Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΤο τσάι Ojibwa
Array

Το τσάι Ojibwa

Essiac τσάι ή τσάι Ojibwa™ ή φυτικό αφέψημα (essiac) για πολλές ασθένειες

 

 

 

Το τσάι Ojibwa™ είναι ινδιάνικο και προέρχεται από μια συνταγή με ρίζες και βότανα και ανακαλύφθηκε πριν από 4 αιώνες από τους ινδιάνους Οτζίμπουα, οι οποίοι το χρησιμοποιούσαν για να θεραπεύσουν την ευλογιά.

Σήμερα η συνταγή χρησιμοποιείται για την θεραπεία του καρκίνου, του διαβήτη τύπου Ι και ΙΙ, αλλά χρησιμοποιείται και για τις ηπατίτιδες και άλλες παθήσεις του ήπατος και της χοληδόχου κύστεως, την αρθρίτιδα, την ουρική αρθρίτιδα, το άσθμα, για άλλες αναπνευστικές παθήσεις, για την παχυσαρκία, την υπέρταση, την υπερχοληστερολαιμία, την ινομυαλγία, το σύνδρομο χρόνιας κόπωσης, τα έλκη, το σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου, τα προβλήματα νεφρών, τα προβλήματα ουροδόχου κύστεως, την παραρρινοκολπίτιδα, την γρίπη, τα κρυολογήματα, την ιλαρά, την παρωτίτιδα, την ανεμοβλογιά, την ευλογιά, τον έρπητα, την διάρροια, την δυσκοιλιότητα, το λεμφοίδημα, την κατακράτηση υγρών, τα καρδιοαγγειακά νοσήματα, τις καρδιοπάθειες, τις αλλεργίες, τα αυτοάνοσα νοσήματα, τον λύκο, το AIDS, τη νόσο του Lyme, τον εθισμό σε αλκοόλ, καπνό και ναρκωτικά, την κατάθλιψη και πολλά άλλα.


Τα συστατικά του Ojibwa:

-Cnicus benedictus ή αγιάγκαθο:

Είναι πολύ καλό βότανο για τις πεπτικές διαταραχές, όπως ο τυμπανισμός, η δυσκοιλιότητα και οι στομαχικές διαταραχές. Επίσης, είναι κατάλληλο βότανο για της παθήσεις του ήπατος και της χοληδόχου κύστεως.

-Arctium lappa ή ρίζα αρκτείου:

Είναι διουρητικό και εφιδρωτικό και θεραπεύει τα οιδήματα. Θεραπεύει τον πυρετό. Είναι κατάλληλο για τις ηπατικές βλάβες από το αλκοόλ, τα φάρμακα και τις χημικές ουσίες, γιατί αναστέλλει την οξείδωση που είναι φυσιολογική διαδικασία του μεταβολισμού, που εκλύει ανοσοκατασταλτικές ελεύθερες ρίζες. Αυτό το βότανο είναι πιο γνωστό για την ευεργετική επίδρασή του στο δέρμα. Αυξάνει την κυκλοφορία του αίματος στο δέρμα και βοηθά στην αποτοξίνωση των επιδερμικών ιστών. Αυξάνει την λάμψη του δέρματος και χρησιμοποιείται για την ψωρίαση, το έκζεμα, την ακμή, κ.ά. Παρόμοια με το σκόρδο, η ρίζα θεραπεύει τους μύκητες κι έχει αντικαρκινικές ιδιότητες και βοηθά στη μείωση μεταλλάξεων των κυττάρων. Ακόμη, καθαρίζει το αίμα. Βοηθά στην εξάλειψη των τοξινών του αίματος και του λεμφικού συστήματος. Χρησιμοποιείται για τις παθήσεις του αναπνευστικού και του ουροποιητικού συστήματος, του ήπατος, της χοληδόχου κύστεως, των νεφρών και του πεπτικού συστήματος. Βοηθά την αποβολή της περίσσειας υγρών από το σώμα. Είναι πλούσιο σε βιταμίνες του συμπλέγματος Β και Ε, κάλιο, φώσφορο, χρώμιο, κοβάλτιο, σίδηρο, μαγνήσιο, πυρίτιο, ψευδάργυρο και νάτριο. Λόγω της διουρητικής της δράσης, θεραπεύει την αρθρίτιδα, τους ρευματισμούς και την ισχιαλγία και τους πρησμένους αστραγάλους. Περιέχει ινουλίνη που βοηθά στη ρύθμιση του σακχάρου (γλυκόζης) στο μεταβολισμό. Οι διαβητικοί μπορούν να βοηθηθούν και  έχει, επίσης κι επουλωτικές ιδιότητες, αλλά αυξάνει την ανοσία με τη βελτίωση της αποτελεσματικότητας των λευκών αιμοσφαιρίων.

-Fucus vesiculosus ή φαιόφυκος

Είναι πηγή μετάλλων (ιώδιο, κάλιο, μαγνήσιο, ασβέστιο και σίδηρος). Συμβάλλει στην σύνθεση των ορμονών του θυρεοειδούς, που είναι απαραίτητες για το μεταβολισμό όλων των κυττάρων του σώματος κι έτσι αυξάνει τα ενεργειακά επίπεδα και διευκολύνει την απώλεια βάρους.

-Trifolium pratense ή τριφύλλι το λειμώνιο

Είναι πηγή ασβεστίου, χρωμίου, μαγνησίου, νιασίνης, φωσφόρου, καλίου, θειαμίνης και βιταμίνης C. Επίσης, περιέχει ισοφλαβόνες που είναι πολύ αποτελεσματικές στην αντιμετώπιση του καρκίνου. Οι ισοφλαβόνες εμποδίζουν τον πολλαπλασιασμό των καρκινικών κυττάρων και τα καταστρέφουν.

-Rumex acetosella ή λάπαθος

Περιέχει οξαλικό οξύ, νάτριο, κάλιο, σίδηρο, μαγγάνιο, φώσφορο, β καροτίνη και βιταμίνη C. Είναι διουρητικό, αντισηπτικό και υπακτικό. Περιέχει καροτενοειδή, σε συγκέντρωση περίπου 8 – 12%. Η β-καροτίνη (ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό μέλος των καροτενοειδών) μετατρέπεται σε βιταμίνη Α στο ήπαρ. Η βιταμίνη Α έχει αποδειχθεί ότι ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα με την ενίσχυση της παραγωγής των λευκών αιμοσφαιρίων. Τα λευκά αιμοσφαίρια είναι αυτά που επιτίθενται στους επιβλαβείς εισβολείς του σώματος, και στα καρκινικά κύτταρα. Είναι πλούσιο σε βιταμίνη Α, σε βιταμίνες του συμπλέγματος Β, C, D, Κ και Ε και μέταλλα, όπως ασβέστιο, σίδηρο, μαγνήσιο, πυρίτιο, θείο, ψευδάργυρο, μαγγάνιο, ιώδιο, και χαλκό. Επίσης, είναι πλούσιο σε χλωροφύλλη, που αυξάνει το περιεχόμενο οξυγόνου στο αίμα. Τα υψηλά επίπεδα του οξυγόνου στο αίμα μπορεί να αυξήσουν την δράση του οργανισμού ενάντια σε πολλές παθήσεις. Η χλωροφύλλη ενισχύει την άμυνα του σώματος κατά ορισμένων καρκινογόνων ουσιών και ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα. Τέλος, είναι πλούσιο σε οξαλικό κάλιο. Βοηθά την πέψη, και θεραπεύει την αιμορραγία του στομάχου και τον ίκτερο.

-Ulmus rubra ή φλοιός της πτελέας της ερυθράς ή φτελιά

Χρησιμοποιείται ως κατάπλασμα για κοψίματα και μώλωπες. Χρησιμοποιείται για τον πόνο της ουρικής αρθρίτιδας και για τις αρθραλγίες. Είναι πολύ καλό βότανο για τον πονόλαιμο και χρησιμοποιείται σε παστίλιες. Έχει αντιβηχικές ιδιότητες και ρυθμίζει την αφόδευση και είναι κατάλληλο και για την διάρροια και για την δυσκοιλιότητα. Κύριο συστατικό αυτού του βοτάνου είναι η μύξα κι έχει εξαιρετικές ιδιότητες καθαρισμού. Μειώνει και τον πόνο του έλκους κι έχει λιπαντικές ιδιότητες οι οποίες βοηθούν στην προστασία των μεμβρανών των βλεννογόνων και των αρθρώσεων. Παρέχει ανακούφιση από τη φλεγμονή  κι έχει αντιβιοτικές και αντιμικροβιακές ιδιότητες και απομακρύνει τις τοξίνες από το σώμα.

-Rheum rhabarbarum ή Turkey Rhubarb ή ραβέντι

Είναι κατάλληλο για αποτοξίνωση. Είναι ρίζα κατάλληλη για την καλή απέκκριση της χολής, για τα παράσιτα, αλλά ανακουφίζει και σε ηπατικές παθήσεις γιατί αποτοξινώνει το συκώτι. Ακόμη βελτιώνει την πέψη, ανοίγει την όρεξη, επουλώνει τα έλκη, θεραπεύει τις διαταραχές του σπλήνα και του παχέος εντέρου και θεραπεύει τη δυσκοιλιότητα. Επουλώνει τις αιμορροϊδες και σταματάει την αιμορραγία της ανώτερης πεπτικής οδού. Η ρίζα έχει, επίσης, αντιβιοτικές, αντιμικροβιακές, και αντικαρκινικές ιδιότητες. 

-Nasturtium officinale ή νεροκάρδαμο

Έχει πολύ βιταμίνη C και είναι τονωτικό. Η πικρή γεύση αυξάνει την όρεξη και βελτιώνει την πέψη. Είναι κατάλληλο για την υπερένταση, τη δυσκοιλιότητα και τις ηπατικές διαταραχές. Θεραπεύει το βήχα και την βρογχίτιδα. Περιέχει την ουσία ρεϊνη που αναστέλλει την ανάπτυξη των παθογόνων βακτηρίων στο έντερο. Επίσης, θεραπεύει την καντιντίαση, τον πυρετό, την φλεγμονή και τον πόνο.

Να χρησιμοποιείτε το τσάι ως μονοθεραπεία.

Τα τέσσερα αρχικά βότανα Essiac

To αυθεντικό αφέψημα essiac είναι ένα μίγμα τεσσάρων βοτάνων σε ορισμένες αναλογίες.

35% Rumex acetosella ή λάπαθος (φύλλα, βλαστός, ρίζα και σπόροι)
54% Burdock Root (και σπόρoi)
9% Slippery Elm (φλοιός)
2% Rheum rhabarbarum ή ραβέντι (ρίζα)

Άλλα βότανα, προστέθηκαν αργότερα, όπως φύκια, Milk Thistle, κόκκινο τριφύλλι, και νύχι της γάτας…

Διαβάστε, επίσης,

Να πίνετε τσάι

Ο κολλοειδής άργυρος στη θεραπεία του καρκίνου

Θεραπεία του καρκίνου της ουροδόχου κύστεως με φυσικά μέσα

Είναι θαυματουργό το συμπλήρωμα MMS για τον καρκίνο;

Ένα τσάι από βότανα για τον καρκίνο

Τα πιο συχνά βότανα και οι θεραπευτικές τους ιδιότητες

Εναλλακτικές θεραπείες για τον καρκίνο

Το μείγμα βοτάνων της EMEDI για τον καρκίνο

www.emedi.gr

 

 

Print Friendly, PDF & Email
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Ανεπιθύμητες ενέργειες μετά από εμβόλια mRNA COVID-19

Ανεπιθύμητες ενέργειες μετά από εμβόλια mRNA COVID-19. Οι κυριότερες είναι οι καρδιoαγγειακές επιπλοκές, οι θρομβώσεις και η θρομβοπενία. Επιμέλεια παρουσίασης  Δρ Σάββη Μάλλιου Κριαρά  Ειδικός Παθολόγος-Ογκολόγος, MD,...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ