Παρασκευή, 1 Ιουλίου, 2022
ΑρχικήΧωρίς κατηγορίαΤα οφέλη στην υγεία από την βιολογική πρωτεϊνη γάλακτος

Τα οφέλη στην υγεία από την βιολογική πρωτεϊνη γάλακτος

Print Friendly, PDF & Email

Ποιοι πρέπει να λαμβάνουν βιολογική πρωτεϊνη ορού γάλακτος

Whey Protein

Η πρωτεϊνη whey ή πρωτεϊνη ορού γάλακτος ή πρωτεϊνη ορού τυρογάλακτος αποτελεί μείγμα διαφόρων πρωτεϊνών που υπάρχουν στο γάλα.

Κατά τη διάρκεια της μεταροπής του γάλακτος σε τυρί, η πρωτεϊνη του ορού γάλακτος διαχωρίζεται από αυτό.

Το αγελαδινό γάλα είναι αμφιλεγόμενη τροφή, αφού πολλοί συνδέουν την κατανάλωση γάλακτος με παθήσεις, όπως τις αλλεργίες, o διαβήτης τύπου 1, οι καρδιοπάθειες, οι διάρροιες στα παιδιά και οι ορμονοεξαρτώμενοι καρκίνοι, όπως ο καρκίνος του μαστού και ο καρκίνος του προστάτη.

Η πρωτεϊνη whey καλύπτει τις ανάγκες του οργανισμού στα βασικά αμινοξέα, στις βιταμίνες και στα μέταλλα.

Οι αθλητές και οι bodybuilders χρησιμοποιούν την πρωτεϊνη whey για αύξηση του μυϊκού όγκου και γράμμωση.

Η πρωτεϊνη ορού γάλακτος βοηθά στην οστική ανάπτυξη, στη ρύθμιση του σακχάρου του αίματος, έχει αντιοξειδωτική και αντιφλεγμονώδη δράση και βελτιώνει τη λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος και προστατεύει από μολύνσεις. 

Η πρωτεϊνη whey βοηθά και στην πρόληψη και θεραπεία του καρκίνου.

Η πρωτεϊνη whey ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα, γιατί περιέχει τη λακτοφερίνη που δρα προκαλώντας απόπτωση, έχει αντιαγγειογενετικές ιδιότητες, ρυθμίζει τα ένζυμα που μεταβολίζουν τα καρκινογόνα και καθαρίζει το σίδηρο πριν οξειδωθεί κι έτσι μειώνονται οι πιθανότητες να σχηματισθούν ελεύθερες ρίζες. Τα καρκινικά κύτταρα απαιτούν περισσότερο σίδηρο από ότι τα φυσιολογικά για να αναπτύσσονται γρήγορα και ο καθαρισμός από το σίδηρο προλαμβάνει την καταστροφή των κυττάρων και την καρκινική ανάπτυξη. Η λακτοφερίνη σκοτώνει τα επικίνδυνα μικρόβια, τρέφει τα φιλικά βακτήρια, ενισχύει τη γονιδιακή μεταγραφή, μειώνει τη φλεγμονή, καταπολεμά την παχυσαρκία κι ενισχύει την ανοσία. 

Όταν συντίθεται πολύ γλουταθειόνη στα κύτταρα των όγκων αυξάνεται η κυτταρική ανάπτυξη, ενώ η εκκένωση της γλουταθειόνης εμποδίζει την ανάπτυξη των κυττάρων. Η πρωτεϊνη ορού γάλακτος αδειάζει τα καρκινικά κύτταρα από τη γλουταθειόνη, ενώ διατηρεί αυξημένα τα επίπεδα της γλουταθειόνης στα υγιή κύτταρα. Η πρωτεϊνη whey παρέχει όλα τα απαραίτητα αμινοξέα για την παραγωγή της γλουταθειόνης, όπως κυστεϊνη, γλυκίνη, γλουταμίνη και γ-γλουταμυλκυστεϊνη που είναι πολύ βιοενεργή και μετατρέπεται σε γλουταθειόνη. Η γλουταθειόνη είναι καθολικό αντιοξειδωτικό των κυττάρων που άμεσα και με τα ένζυμα καταστρέφει τις ελεύθερες ρίζες, αποτοξινώνει τα καρκινογόνα και βελτιώνει τη λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος. Ακόμη η πρωτεϊνη whey περιέχει πρωτεϊνες που δένονται με βιταμίνες του συμπλέγματος Β, που είναι αντικαρκινικές και τις κάνει πιο βιοδιαθέσιμες. Η πρωτεϊνη whey περιέχει και αυξητικούς παράγοντες κι αναστολείς με αντικαρκινικές ιδιότητες.

Η γλουταθειόνη προστατεύει τα κύτταρα του ανοσοποιητικού συστήματος και τα ενισχύει. Όσοι έχουν HIV-AIDS και καταναλώνουν πρωτεϊνη ορού γάλακτος προστατεύονται από τις μολύνσεις από σαλμονέλα, στρεπτόκοκκο και από τα χημικά που προκαλούν καρκίνο. 

Η πρωτεϊνη ορού γάλακτος διατίθεται σε σκόνη και πρέπει να προέρχεται από κατσίκες ή αγελάδες βιολογικής εκτροφής.

Πατήστε, εδώ, για να παραγγείλετε τη βιολογική πρωτεϊνη ορού γάλακτος

Η καλύτερη βιολογική πρωτεϊνη γάλακτος για την υγεία σας

Διαβάστε, επίσης,

Μήπως έχετε μυαλγίες;

Χρήσιμες πληροφορίες για τα αντιοξειδωτικά

Φυσικοί τρόποι για να μεγαλώσετε το στήθος σας

Συμπληρώματα διατροφής για να κάψετε λίπος κατά την άσκηση

Σημαντικές πληροφορίες για τα συμπληρώματα γλουταθειόνης

Γλουταθειόνη

Τονώστε το μεταβολισμό σας

Πόσο λίπος πρέπει να έχετε;

Αναβολικά Ανδρογόνα Στεροειδή

L-αργινίνη, το θαυματουργό αμινοξύ

Το τεστ της μέσης

Τροφές για να χτίσετε τους μυς σας

Χρήσιμες πληροφορίες για τα συμπληρώματα διατροφής

Λεκιθίνη

Διαλύστε το λίπος στο σώμα σας με βιταμίνες

Τα ιδανικά ροφήματα για την άσκηση

Ποια βιταμίνη αυξάνει την αντοχή στην άσκηση;

www.emedi.gr

 

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Κλειστός δακρυϊκός πόρος

Στους ενήλικες ένας κλειστός δακρυϊκός πόρος μπορεί να οφείλεται σε τραυματισμό, μόλυνση ή πιο σπάνια σε όγκο. Όταν έχετε κλειστό δακρυϊκό πόρο, τα δάκρυά σας...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ