Παρασκευή, 1 Δεκεμβρίου, 2023
ΑρχικήΙατρικά ΝέαΤα αποσμητικά μασχάλης προκαλούν καρκίνο μαστού

Τα αποσμητικά μασχάλης προκαλούν καρκίνο μαστού

To αλουμίνιο στα αποσμητικά μπορεί να προκαλέσει καρκίνο του μαστού 

Το ίδιο το σώμα προστατεύεται με φυσικό τρόπο από την υπερθέρμανση με τον ιδρώτα. Έτσι, ο ιδρώτας είναι μια φυσιολογική διαδικασία σε περιπτώσεις έντονης σωματικής εργασίας ή σε ζεστό και υγρό καιρό, όταν με τα σωματίδια ιδρώτα εξατμίζεται η περίσσεια θερμικής ενέργειας, και το σώμα δροσίζεται. Η κατάσταση υπερβολικής εφίδρωσης ονομάζεται υπεριδρωσία.

Η εφίδρωση είναι μια σημαντική λειτουργία του σώματος μας και το ανθρώπινο σώμα έχει ένα μεγάλο αριθμό ιδρωτοποιών αδένων. Οι περισσότεροι από αυτούς βρίσκονται κάτω από τις μασχάλες μας!!! Αυτό ιδρώτας είναι εμπλουτισμένος με λιπαρά οξέα και πρωτεΐνες που αφήνουν υπόλειμμα στα ρούχα.

Οι άνθρωποι χρησιμοποιούν ενεργά αποσμητικά και αντιιδρωτικά, όταν ο ιδρώτας αρχίζει να μυρίζει. Ωστόσο, ο ιδρώτας περιέχει χημικές ουσίες που καταπολεμούν ασθένειες, έτσι δεν πρέπει να ανησυχείτε όταν ιδρώνετε. Μια πρόσφατη μελέτη αποκάλυψε ότι οι χημικές ουσίες που βρίσκονται στον ιδρώτα περιέχουν φυσικά αντιβιοτικά που μπορούν να σκοτώσουν τα επικίνδυνα μικρόβια. Αντί λοιπόν να προσπαθείτε να σταματάτε τον ιδρώτα μπορείτε να  εξαλείφετε την άσχημη μυρωδιά, χρησιμοποιώντας μόνο φυσικές θεραπείες.

Αποφύγετε τα αποσμητικά που περιέχουν αλουμίνιο!!!

Οι μασχάλες ιδρώνουν για να αποβάλλουν τις τοξίνες από το σώμα σας και αυτό είναι επωφελές και φυσιολογικό φαινόμενο. Ωστόσο, η οσμή που δημιουργείται μπορεί να επιλυθεί με τη χρήση λάιμ. Το Lime είναι έχει την ικανότητα να καταπολεμήσει τις δυσάρεστες οσμές από τον ιδρώτα της μασχάλης λόγω της οξύτητάς του. Το οξύ στο χυμό λάιμ μπορεί να λειτουργήσει ως ένα φυσικό αποσμητικό. Επιπλέον, το λάιμ έχει ισχυρές αντιβακτηριακές ιδιότητες, και δεδομένου ότι τα βακτήρια προκαλούν την κακοσμία είναι ένα χρήσιμο φάρμακο για τη μείωση της οσμής. 

Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να κόψετε ένα όχι πολύ ώριμο λάιμ στη μέση να το βουτήξετε σε μαγειρική σόδα και στη συνέχεια να σκουπίστε, ζουλώντας το, με αυτό την κάθε μασχάλη.

Δεν πρέπει να ανησυχείτε αν το δέρμα κάτω από τα χέρια γίνεται πιο λαμπερό λίγο μετά το τρίψιμο με το χυμό λάιμ, δεδομένου ότι το χρώμα θα αποκατασταθεί αμέσως μετά.

Διαβάστε, επίσης,

Αποσμητικό για τον ιδρώτα

Η μαγειρική σόδα σαν φάρμακο

Βιταμίνες για την κακοσμία σώματος

Καταπολεμήστε την έντονη εφίδρωση

Απαραίτητο συστατικό για τα αποσμητικά μασχάλης

Πρέπει να φοράνε όλοι αποσμητικό μασχάλης;

Υπάρχει κίνδυνος από το αλουμίνιο;

www.emedi.gr

Print Friendly, PDF & Email
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Smoothie με μάνγκο

Smoothie με μάνγκο. Smoothie υγιεινό με μέλι, μάνγκο, ανανά, φράουλα, passion fruit και εναλλακτικό γάλα αμυγδάλου Smoothie με μέλι, μάνγκο, ανανά, φράουλες, passion fruit και...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ