Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕξαρτήσειςΜέθοδος απεξάρτησης

Μέθοδος απεξάρτησης

Η μέθοδος απεξάρτησης, σύμφωνα, με έρευνα που πραγματοποιήθηκε, είναι η καλή ψυχική και σωματική υγεία του ατόμου.

Απεξάρτηση

Με την αλληλοβοήθεια μπορεί να μειωθεί η μεγάλη επιθυμία για το αλκοόλ και τα ναρκωτικά στους εφήβους, που υποβάλλονται σε απεξάρτηση, σύμφωνα με μια έρευνα. Αυτή η μεγάλη επιθυμία είναι η σημαντικότερη αιτία της υποτροπής, μετά τη θεραπεία.

Η μελέτη έγινε στο Case Western Reserve University και περιλάμβανε 93 άνδρες και 102 γυναίκες ανήλικους, ηλικίας 14 έως 18, που οδηγήθηκαν από το δικαστήριο, για θεραπεία απεξάρτησης, σε μια μεγάλη μονάδα στο Οχάιο. Οι περισσότεροι από τους εφήβους ελάμβαναν μαριχουάνα με εξάρτηση (92%) και αλκοόλ με εξάρτηση (60%). Η συνέντευξη έγινε εντός των πρώτων 10 ημερών από την έναρξη του προγράμματος απεξάρτησης των  12 σταδίων και δύο μήνες αργότερα, όταν πήραν εξιτήριο από το πρόγραμμα.

Η αλληλοβοήθεια ανάμεσα στους εφήβους, κατά τη διάρκεια του προγράμματος βελτίωσε 4-7 φορές τα αποτελέσματα της απεξάρτησης. Δύο συμπτώματα, αυτό της έντονης επιθυμίας και του ναρκισσισμού μειώθηκαν, ενώ η ψυχοκοινωνική λειτουργία βελτιώθηκε. Η μελέτη διαπίστωσε, επίσης, ότι οι έφηβοι, που είχαν περάσει περισσότερο χρόνο σε θρησκευτικές τελετές – όπως η προσευχή, τη λατρεία και ο διαλογισμός – κατά τη διάρκεια της ζωής τους, είχαν περισσότερες πιθανότητες να βοηθήσουν τους άλλους, κατά τη διάρκεια του προγράμματος θεραπείας.

Η μελέτη δημοσιεύεται στο τεύχος Νοεμβρίου 2014, του περιοδικού Journal of Studieson Alcoholand Drugs.

Επειδή, οι περισσότερες θρησκείες ενθαρρύνουν την αλληλοβοήθεια, φαίνεται ότι όσοι από τους έφηβους είναι θρησκευόμενοι, έχουν καλύτερα αποτελέσματα κατά την απεξάρτηση.

Βέβαια, η Αμερικανική Ακαδημία Παιδιατρικής αναφέρει, πως και οι γονείς πρέπει να προστατεύσουν τα παιδιά τους από την κατάχρηση ουσιών.

by PREDICT

Τα καλύτερα βιολογικά σκευάσματα για αποτοξίνωση και απεξάρτηση

Πατήστε, εδώ, για να παραγγείλετε τα καλύτερα σκευάσματα για αποτοξίνωση και απεξάρτηση

Αυτή η εικόνα δεν έχει ιδιότητα alt. Το όνομα του αρχείου είναι 4-1-1024x575.jpeg

Διαβάστε, επίσης, παρόμοια άρθρα που μπορεί να σας ενδιαφέρουν

Βουπρενορφίνη για απεξάρτηση

Η Εκκλησία μας κάνει καλό  

Οξεία τοξική κατάσταση από αλκοόλ

Πόσο πίνουν οι Έλληνες

Βουπρενορφίνη για απεξάρτηση

Δραματοθεραπεία

www.emedi.gr

Print Friendly, PDF & Email
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ