Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΙατρικά θέματαGadgetsΝέα οθόνη LCD που βγάζει μυρωδιές

Νέα οθόνη LCD που βγάζει μυρωδιές

Η νέα οθόνη LCD που βγάζει μυρωδιές θα σας συναρπάσει. Μπορείτε να την δείτε από κοντά σε μουσεία και πολιτιστικούς χώρους.

Ιάπωνες ερευνητές από το Πανεπιστήμιο Γεωργίας και Τεχνολογίας του Τόκιο (TUAT-Tokyo University of Agriculture and Technology) παρουσίασαν μια πειραματική οθόνη LCD, που βγάζει μια συγκεκριμένη μυρωδιά, ανάλογα με το περιεχόμενο που παρουσιάζει. Έτσι, για παράδειγμα, αν δείχνει έναν καφέ, ο χρήστης μπορεί να τον μυρίσει!

Η καινοτομική οθόνη παρουσιάστηκε στο διεθνές συνέδριο εικονικής πραγματικότητας “IEEE-Institute of Electrical and Electronics Engineers Virtual Reality” στη Φλόριντα των ΗΠΑ.

Με τη νέα τεχνολογία, η οσμή φαίνεται σα να βγαίνει από ένα ακριβές σημείο στην δύο διαστάσεων οθόνη LCD-liquid-crystal display-οθόνη υγρών κρυστάλλων, όπου απεικονίζεται η αντίστοιχη εικόνα (π.χ. ενός τροφίμου ή ροφήματος), δημιουργώντας μία σχετική ψευδαίσθηση στον θεατή. Η πηγή της οσμής, όμως, βρίσκεται σε αυθαίρετο σημείο της οθόνης. Στην πραγματικότητα, ο θεατής μπορεί να κινήσει ελεύθερα το κεφάλι του, για να μυρίσει σε διαφορετικά σημεία της οθόνης και να βιώσει την εμπειρία των ρεαλιστικών αλλαγών στην ένταση της μυρωδιάς.

Σύμφωνα με το New Scientist, οι οσμές δημιουργούνται από σφαιρίδια γέλης με συγκεκριμένες ουσίες, που εξατμίζονται και ανακατεύονται με τέσσερα ρεύματα αέρα, ένα σε κάθε γωνία της οθόνης. Τα ρεύματα αυτά εκπέμπονται μέσω μικρών ανεμιστήρων και μπορούν να ποικίλουν σε ένταση και κατεύθυνση.

Όπως, αναφέρει ο ένας εκ των επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας, Χαρούκα Ματσοκούρα, το επόμενο βήμα θα είναι να ενσωματώσουν στην οθόνη φυσίγγια, που θα επιτρέπουν την εναλλαγή των οσμών, καθώς προς το παρόν η οθόνη μπορεί να βγάλει μόνο μία οσμή.

Όπως, αναφέρει η ομάδα, πέρα από το πεδίο της διαφήμισης και του μάρκετινγκ, τέτοιες οθόνες θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν και σε μουσεία, γκαλερί τέχνης και άλλους πολιτιστικούς χώρους.

Διαβάστε για τα συνέδρια IEEE-Institute of Electrical and Electronics Engineers Virtual Reality, πατώντας, εδώ.

Τα καλύτερα βιολογικά σκευάσματα για την υγεία σας

Πατήστε, εδώ, για να παραγγείλετε τα καλύτερα βιολογικά σκευάσματα για την υγεία σας

Αυτή η εικόνα δεν έχει ιδιότητα alt. Το όνομα του αρχείου είναι 5-1024x682.png

Διαβάστε, επίσης, παρόμοια άρθρα που μπορεί να σας ενδιαφέρουν

Μήπως έχετε συχνά ψευδαισθήσεις;

Αιθέριο έλαιο βανίλιας

Απαγορεύεται η ταυτόχρονη λήψη αλκοόλ και μαριχουάνας

Σπάνιες οφθαλμικές παθήσεις

Aρτηριοφλεβώδης δυσπλασία

Ιδανικές τροφές για άνδρες

Παραμείνετε έξυπνοι και συγκεντρωμένοι

Αφροδισιακά τρόφιμα και βότανα

www.emedi.gr

Print Friendly, PDF & Email
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Αιθέριο έλαιο γωλθέρια

Αιθέριο έλαιο γωλθέρια. Το αιθέριο έλαιο γωλθερίας έχει ισχυρή αναλγητική και μυοχαλαρωτική δράση και χρησιμοποιείται και στον αθλητισμό. Το αιθέριο έλαιο γωλθέρια ή γωλθερία ή...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ