Κυριακή, 21 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΔιατροφήΜυστικά για το κρασί

Μυστικά για το κρασί

Μυστικά για το κρασί που πρέπει να γνωρίζουν οι λάτρεις του. Σε τι διαφέρουν ορισμένα κρασιά και ποιος ο ρόλους τους στους πονοκεφάλους;

Τα μυστικά για να είναι ”γλυκόπιοτο” ένα κρασί:

Το κρασί που βαράει είναι αυτό, που ο παραγωγός του κάνει αλόγιστη χρήση θειωδών ουσιών. Το καλό κρασί δεν πρέπει να ”βαράει”.

Ο πονοκέφαλος, έπειτα από μια σεβαστή κατανάλωση κρασιού, οφείλεται στις φαινόλες, που περιέχονται στο κρασί και προκαλούν, μεταξύ των άλλων διαστολή των αγγείων στον εγκέφαλο, με αποτέλεσμα πονοκέφαλο. Τα κόκκινα κρασιά περιέχουν 1.200mg φαινολών στο κάθε λίτρο, ενώ τα λευκά κρασιά 200mg φαινολών στο κάθε λίτρο, άρα τα κόκκινα κρασιά φέρνουν, συχνότερα, τον πονοκέφαλο.

Η απορρόφηση του κρασιού γίνεται αργά από το στομάχι και γρήγορα από το λεπτό έντερο. Καθώς, το αίμα περνάει στο συκώτι από το στομάχι, προτού πάει στην καρδιά, παρασύρει το αλκοόλ, που βλάπτει τα κύτταρα του ήπατος (συκωτιού) και προκαλεί λιπώδη διήθηση.

Μερικοί άνθρωποι, μόλις πιούν κρασί εμφανίζουν αλλεργική αντίδραση, που εκδηλώνεται με κοκκίνισμα σε όλο το πρόσωπο. Σε αυτά τα άτομα, δε λειτουργεί το ένζυμο οξείδωσης της ακεταλδεΰδης, που υπάρχει στο κρασί, ως προϊόν ζύμωσης με το Saccharomyces cerevisiae και το κάνει οξικό οξύ.

Η ακεταλδεΰδη δε διασπάται και συσσωρεύεται στα επιφανειακά αγγεία, όπως στο πρόσωπο διεγείρει την παραγωγή της ισταμίνης από τον οργανισμό και αυτή με τη σειρά της προκαλεί αγγειοδιαστολή και το αίμα αυξάνεται σε αυτή την περιοχή.

Το 50% των κατοίκων της Ανατολικής Ασίας παρουσιάζει αυτή τη δυσανεξία στο αλκοόλ, αλλά και άλλοι άνθρωποι σποραδικά. Αυτό οδήγησε σε αποχή από το αλκοόλ, ως κατάλοιπο της άμυνας του οργανισμού, όταν κάποτε στην περιοχή υπήρχαν πολλά κρούσματα ηπατίτιδας Β, που είναι μια ασθένεια, που επιβαρύνει το συκώτι.

Η άλλη πλευρά του νομίσματος είναι η ρεσβερατρόλη στο κόκκινο κρασί

Τα κόκκινα κρασιά έχουν την υψηλότερη ποσότητα αντιοξειδωτικών, χάρη στις φλούδες του κόκκινου σταφυλιού που χρησιμοποιούνται στη ζύμωση. Τα πιο υγιεινά κόκκινα κρασιά διαθέτουν υψηλά επίπεδα ρεσβερατρόλης, μια φυσική πολυφαινόλη με αντιφλεγμονώδη δράση, που συνδέεται με πολλά οφέλη για την υγεία.

H ρεσβερατρόλη είναι ευεργετική σε πολλές ασθένειες, συμπεριλαμβανομένων των καρδιαγγειακών παθήσεων, του καρκίνου, του διαβήτη, στην παχυσαρκία κ.α.

Μπορούμε να αποκομίσουμε τα ευεργετικά οφέλη της ρεσβερατρόλης, χωρίς την κατανάλωση αλκοολ;

Γι’αυτό υπάρχουν τα συμπληρώματα διατροφής με Ρεσβερατρόλη.

Υψηλής ποιότητας συμπλήρωμα διατροφής με ρεσβερατρόλη

Πατήστε, εδώ, για να παραγγείλετε τα καλύτερα συμπληρώματα διατροφής με ρεσβερατρόλη

Extra Resogrape Emedi® 60 caps

Τα καλύτερα συμπληρώματα διατροφής για την υγεία σας

Πατήστε, εδώ, για να παραγγείλετε τα καλύτερα συμπληρώματα διατροφής

Αυτή η εικόνα δεν έχει ιδιότητα alt. Το όνομα του αρχείου είναι 2-42.jpg

Διαβάστε, επίσης, παρόμοια άρθρα που μπορεί να σας ενδιαφέρουν

Μυστικά για το ψήσιμο με γάστρα

Το κόκκινο κρασί αδυνατίζει

Το κόκκινο κρασί καίει το λίπος και μειώνει την αρτηριακή πίεση

Μυστικά για τα ψητά κρέατα

Μυστικά για τα παλμικά οξύμετρα

Τα μυστικά της μακροζωίας υγιεινά και μη

Τροφική δυσανεξία

www.emedi.gr

Print Friendly, PDF & Email
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Κυστίτιδα

Κυστίτιδα. Πρόληψη και θεραπεία κυστίτιδας, που είναι η φλεγμονή της ουροδόχου κύστεως, με φυσικούς τρόπους Η κυστίτιδα είναι η φλεγμονή της ουροδόχου κύστης ή του...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ