Τρίτη, 21 Μαρτίου, 2023

Μαγνητοθεραπεία

Θεραπεία ασθενειών με μαγνήτες

 

Οι μαγνήτες και ή μαγνητική θεραπεία, ή μαγνητοθεραπεία περιλαμβάνει τη χρήση των στατικών και ηλεκτρικών μαγνητικών πεδίων για τη θεραπεία ασθενειών.

Η μαγνητοθεραπεία είναι η εφαρμογή του μαγνητικού πεδίου  ηλεκτρομαγνητικών συσκευών ή μόνιμων στατικών μαγνητών στο σώμα.

Η μαγνητοθεραπεία χρησιμοποιείται για την αντιμετώπιση της ποδάγρας, της αρθρίτιδας, της δηλητηρίασης και της φαλάκρας, αλλά και της ινομυαλγίας, ως διακρανιακή μαγνητική διέγερση, των αναπνευστικών προβλημάτων, της υπέρτασης και του άγχους. 

Η ηλεκτρομαγνητοθεραπεία χρησιμοποιείται για τη θεραπεία ορισμένων τύπων καταγμάτων.

Οι ηλεκτρομαγνήτες χρησιμοποιούνται και στη θεραπεία της κατάθλιψης, ως διακρανιακή μαγνητική διέγερση, τον πόνο στο γόνατο λόγω οστεοαρθρίτιδας, τον χρόνιο πόνο της λεκάνης, τα προβλήματα στα οστά και τους μυς και την ημικρανία.

Η μαγνητοθεραπεία χρησιμοποιείται στη θεραπεία οιδημάτων ιστών και των αποφράξεων αγγείων.

Η μαγνητοθεραπεία χρησιμοποιείται και για τη θεραπεία του καρκίνου. 

Υπάρχουν οι ηλεκτρομαγνήτες και οι στατικοί μαγνήτες.

-Στατικοί μαγνήτες

Οι στατικοί μαγνήτες, οι οποίοι κατασκευάζονται από ατόφιο μέταλλο, μεταβάλλουν τη λειτουργία των κυττάρων του σώματος. Υπάρχουν σε διάφορα σχήματα και μεγέθη, κατασκευάζονται από σίδηρο, ατσάλι και σπάνια στοιχεία και κράματα της γης που παράγουν ενέργεια (μαγνητικό πεδίο). Κάθε μαγνήτης έχει βόρειο και νότιο πόλο, έχει δηλαδή πολικότητα και αντίθετα με τους ηλεκτρομαγνήτες, η δύναμη του μαγνητικού πεδίου ενός στατικού μαγνήτη παραμένει σταθερή και δεν αλλάζει. Το μαγνητικό πεδίο ενός στατικού μαγνήτη αλληλεπιδρά με το σώμα και διορθώνει ανωμαλίες και αντιστρέφει τις αρνητικές τάσεις.

Επίσης, οι μαγνήτες μεταβάλλουν την ισορροπία ανάμεσα στην ανάπτυξη και στον θάνατο τω κυττάρων. Ακόμη, επειδή το αίμα περιέχει σίδηρο, είναι αγωγός μαγνητικής ενέργειας.

Στατικοί μαγνήτες είναι τα βραχιόλια, οι σόλες παπουτσιών, τα καλύμματα στρωμάτων, τα κοσμήματα, οι μαγνητική ιμάντες για τους καρπούς, τους αστραγάλους και τα γόνατα και άλλα μέρη του σώματος, οι μαγνητικές κουβέρτες, οι μαγνητική κρέμες, τα μαγνητικά συμπληρώματα, τα μαγνητικά patches και το νερό που είναι «μαγνητισμένο» και πολλά άλλα.

Οι μαγνήτες μπορούν να βελτιώσουν τη ροή του αίματος σε υποκείμενους ιστούς. Το πεδίο που περιβάλλει τις συσκευές θεραπείας με μαγνήτες είναι υπερβολικά αδύναμο και η δύναμη ελαττώνεται πάρα πολύ γρήγορα με την απόσταση για να μπορεί να επηρεάσει σημαντικά την αιμοσφαιρίνη, και άλλα συστατικά του αίματος, τους μυϊκούς ιστούς, τα οστά, τα αιμοφόρα αγγεία, ή άλλα όργανα, γι΄αυτό η μαγνητοθεραπεία πρέπει να τηρούνται κάποιοι κανόνες. Τα αιμοφόρα αγγεία κανονικά διαστέλλονται και συστέλλονται όταν βρίσκονται στο πεδίο ενός στατικού μαγνήτη και το αντίστροφο. Αυτό είναι κατάλληλο για τη θεραπεία οιδημάτων ιστών και αποφράξεων των αγγείων.

Οι μαγνήτες μπορεί να αποκαταστήσουν το “ηλεκτρομαγνητικό ενεργειακό ισοζύγιο» του σώματος.

Ακόμη, θεραπευτικά θεωρούνται και τα μαγνητικά πεδία που χρησιμοποιούνται στην απεικόνιση μαγνητικού συντονισμού, όταν χρησιμοποιούνται κατάλληλα…

Ηλεκτρομαγνήτες

Οι ηλεκτρομαγνήτες αποτελούνται από έναν μεταλλικό πυρήνα που είναι τυλιγμένος με σύρμα και όταν περάσει ρεύμα μέσα από το σύρμα, δημιουργείται μαγνητικό πεδίο.

Η παλμική ηλεκτρομαγνητοθεραπεία είναι πιο κατάλληλη για την επούλωση καταγμάτων, για τον χρόνιο πόνο, τον πονοκέφαλο, την ινομυαλγία και την κατάθλιψη.

Διακρανιακή μαγνητική διέγερση

Η διακρανιακή μαγνητική διέγερση χρησιμοποιεί μαγνητικά πεδία γιια να μεταβάλλει την εγκεφαλική δραστηριότητα. Ένα μεγάλο ηλεκτρομαγνητικό πηνίο τοποθετείται πάνω στο κρανίο, στην αριστερή πλευρά του μετώπου. Το ηλεκτρικό ρεύμα δημιουργεί έναν ηλεκτρικό παλμό ή πεδίο που περνά μέσα από το κρανίο. Ο μαγνητικός παλμός προκαλεί μικρά ηλεκτρικά ρεύματα στον εγκέφαλο. Αυτά τα ρεύματα διεγείρουν τα νευρικά κύτταρα στην περιοχή του εγκεφάλου που σχετίζονται με τη ρύθμιση της διάθεσης και την κατάθλιψη.

Μπορεί κάποιος να νιώσει ένα ελαφρύ χτύπημα στο κεφάλι. Η διαδικασία είναι ανώδυνη και μπορεί μόνο να προκληθεί μια συστολή των μυών του κρανίου ή της κάτω γνάθου.

Διαβάστε, επίσης,

Ρομποσπερματοζωάρια

Εναλλακτικές θεραπείες για τον καρκίνο

ΟγκοΥπερθερμία

Διακρανική διέγερση μέσω συνεχούς ρεύματος

Απεικονιστικός έλεγχος στην ογκολογία

Διατηρήστε με ένα βιοενεργειακό βραχιόλι την υγεία σας

Τα ηλεκτρομαγνητικά πεδία θεραπεύουν τον καρκίνο ήπατος

Papimi

www.emedi.gr

 

 

Print Friendly, PDF & Email
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Η ενημέρωση των καρκινοπαθών

Η ενημέρωση των καρκινοπαθών. Ένας από τους πιο δύσκολους ρόλους ενός Ογκολόγου είναι η ενημέρωσή τους για την ασθένειά τους Γράφει η  Δρ Σάββη Μάλλιου Κριαρά  Ειδικός...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ