Κυριακή, 28 Μαΐου, 2023
ΑρχικήΆσκηση και σπορΆσκηση ανάλογα με την προσωπικότητά σας

Άσκηση ανάλογα με την προσωπικότητά σας

Κάντε άσκηση με βάση την προσωπικότητά σας για μεγαλύτερη επιτυχία

 

Η ψυχολογία διακρίνει την ανθρώπινη προσωπικότητα σε πέντε διαφορετικές ομάδες: την ευσυνείδητη προσωπικότητα, την εξωστρεφή, την ευχάριστη, τη νευρωσική και αυτή την προσωπικότητα που αγαπάει τις εμπειρίες.

Αν και κανένας άνθρωπος δεν έχει στοιχεία μόνο από μία ομάδα αυτές είναι οι βασικές διαστάσεις προσωπικότητας.

  • Οι ευσυνείδητοι

Η ευσυνειδησία συνδέεται στενά με την τακτική σωματική δραστηριότητα. Τα άτομα που έχουν αυτή την προσωπικότητα κάνουν τακτική άσκηση και, προτιμούν σόλο δραστηριότητες, όπως η άρση βαρών ή ο διάδρομος. Οι άνθρωποι με αυτή την προσωπικότητα ασκούνται για λόγους υγείας.

  • Οι εξωστρεφείς

Αυτοί οι άνθρωποι είναι λιγότερο ευσυνείδητοι και δεν μπορούν να μπουν σε μια ρουτίνα. Οι εξωστρεφείς και παρορμητικοί άνθρωποι επικεντρώνονται σε φυσικές δραστηριότητες, όπως σπριντ, bungee jumping και αθλήματα επαφής.

  • Οι ευχάριστοι

Οι άνθρωποι αυτοί αγαπούν τα πάρτι, τις συνομιλίες με τους συναδέλφους. Η  άσκηση από μόνη της μπορεί να αυξήσει τα επίπεδα ενέργειας, αλλά, για μερικούς ανθρώπους, η μεγαλύτερη ώθηση προέρχεται από την αλληλεπίδραση με τους άλλους. Οι άνθρωποι που είναι εξωστρεφείς  ασχολούνται με ομαδικά αθλήματα, γιατί τους αρέσει ο ανταγωνισμός και η επιθετικότητα. Η γιόγκα και το γκολφ, προσελκύουν περισσότερο εσωστρεφείς ανθρώπους.

  • Οι νευρωσικοί

Οι νευρωσικοί είναι δύσκολο να χαλαρώσουν και έχουν άγχος και κάνουν γυμναστική για  απώλεια βάρους και για να βελτιώσουν τη φυσική τους εμφάνιση ή για να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα και να απελευθερώσουν το άγχος. Η άσκηση έχει κατευναστική επίδραση και οι άνθρωποι που ασκούνται τακτικά – νευρωσικοί ή όχι – τείνουν να έχουν συναισθηματική σταθερότητα.

  • Αυτοί που αγαπούν τις εμπειρίες

Συνεχώς αυτοί οι άνθρωποι αναζητούν την επόμενη έκθεση τέχνης, φεστιβάλ κινηματογράφου ή μια νέα μεγάλη ιδέα. Οι άνθρωποι αυτοί αγαπούν την άσκηση σε εξωτερικούς χώρους, όπως το τρέξιμο, την ποδηλασία, ή το περπάτημα. Οι άνθρωποι αυτοί ασκούνται για ανακούφιση από το στρες.

Αν ανακαλύψετε την άσκηση που σας ταιριάζει και σας εκφράζει το πιο σίγουρο είναι ότι δεν θα την σταματήσετε.

Διαβάστε, επίσης,

Ασχολείστε με την υγεία σας;

Ορθομοριακή διατροφή για όσους κάνουν άσκηση

Γυμναστική για όσους δεν έχουν χρόνο

Για να καεί το λίπος απαιτείται άσκηση

Ασκήσεις για καλύτερο σεξ

Η άσκηση προστατεύει από τον καρκίνο παχέος εντέρου

Κάντε βάρη αν έχετε αυξημένη πίεση

Η γέφυρα χτίζει το κορμί

Γιόγκα γέλιου

Η γιόγκα θεραπεύει τις αρρυθμίες

Εσείς βαριέστε στο γυμναστήριο;

Γυμναστική με βάρη

Γυμναστική με πολυόργανο

Συμβουλές για την διατροφή και την άσκηση

Δεν μπορείτε να ασκηθείτε;

Γκολφ

Διάδρομος

www.emedi.gr

 

Print Friendly, PDF & Email
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Τρούφα

Τρούφα. Τέσσερα είδη τρούφας ευδοκιμούν στην Ελλάδα. Γίνεται και καλλιέργεια τρούφας που είναι δύσκολη, αλλά πολύ αποδοτική. Η τρούφα ή tartufo ή truffle είναι ένα...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ