακτηριστικό πιάτο της ασιατικής κουζίνας.

Το μίσο είναι ένα είδος πάστας, το οποίο θυμίζει ταραμά στην υφή και τη γεύση και παρασκευάζεται, κυρίως, από φασόλια σόγιας, θαλασσινό αλάτι και ρύζι ή κριθάρι, τα οποία έχουν υποστεί μακροχρόνια ζύμωση με ειδικά ένζυμα. Λόγω των ενζύμων που είναι υπεύθυνα για την διαδικασία της ζύμωσης, το μίσο βοηθά πολύ την πέψη, τονώνει και καθαρίζει το αίμα και δίνει πολύ ενέργεια στον οργανισμό, παρέχοντας ιχνοστοιχεία, μέταλλα και βιταμίνες (ιδιαίτερα Β12), θεωρείται δε ότι συμβάλλει στην προστασία από την ραδιενέργεια. Η σούπα μίσο καταναλώνεται στη μακροβιοτική διατροφή, όλες τις ημέρες του χρόνου. Πέρα από την διατροφική του αξία, το μίσο νοστιμίζει πολύ τα φαγητά, ειδικά τις ουδέτερες, γευστικά χορτόσουπες.

Για να διατηρηθούν οι ευεργετικές ιδιότητες του μίσο και οι μικροοργανισμοί που περιέχει, δεν πρέπει να το διαλύσουμε απ’ευθείας στο φαγητό που κοχλάζει, αλλά να το διαλύσουμε σε ζωμό που θα βγάλουμε από την κατσαρόλα και στην συνέχεια, αφού κλείσουμε τν φωτιά και το φαγητό δεν βράζει πια, να προσθέσουμε το διαλυμένο μίσο.

Σούπα μίσο με λαχανικά

ΥΛΙΚΑ

  • 1 κρεμμύδι
  • 1 κομμάτι φύκι wakame
  • 2 καρότα
  • 1 γλυκοπατάτα
  • 2 κολοκυθάκια  
  • λίγο τζίντζερ τριμμένο
  • ένα κρεμμυδάκι φρέσκο  
  • 1 κουταλιά μίσο
  • 1 λίτρο νερό πηγής
  • ελαιόλαδο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Μουσκεύετε το φύκι σε κρύο νερό, ώσπου να μαλακώσει και το κόβετε σε κομματάκια.
  • Βάζετε τα λαχανικά μαζί με τα φύκια και το νερό, δύο κουταλιές ελαιόλαδο και τα αφήνετε να βράσουν μέχρι να μαλακώσουν.
  • Παίρνετε μισή κούπα από το ζωμό, προσθέτετε το μίσο και ανακατεύετε μέχρι να διαλυθεί, τελείως. Ρίχνετεε το διάλυμα μέσα στη σούπα, αφού έχετε κλείσει τη φωτιά και δεν κοχλάζει το φαγητό.
  • Σερβίρετε με ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι και τζίντζερ και αν θέλετε προσθέττετε μια κουταλιά σάλτσα σόγιας.

by Savvi Diet

Τα κατάλληλα βιολογικά προϊόντα για την υγεία σας

Πατήστε, εδώ, για να παραγγγείλετε τα κατάλληλα βιολογικά προϊόντα για την υγεία σας

Διαβάστε, επίσης,

Πρωινό με γάλα αμυγδάλου, βούτυρο και μέλι

www.emedi.gr

Print Friendly, PDF & Email
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Ακακία Κωνσταντινουπόλεως

Ακακία Κωνσταντινουπόλεως. Η ακακία Κωνσταντινουπόλεως ή γκιουλμπρισίμ είναι ένα πολύ καλό βότανο για την κατάθλιψη Ακακία Κωνσταντινουπόλεως Η ακακία Κωνσταντινουπόλεως ή Persian silk tree ή Albizia...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τοξοπλάσμωση

Άτεκνο