Δευτέρα, 27 Μαρτίου, 2023

Αίμα του δράκου

Θεραπεία του καρκίνου με φυτοχημικά

Γράφει η 

Δρ Σάββη Μάλλιου Κριαρά 

Ειδικός Παθολόγος-Ογκολόγος, MD, PhD

Το αίμα του δράκου είναι μια κόκκινη ρητίνη από τους καρπούς του δένδρου Φοίνικας ινδικού κάλαμου. Το κόμμι Αίμα του Δράκου (Draco Daemonorops) είναι μια κόκκινη πολύτιμη ρητίνη που χρησιμοποιείται ιδιαίτερα στην θεραπευτική, αλλά και στην μαγεία. Είναι μια φωτεινή κόκκινη έκκριση ρητίνης που προέρχεται από τα φρούτα και τους μίσχους του δένδρου.

Το Αίμα του Δράκου χρησιμοποιείται επίσης στην κατασκευή της μαγικής μελάνης «Αίμα του Δράκου».

Το αίμα του δράκου έχει τη δυνατότητα ενδυνάμωσης των γονιδίων καταστολής όγκων.

Το φυτό Croton Lechleri (Thaspine) δίνει ένα χυμό Sangre de Drago, Chinese Dragons Blood ή Yunnan Dragons Blood με βαθύ πλούσιο κόκκινο χρώμα (Croton, Dracaena, Daemonorops, Calamus rotang και Pterocarpus)

Αυτό το ”αίμα” έχει διάφορες ιατρικές χρήσεις εσωτερικές και εξωτερικές.


Τα ογκοκατασταλτικά γονίδια

Το σώμα μας έχει μια καταπληκτική ικανότητα να καταστέλλει κάποια μετάλλαξη κυττάρων, αλλά μερικές φορές δεν το καταφέρνει και αυτό μπορεί να οδηγήσει σε κακοήθεις όγκους.

Τα γονίδια έχουν τη δυνατότητα να επιφέρουν αλλαγές στα κύτταρα. Μερικές φορές εαυτή η λεπτή, αλλά περίπλοκη, αλληλεπίδραση μεταξύ αυτών των γονιδίων  είναι ζωτικής σημασίας. Ένα γονίδιο ειδικότερα που ονομάζεται Ρ53 είναι ισχυρό στην αντικαρκινική δραστικότητα του και είναι «ογκοκατασταλτικό γονίδιο». Οι μελέτες δείχνουν ότι είναι βασικός παράγοντας για την πρόληψη του καρκίνου. Παίζει ρόλο στη γονιδιωματική σταθερότητα, την απόπτωση και την αγγειογένεση. Αυτό σημαίνει ότι το γονίδιο βοηθά στην επιδιόρθωση του κατεστραμμένου DNA προτού μεταλλαχθεί, σκοτώνει τα κύτταρα που γίνονται καρκινικά και αναστέλλει τον σχηματισμό νέων αιμοφόρων αγγείων που τροφοδοτούν τον καρκίνο.

Το p53 είναι σύμμαχος στην ενδυνάμωση των εσωτερικών μας δυνάμεων για την καταπολέμηση του καρκίνου. Είναι ενδιαφέρον ότι, πάνω από το 50% των ανθρώπινων όγκων περιέχουν μια μετάλλαξη ή διαγραφή του γονιδίου ρ53. Η έρευνα έχει δείξει ότι αυτή η αποκατάσταση της μετάλλαξης του ογκοκατασταλτικού γονιδίου  μπορεί να οδηγήσει σε εξόντωση ορισμένων καρκινικών κυττάρων χωρίς να βλάπτονται άλλα κύτταρα. Αυτό σημαίνει ότι η επανενεργοποίηση του ρ53 είναι μια βιώσιμη επιλογή θεραπείας του καρκίνου.


Ο ρόλος του αίματος του δράκου στον καρκίνο

Οι μελέτες δείχνουν ότι τα φυτικά προϊόντα που έχουν φυτοχημικά είναι μια εναλλακτική για τη θεραπεία του καρκίνου. Τα φυσικά προϊόντα έχουν την ικανότητα να δρουν μέσω πολλαπλών οδών κυτταρικής σηματοδότησης και να μειώνουν την ανάπτυξη αντοχής από τα καρκινικά κύτταρα.

Ειδικότερα, τα φυτικά αντιοξειδωτικά έχουν μελετηθεί για τον καρκίνο για την  πρόληψη. Αντιοξειδωτικά είναι ένας τύπος ενώσεων που δρουν ως προστατευτική ασπίδα για το σώμα μας έναντι ορισμένων ασθενειών, διαμορφώνοντας την δραστικότητα των γονιδίων μέσω μιας διαδικασίας πολλών σταδίων.

Το αίμα του Δράκου περιέχει ισχυρά αντιοξειδωτικά που δρουν ως καρκινοχημειοπροληπτικοί παράγοντες. Είναι φανερό ότι αυτά τα αντιοξειδωτικά,  έχουν την ικανότητα να μεταβάλλουν τελικά τον κυτταρικό κύκλο, κρατώντας την ακεραιότητα σημαντικών ενώσεων και γονιδίων ανέπαφη. Οι μελέτες δείχνουν ότι η ένωση δεν έχει μόνο προληπτική δράση, αλλά μπορεί να αντιστρέψει τον καρκίνο σε ορισμένες περιπτώσεις.


Άλλες χρήσεις του αίματος του δράκου

Το αίμα του Δράκου χρησιμοποιήθηκε ως βαφή, ως χρωστική για τη ζωγραφική, ως βερνίκι, σε οδοντόκρεμες και στην ιατρική για αναπνευστικά και γαστρεντερικά προβλήματα) στη λεκάνη της Μεσογείου.

Ο Διοσκουρίδης και άλλοι αρχαίοι Έλληνες συγγραφείς περιγράφουν τις φαρμακευτικές του χρήσεις.

Χρησιμοποιείται για την επούλωση των πληγών, τη θεραπεία της διάρροιας, τον πυρετό, την  δυσεντερία, λαμβάνεται εσωτερικά για έλκη στο στόμα, το λαιμό, το έντερο και το στομάχι, καθώς και ως αντιικό για αναπνευστικούς ιούς, για ιώσεις του στομάχου και για διαταραχές του δέρματος, όπως το έκζεμα. Χρησιμοποιείται για να σταματήσει η αιμορραγία, για πόνους στο στήθος, αιμορραγία μετά τον τοκετό, εσωτερικά τραύματα και διαταραχές της εμμηνορρυσίας.

Χρησιμοποιείται, επίσης, στη μαγεία.

Στη σύγχρονη εποχή εξακολουθεί να χρησιμοποιείται ως βερνίκι για τα βιολιά, στη φωτοαντιγραφή, ως λιβάνι, και ως ένα λάδι σώματος.

Να προτιμάτε τις φυσικές θεραπείες για τον καρκίνο, σύμφωνα με το Μοριακό Προφίλ του Όγκου

Η ζωή είναι πολύτιμη.

Η ζωή είναι δική σας. Πάρτε την στα χέρια σας!

 

Η καθοδήγηση για την επιλογή των ποιων συμπληρωμάτων διατροφής, από τα ανωτέρω, είναι κατάλληλα  για την ασθένειά σας θα γίνει σε συνεννόηση με το θεράποντα ιατρό.

Διαβάστε, επίσης,

Σταματήστε να κάνετε χημειοθεραπεία

Η λήψη νουκλεϊνικών οξέων από δείγματα ιστών

Χειρουργική καρκίνου και ποιότητα ζωής

Η πικρή αλήθεια για τις χημειοθεραπείες

www.emedi.gr
Print Friendly, PDF & Email
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Η ενημέρωση των καρκινοπαθών

Η ενημέρωση των καρκινοπαθών. Ένας από τους πιο δύσκολους ρόλους ενός Ογκολόγου είναι η ενημέρωσή τους για την ασθένειά τους Γράφει η  Δρ Σάββη Μάλλιου Κριαρά  Ειδικός...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ