Νόστιμες και υγιεινές μπάρες λεμονιού
Μπάρες λεμονιού
ΛΕΜΟΝΙΑ: Τα λεμόνια είναι περισσότερο γνωστά για την υψηλή τους περιεκτικότητα σε βιταμίνη C, σύμπλεγμα Β βιταμινών, ασβέστιο, σίδηρο, μαγνήσιο, κάλιο και φυτικές ίνες. Χρησιμοποιούνται από αρχαιοτάτων χρόνων στην ιατρική και υπάρχουν πρόσφατες μελέτες οι οποίες υποστηρίζουν αυτά τα οφέλη τους. Μια από τις βασικές ιδιότητες των λεμονιών είναι η ικανότητά τους να αλκαλοποιούν το σώμα και να ρυθμίζουν τα επίπεδα pH. Στις μέρες μας πολλοί άνθρωποι καταναλώνουν όξινες τροφές και σε αυτή την περίπτωση συνιστάται η κατανάλωση λεμονιών για την αντιμετώπιση της οξύτητας.
ΑΥΓΑ: Χωρίς αμφιβολία, υπάρχουν πολλά οφέλη από την κατανάλωση αυγών κάθε μέρα. Όχι μόνο τα αυγά παρέχουν πρωτεΐνες υψηλής ποιότητας, αλλά περιέχουν, επίσης, 11 βιταμίνες και μέταλλα, ωμέγα-3 λιπαρά οξέα και αντιοξειδωτικά. Και αυτό σημαίνει ότι μπορούν να συμβάλουν πολύτιμα στις καθημερινές ανάγκες σε θρεπτικά συστατικά. Το μεγαλύτερο μέρος της πρωτεΐνης σε ένα αυγό βρίσκεται στο ασπράδι, ενώ ο κρόκος περιέχει υγιή λίπη, βιταμίνες, μέταλλα και αντιοξειδωτικά.
Μπάρες λεμονιού
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 12 ΚΟΜΜΑΤΙΑ
Για την κρούστα:
1/2 φλιτζάνι βιολογικό βούτυρο κρύο, σε κομμάτια
4 κουταλιές της σούπας βιολογική ζάχαρη άχνη (προαιρετικά)
1 φλιτζάνι βιολογικό αλεύρι
1/4 κουταλάκι του γλυκού ιωδιούχο ανεπεξέργαστο θαλασσινό αλάτι
Για το στρώμα λεμονιού:
1 φλιτζάνι κοκκοποιημένη ακατέργαστη ζάχαρη
1/4 φλιτζάνι βιολογικό αλεύρι
1 κουταλάκι του γλυκού ξύσμα βιολογικού λεμονιού
3/4 φλιτζάνι φρέσκο χυμό βιολογικού λεμονιού
4 μεσαία βιολογικά αυγά
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Προθερμάνετε το φούρνο στους 170 ° C πάνω-κάτω θερμότητα. Ανακατέψτε τη ζάχαρη, το αλεύρι και το αλάτι σε ένα μπολ. Κόψτε το βούτυρο σε μικρά κομμάτια και τρίψτε με τα δάχτυλά σας στο μείγμα ζάχαρης-αλευριού μέχρι να σχηματιστεί μια μάζα σαν άμμο. Εναλλακτικά, μπορείτε να βάλετε όλα τα συστατικά σε ένα μπλέντερ και να ανακατέψετε για λίγο έως ότου έχει υφή σαν άμμο. Ρίξτε το μείγμα σε ένα τετράγωνο ταψί (περίπου 22x22cm) με χαρτί ψησίματος. Πιέστε τη ζύμη σταθερά στο κάτω μέρος του ταψιού. Τρυπήστε με ένα πιρούνι για να αποφύγετε τις φυσαλίδες κατά το ψήσιμο. Ψήστε για 20-22 λεπτά έως ότου η άκρη να είναι ελαφρώς χρυσή.
- Εν τω μεταξύ, προετοιμάστε τη γέμιση: Ανακατέψτε τη ζάχαρη και το αλεύρι σε ένα μπολ. Ανακατέψτε το χυμό λεμονιού και τα αυγά και χτυπήστε ελαφρά. Αδειάστε την κρέμα στην προψημένη βάση. Ψήστε για άλλα 20-25 λεπτά μέχρι το κέντρο της κρέμας να μην “ταλαντεύεται”. Για αυτό, χτυπήστε ελαφρά το ταψί. Αφήστε να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου για 1-2 ώρες. Στη συνέχεια, τοποθετήστε τα στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα.
- Πασπαλίστε με λίγη ζάχαρη άχνη πριν το σερβίρετε (προαιρετικά).
- Απολαύστε το φρέσκο από το ψυγείο ή σε θερμοκρασία δωματίου.
ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΟΡΕΞΗ!!!
by Savvi Diet
Τα καλύτερα βιολογικά προϊόντα
Πατήστε, εδώ, για να παραγγείλετε τα κατάλληλα βιολογικά προϊόντα
Διαβάστε, επίσης,
Είναι υγιεινό γλυκό τα ξεροτήγανα;
Επιδόρπιο με φράουλα, μπανάνα, μέλι και κανέλα
Να τρώτε χουρμάδες, είναι υγιεινοί
Τα επικίνδυνα τεχνητά γλυκαντικά
Όλα όσα παθαίνετε από τα Χριστουγεννιάτικα γλυκά
Ο κόσμος στον οποίο θέλουμε να ζούμε
Τα καλύτερα γλυκά για επιδόρπιο
Τα αποξηραμένα φρούτα είναι υγιεινά;
Να προτιμάτε τα βιολογικά προϊόντα
Είναι υγιεινά τα γλυκά του κουταλιού;
Σπιτικές μπάρες με μήλο, καρύδι, μέλι και λάδι καρύδας
Είναι υγιεινές οι μπάρες δημητριακών;