Τετάρτη, 24 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΔιατροφήΜπιφτέκια φούρνου με πατάτες

Μπιφτέκια φούρνου με πατάτες

Μπιφτέκια φούρνου με πατάτες. Πολύ νόστιμα μπιφτέκια με πατάτες στο φούρνο που θα σας ξετρελάνουν γευστικά, αλλά και θα σας χορτάσουν

Μπιφτέκια φούρνου με πατάτες

ΥΛΙΚΑ (για 8 άτοµα)

Για τα µπιφτέκια

  • 2 κιλά βιολογικός κιµάς, ανάµεικτος µοσχαρίσιος λάπα και χοιρινός µπούτι

  • 6 φέτες βιολογικό ψωµί, µουσκεµένο και στυµµένο

  • 4 κουταλιές σούπας βιολογικό ξίδι

  • 4 βιολογικά κρεµµύδια, τριµµένα

  • 2 µεγάλες βιολογικές ντοµάτες, τριµµένες

  • 6 κουταλές σούπας βιολογικό. µαϊντανός, ψιλοκοµµένος

  • 2 κ.σ. φρέσκια βιολογική ρίγανη, τα φυλλαράκια

  • 2 κουταλάκια γλυκού ιωδιούχο ανεπεξέργαστο αλάτι

  • 2 κουταλάκια γλυκού βιολογικό µαύρο πιπέρι

  • 4 βιολογικά αβγά

  • 8 κουταλιές σούπας βιολογικό ελαιόλαδο για το ταψί και την επάλειψη

Για τις πατάτες

  • 2 κιλά βιολογικές πατάτες, κοµµένες κυδωνάτες

  • χυµός από 2 βιολογικά λεµόνια

  • 2 κουταλιές σούπας βιολογικό ελαιόλαδο για την επάλειψη

  • 2 κουταλάκια βιολογική αποξηραµένη ρίγανη

  • 2 κουταλάκια  ιωδιούχο ανεπεξέργαστο θαλασσινό αλάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Ρίχνετε όλα τα υλικά για τον κιµά σε ένα µπολ και ζυµώνετε για τουλάχιστον 10 λεπτά. Ο κιµάς χρειάζεται αρκετό ζύµωµα ούτως, ώστε, να δέσουν µεταξύ τους τα υλικά και να γίνει αφράτο το µείγµα.

  • Αφήνετε το µείγµα στο ψυγείο  για 1 ώρα.

  • Βάζετε τις πατάτες να βράσουν σε µια κατσαρόλα µε κρύο νερό και τον χυµό του λεµονιού, για περίπου 10 λεπτά, µέχρι να τρυπιούνται µε τη µύτη ενός µαχαιριού. Τις βγάζετε σε ένα µπολ και κρατάτε στην άκρη 1 φλιτζάνι από το νερό µέσα στο οποίο έβρασαν. Προσθέτετε τα υπόλοιπα υλικά και τις ανακατεύετε, έτσι, ώστε, να καλυφθούν από όλες τις πλευρές.

  • Προθερµαίνετε το φούρνο στους 200°C. Χωρίζετε το µείγµα του κιµά σε ισοµεγέθη κοµµάτια των περίπου 120 γρ. Πλάθετε σε µπιφτέκια. Με τη βοήθεια ενός πινέλου, λαδώνετε ένα ταψί και στη συνέχεια ένα ένα τα µπιφτέκια µε τα χέρια σας. Τα τοποθετείτε στο ταψί. Σκορπίζετε τις πατάτες ανάµεσά τους. Τέλος, ρίχνετε και το φλιτζάνι µε το νερό.

  • Ψήνετε για 30-40 λεπτά, µέχρι να ροδίσει το φαγητό. Σκεπάζετε το ταψί µε αλουµινόχαρτο και το αφήνετε στην άκρη για 20 λεπτά. Ραντίζετε µε ελαιόλαδο και χυµό λεµονιού και σερβίρετε.

by Savvi Diet

Τα καλύτερα βιολογικά τρόφιμα για την Υγεία σας

Πατήστε, εδώ, για να παραγγείλετε τα κατάλληλα βιολογικά τρόφιμα για την Υγεία σας

Διαβάστε, επίσης,

Μπιφτέκια βρώμης

Πεντανόστιμα διαιτητικά χοιρινά μπιφτέκια

Διατροφικά σκάνδαλα

Οι βιταμίνες που χάνονται από τις πατάτες κατά το μαγείρεμα

Απώλεια των βιταμινών στις πατάτες κατά την αποθήκευση

Γεμιστές πατάτες

www.emedi.gr

Print Friendly, PDF & Email
Προηγούμενο άρθροOμαλός λειχήνας
Επόμενο άρθροΟ παράδεισος των βιβλίων
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Τα καλύτερα βότανα για την αϋπνία

Τα καλύτερα βότανα για την αϋπνία. Καλύτερος και πιο ξεκούραστος ύπνος με βότανα που εξασφαλίζουν και υγεία και ευεξία. Τα καλύτερα βότανα για την αϋπνία Να...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ