Τετάρτη, 5 Οκτωβρίου, 2022
ΑρχικήΧωρίς κατηγορίαΤι είναι τα ιχνοστοιχεία

Τι είναι τα ιχνοστοιχεία

Χρήσιμες πληροφορίες για τα ιχνοστοιχεία

Τα ιχνοστοιχεία είναι, επίσης, γνωστά ως ιχνομέταλλα. Είναι στοιχεία που εμφανίζονται στο σώμα σε πολύ μικρές συγκεντρώσεις, συνήθως, μικρότερες από 0,01% του βάρους του σώματος. 15 ιχνοστοιχεία αναγνωρίζονται σαν βασικά για τα θερμόαιμα ζώα και τα πουλιά. Αυτά είναι με τη σειρά αναγκαιότητας για τον οργανισμό ο σίδηρος, το ιώδιο, ο χαλκός, το μαγγάνιο, ο ψευδάργυρος, το κοβάλτιο, το μολυβδένιο, το σελήνιο, το χρώμιο, ο κασσίτερος, το βανάδιο, το φθόριο, το πυρίτιο, το νικέλιο και το αρσενικό. 

Όλα τα στοιχεία είναι αναγκαία για τον οργανισμό, αλλά καi τοξικά, αλλά η περιοχή των τιμών προσλήψεων που υπάρχει ανάμεσα στις ανάγκες και στην τοξικότητα είναι πλατιά. Τα ιχνοστοιχεία που είναι βλαβερά για τον άνθρωπο είναι το κάδμιο, ο μόλυβδος και ο υδράργυρος.

Οι λειτουργίες των ιχνοστοιχείων μέσα στο σώμα βασίζονται στο ότι αυτά είναι ολοκληρωμένα συστατικά πολλών ενζύμων και μερικών ορμονών. Σε αντίθεση με τα μακροστοιχεία δεν παίζουν ρόλο στην συγκρότηση της δομής του σώματος, εκτός από το φθόριο που συμμετέχει στη δομή των οστών και των δοντιών, ούτε συμβάλλουν στο ηλεκτρολυτικό ισοζύγιο. 

Ένα πλεόνασμα ή μια έλλειψη ιχνοστοιχείων μπορεί να είναι, ολικά ή μερικά, οι αιτίες για πολλές διαταραχές.

Διαβάστε, επίσης,

Το ελληνικό φαρμακείο της φύσης σας προσφέρει μια υπερτροφή

Ζωοτροφές

Υγεία από το φαρμακείο της φύσης

Τι είναι τα φυτοχημικά

Αλάτι Ιμαλαΐων

Χρήσιμες πληροφορίες για τα συμπληρώματα διατροφής

Ξεκινήστε να παίρνετε συμπληρώματα διατροφής

 Το απόλυτο συμπλήρωμα για αποτοξίνωση

Eλληνικό Μέλι

Ο πολύς σίδηρος είναι επικίνδυνος

Τι πρέπει να προσέχουμε με τις βιταμίνες

Θαλασσινό αλάτι

www.emedi.gr

Print Friendly, PDF & Email
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Αιμορραγία από το αυτί

Αιμορραγία από το αυτί. Εάν το αυτί σας αρχίσει να αιμορραγεί, μπορεί να είναι ανησυχητικό. Εάν το αυτί σας αιμορραγεί, η αιμορραγία αυτή μπορεί να...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ