Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Αν έχετε κάλους

Αν έχετε κάλους θα τους κληρονομήσουν και τα παιδιά σας

Αν έχετε κάλους, οι πιθανότητες να υποφέρει και κάποιο άλλο μέλος της οικογένειάς σας από το ίδιο πρόβλημα, είναι πολύ υψηλές σύμφωνα με μία  μελέτη η οποία διαπιστώνει πως το πρόβλημα περνά από τους γονείς στα παιδιά.

Σύμφωνα με δημοσίευση του περιοδικού Arthritis Care & Research στο τεύχος Μαΐου πέρσι, τα ευρωπαϊκής καταγωγής άτομα κληρονομούν συχνά προβλήματα, όπως οι κάλοι ή άλλες παθήσεις των δάχτυλων των ποδιών.

Τα δεδομένα επιβεβαιώνουν ότι κυρίως οι κάλοι και λιγότερο οι άλλες παραμορφώσεις των δάχτυλων των ποδιών κληρονομούνται, ιδιαίτερα στους άνδρες και στις γυναίκες  ευρωπαϊκής καταγωγής.

Περίπου το 60% των ηλικιωμένων έχουν ένα πρόβλημα στο πόδι που θα μπορούσε να εποδίσει τις καθημερινές τους δραστηριότητες. Προηγούμενη έρευνα είχε δείξει πως το 23 τοις εκατό % των ατόμων ηλικίας 18- 65, και 36 % των ατόμων ηλικίας άνω των 65 ετών έχουν κάλους, μια επίπονη πολλές φορές παραμόρφωση του μεγάλου δακτύλου του ποδιού.

Στη νέα αυτή μελέτη συμμετείχαν σχεδόν 1.400 άτομα. Οι συμμετέχοντες ήταν κατά μέσο όρο 66 ετών. Κάθε άτομο υποβλήθηκε σε εξετάσεις στα πόδια μεταξύ του 2002 και του 2008 για να διαπιστωθεί αν είχαν κάλους, παραμορφώσεις των δάχτυλων των ποδιών ή μία πάθηση που ονομάζεται πελματιαία μαλακή ατροφία των ιστών. Οι ερευνητές χρησιμοποίησαν, επίσης, το λογισμικό που εκτελεί γενετικές αναλύσεις για να εκτιμηθεί το κατά πόσο είναι κληρονομήσιμα τα προβλήματα στα πόδια των συμμετεχόντων.

Από τους συμμετέχοντες, το 31% είχε κάλους, το 30% είχαν παραμορφώσεις των δάχτυλων των ποδιών και το 28 % είχε πελματιαία μαλακή ατροφία των ιστών.

Η μελέτη αποκάλυψε ότι οι κάλοι και παραμορφώσεις των δάχτυλων των ποδιών κληρονομούνται ανάλογα με την ηλικία και το φύλο, ενώ η πελματιαία μαλακή ατροφία των ιστών όχι.

Αυτά τα νέα ευρήματα βοηθούν σημαντικά στην κατανόηση του τι προκαλεί την μεγαλύτερη ευαισθησία στα πόδια, ώστε να βρεθεί τελικά ο τρόπος για έγκαιρη πρόληψη και θεραπεία.

Διαβάστε, επίσης,

Κόλπα για να μην παθαίνετε φουσκάλες από τα παπούτσια σας

Μάθετε όλα τα μυστικά του σκόρδου

Τι είναι το πελματογράφημα;

Οι παθήσεις των ποδιών που θεραπεύονται με ρεφλεξολογία

www.emedi.gr

Print Friendly, PDF & Email
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Αιθέριο έλαιο γωλθέρια

Αιθέριο έλαιο γωλθέρια. Το αιθέριο έλαιο γωλθερίας έχει ισχυρή αναλγητική και μυοχαλαρωτική δράση και χρησιμοποιείται και στον αθλητισμό. Το αιθέριο έλαιο γωλθέρια ή γωλθερία ή...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ