Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΚλασική ΙατρικήΑγγειοχειρουργικήΒιολογικές κλωστές για τα αιμοφόρα αγγεία

Βιολογικές κλωστές για τα αιμοφόρα αγγεία

Βιολογικές κλωστές για τα αιμοφόρα αγγεία. Φαίνεται να είναι πολύ χρήσιμες, χάρη στην εξέλιξη της τεχνολογίας.

Βιολογικές κλωστές για τα αιμοφόρα αγγεία.

Λεπτές υπόλευκες ίνες, ανθρωπίνων κυτταρικών σπειρών μπορούν να πλέκονται γύρω από τον άξονα μιας μηχανής και να φτιάχνουν ένα ανθεκτικό σχοινί.

Ακούγεται μακάβριο, αλλά η έμπνευση για το υλικό προέρχεται από το San Francisco και την εταιρεία Cytograft Tissue Engineering και είναι έμπνευση υγείας και όχι τρόμου: Οι βιολογικές κλωστές θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν, για να υφαίνουν μπαλώματα των αιμοφόρων αγγείων, μοσχεύματα και να βοηθούν στην επούλωση των πληγών.

Η εταιρεία ανέπτυξε την “ανθρώπινη κλωστοϋφαντουργία” μετά από ιδέα από παλαιότερες εργασίες χρησιμοποιώντας φύλλα βιολογικού υλικού για την ανακατασκευή των αιμοφόρων αγγείων. Βασικά, οι ερευνητές αναπτύσσουν τα ανθρώπινα κύτταρα του δέρματος σε μια φιάλη κάτω από ειδικές συνθήκες και έτσι δημιουργείται το εξωκυττάριο δομικό υλικό, που παράγεται από τα κύτταρα των ζώων και αποτελεί το συνδετικό ιστό μας. Στη συνέχεια, στη Cytograft μπορούν να μαζέψουν αυτά τα φύλλα του συνδετικού ιστού, που σχηματίζονται από τις φιάλες και στη συνέχεια, τα υφαίνουν σε αιμοφόρα αγγεία. Τα αιμοφόρα αγγεία, που παράγονται με αυτόν τον τρόπο και έχουν δοκιμαστεί σε αρκετούς ασθενείς στην Ευρώπη και τη Νότια Αμερική, έχουν καλές επιδόσεις, χωρίς, σημάδια απόρριψης.

Ο τεμαχισμός των φύλλων σε λεπτές κορδέλες, καθιστά δυνατή τη χρήση αυτόματων μηχανημάτων ύφανσης, για να δημιουργηθούν τρισδιάστατες δομές αγγείων.


Τα καλύτερα συμπληρώματα διατροφής για τα αιμοφόρα αγγεία σας

Πατήστε, εδώ, για να παραγγείλετε τα καλύτερα συμπληρώματα διατροφής για τα αιμοφόρα αγγεία σας

Η καθοδήγηση για την επιλογή των ποιων συμπληρωμάτων διατροφής, από τα ανωτέρω, είναι κατάλληλα για την ασθένειά σας θα γίνει σε συνεννόηση με τον θεράποντα ιατρό.

Διαβάστε, επίσης, παρόμοια άρθρα που μπορεί να σας ενδιαφέρουν

Οι βιταμίνες για την επούλωση των πληγών

Ρεφλεξολογία για την τόνωση του λεμφικού συστήματος

Πρόληψη και αντιμετώπιση λεμφοιδήματος

Η νηστεία μειώνει τον καρδιαγγειακό κίνδυνο

Αμπέλι

Κληρονομική Αιμορραγική Τελαγγειεκτασία

Aρτηριοφλεβώδης δυσπλασία

www.emedi.gr

Print Friendly, PDF & Email
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Παθήσεις προστάτη και κατώτερου ουροποιητικού συστήματος

Παθήσεις προστάτη και κατώτερου ουροποιητικού συστήματος. Οι πιο συχνές είναι η υπερπλασία προστάτη, η προστατίτιδα και ο καρκίνος προστάτη Γράφει η  Δρ Σάββη Μάλλιου Κριαρά  Ειδικός Παθολόγος-Ογκολόγος, MD,...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ