Παρασκευή, 12 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΤα μαγειρικά σας σκεύη υπεύθυνα για την πρόωρη εμμηνόπαυση
Array

Τα μαγειρικά σας σκεύη υπεύθυνα για την πρόωρη εμμηνόπαυση

Τα αντικολλητικά σκεύη υπεύθυνα για την πρόωρη εμμηνόπαυση

 

Οι χημικές ουσίες που έχουν τα αντικολλητικά σκεύη και οι συσκευασίες τροφίμων συνδέονται με την πρόωρη εμμηνόπαυση, λένε οι επιστήμονες.

Μια σημαντική μελέτη έδειξε ότι οι γυναίκες με τα υψηλότερα επίπεδα αυτών των ουσιών στο σώμα τους μπορούν  να μπουν στην εμμηνόπαυση πιο γρήγορα από ό, τι οι γυναίκες με χαμηλά επίπεδα.

Το PFOA (Perfluorooctanoic Acid) χρησιμοποιείται για την επεξεργασία όλων των φθοριούχων πολυμερών. Το PFOA είναι ένα καλά γνωστό καρκινογόνο που έχει συνδεθεί με τον καρκίνο, με γενετικές ανωμαλίες και με ηπατική βλάβη.

Σχεδόν κάθε κατασκευαστής  αντικολλητικών επιφανειών, φιλτράρει το PFOA κατά τη διάρκεια της διαδικασίας κατασκευής. Η αλήθεια είναι ότι το 100% των PFOA δεν πρόκειται ποτέ να φιλτραριστεί.

Το PFOA βρίσκεται στο αίμα σε πάνω από 95% των ανθρώπων στον Δυτικό κόσμο και οι επιστημονικές μελέτες έχουν επικυρώσει με βεβαιότητα ότι το PFOA απελευθερώνεται από τα φθοροπολυμερή τελικά προϊόντα.

Οι PFC, perfluorocarbons, βρίσκονται σε όλο το σπίτι. Εισπνέονται μέσω σκόνης  ή ατμών, ή καταναλώνονται σε τρόφιμα, και έχουν συνδεθεί με τον καρκίνο του θυρεοειδούς, τα προβλήματα του ανοσοποιητικού συστήματος και τις καρδιακές παθήσεις. Πολλοί ερευνητές πιστεύουν ότι επίσης, ότι διαταράσσουν τις ορμόνες στο σώμα. Απωθούν το νερό και το λίπος, και  έτσι χρησιμοποιούνται στα αντικολλητικά μαγειρικά σκεύη, στις αντικολλητικές συσκευασίες τροφίμων και σε σπρέι για λεκέδες στα ρούχα και στα χαλιά.

Η εταιρεία 3Μ σταμάτησε τη χρήση των χημικών ουσιών το 2002 λόγω ανησυχιών για την υγεία. Στην κατασκευή τεφλόν χρησιμοποιείται ακόμη. Η πιο πρόσφατη μελέτη εξέτασε τα επίπεδα των PFCs σε δείγματα αίματος από 26.000 γυναίκες από τις ΗΠΑ. Οι ερευνητές, από το Πανεπιστήμιο της Δυτικής Βιρτζίνια, βρήκαν ότι  τα επίπεδα ήταν υψηλότερα σε γυναίκες ηλικίας άνω των 42 που είχαν μπει στην εμμηνόπαυση. Οι γυναίκες σε αυτή την ηλικιακή ομάδα με υψηλά επίπεδα  PFCs, επίσης, είχαν «σημαντικά χαμηλότερη» συγκέντρωση των γυναικείων ορμονών, των οιστρογόνων.

Η μελέτη δημοσιεύθηκε στο Journal of Clinical Endocrinology and Metabolism.

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι υπάρχει μια σχέση μεταξύ της έκθεσης σε PFC και την έναρξη της εμμηνόπαυσης. Οι υψηλότερες τιμές PFCs προκαλούν  πρώιμη εμμηνόπαυση. Οι γυναίκες σε αυτές τις ηλικιακές ομάδες έχουν υψηλότερα επίπεδα PFC επειδή δεν έχουν χάσει τα PFCs με το αίμα της περιόδου, αλλά εξακολουθεί να είναι κλινικά ανησυχητικό, διότι αυτό θα σήμαινε ότι η αυξημένη έκθεση σε PFC είναι το φυσικό αποτέλεσμα της εμμηνόπαυσης.

Διαβάστε, επίσης,

Μην χρησιμοποιείτε προϊόντα με τοξικές ουσίες

Η γυναίκα δίνει ζωή

Βότανα για να καταπολεμήσετε τις εξάψεις

Ποιες γυναίκες πρέπει να ελέγχουν την αντιμυλλέριο ορμόνη

Το ελληνικό φαρμακείο της φύσης σας προσφέρει μια υπερτροφή

Υστερεκτομή

Ιατρικές συνταγές με το γκι

Bιταμίνες για την εμμηνόπαυση

Τι είναι η εμμηνόπαυση;

Η ορμόνη που ανεβάζει την ερωτική διάθεση στην εμμηνόπαυση

Σεξ στην εμμηνόπαυση

Πονάτε κατά την σεξουαλική επαφή;

Το χάπι που θα απογειώσει σεξουαλικά τις γυναίκες

Μήπως αναζητάτε τη χαμένη σας λίμπιντο;

Οι γυναικείες ορμόνες

Το φυτό που αυξάνει τη σεξουαλική διέγερση

Λυγαριά

Χρήσιμες συμβουλές για τις ανοργασμικές γυναίκες

Οι ευεργετικές ιδιότητες της σόγιας

Αντιμετωπίστε την εμμηνόπαυση

www.emedi.gr

Print Friendly, PDF & Email
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Θερίζουν οι καλοκαιρινές ιώσεις

Θερίζουν οι καλοκαιρινές ιώσεις. Πρόληψη και θεραπεία των καλοκαιρινών ιώσεων, για να μη σας χαλάσουν τις καλοκαιρινές διακοπές. Καλοκαιρινές ιώσεις Θωρακίστε τον οργανισμό σας με βιταμίνες,...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ