Δευτέρα, 4 Ιουλίου, 2022
ΑρχικήΔιατροφήΜαριναρισμένη χοιρινή πανσέτα στο γουόκ

Μαριναρισμένη χοιρινή πανσέτα στο γουόκ

Print Friendly, PDF & Email

Νόστιμη μαριναρισμένη χοιρινή πανσέτα στο γουόκ

Μαριναρισμένη χοιρινή πανσέτα στο γουόκ

ΧΟΙΡΙΝΟ: Το χοιρινό περιέχει πρωτεΐνες υψηλής βιολογικής αξίας με τα εννέα απαραίτητα αμινοξέα, τα οποία δεν μπορεί να συνθέσει μόνος του ο οργανισμός και πρέπει να τα προσλάβει από τρόφιμα. Επίσης, είναι πλούσιο σε βιταμίνες του συμπλέγματος Β, σίδηρο, ψευδάργυρο και σελήνιο, ιχνοστοιχεία ωφέλιμα για την εύρυθμη λειτουργία του οργανισμού.

ΣΚΟΡΔΟ: Το σκόρδο αποτελεί για τη λαϊκή ιατρική ένα πολυδύναμο φάρμακο με μεγάλη αξία. Περιέχει αιθέριο έλαιο αποτελούμενο από αλλιίνη, αλλινάση, αλλικίνη, αχοένιο, σκορδινίνες, το αντιοξειδωτικό σελήνιο, ιώδιο, ασβέστιο, μαγγάνιο, σίδηρο, φώσφορο, θειάφι και βιταμίνες Α, Β, Β1, Β2, Β3, Β6, C, και Ε. Περιέχει, επίσης, πτητικό έλαιο, γλίσχρασμα, γλυκοκινίνες και γερμάνιο, καθώς και άλλα χρήσιμα για τον οργανισμό στοιχεία, όπως λευκωματούχες ουσίες, λιπαρές, αμυλώδες και κυτταρίνη.

ΣΗΣΑΜΕΛΑΙΟ: Το έλαιο του σουσαμιού μπορεί να προλάβει ή και να μειώσει τη δημιουργία πλάκας στο εσωτερικό των αγγείων, αθηροσκλήρωση. Σε αντίθεση με τις συμβατικές φαρμακευτικές θεραπείες που στοχεύουν απλά στη μείωση της χοληστερόλης, η χορήγηση εκχυλίσματος σουσαμιού συμβάλλει στον έλεγχο της φλεγμονής, η οποία είναι υπεύθυνη και για τη δημιουργία της αθηρωματικής πλάκας. Το σησαμέλαιο βοηθά στην πρόληψη του πόνου των αρθρώσεων που προκαλεί η οστεοαρθρίτιδα. Μελέτη σε πειραματόζωα έδειξε ότι η τακτική κατανάλωση σησαμελαίου μείωσε το οξειδωτικό στρες και άλλους δείκτες που σχετίζονταν με την πάθηση. Η κατανάλωση σησαμελαίου σχετίζεται με την διατήρηση χαμηλών επιπέδων γλυκόζης στο αίμα και επηρεάζει ευεργετικά την γλυκοζυλιωμένη αιμοσφαιρίνη στους διαβητικούς. Ο χαλκός και το ασβέστιο που περιέχει το σησαμέλαιο, είναι δύο στοιχεία απαραίτητα για την ανάπτυξη των οστών. Βοηθά τους ηλικιωμένους στη διαχείριση της οστεοπόρωσης και συμβάλλει στην πρόληψη των καταγμάτων. Οι λιγνάνες, σεσαμίνη και σεσαμινόλη το προστατεύουν από το να οξειδώνεται γρήγορα. Έτσι το σησαμέλαιο είναι ιδανικό για την μαγειρική.

Μαριναρισμένη χοιρινή πανσέτα στο γουόκ

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ

500 γραμμάρια βιολογικές χοιρινές πανσέτες

1 κουταλάκι του γλυκού ιωδιούχο ανεπεξέργαστο θαλασσινό αλάτι

6 κουταλιές της σούπας ακατέργαστη ζάχαρη

3 κουταλιές της σούπας βιολογικό λικέρ τριαντάφυλλο

2 κουταλιές της σούπας ελαφριά βιολογική σάλτσα σόγιας

3 σκελίδες βιολογικό σκόρδο, ψιλοκομμένες

1 κουταλάκι του γλυκού βιολογικό σησαμέλαιο

1 κουταλιά της σούπας βιολογικό ελαιόλαδο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1.  Ανακατεύετε το αλάτι, τη ζάχαρη, το λικέρ τριαντάφυλλο, την ελαφριά σάλτσα σόγιας και το σκόρδο σε ένα μεγάλο ρηχό πιάτο και ανακατεύετε να διαλυθεί η ζάχαρη.
  2. Τοποθετήστε τις χοιρινές πανσέτες στη μαρινάδα και κάντε μασάζ παντού. Αφήστε στην άκρη για 20 λεπτά. Το χοιρινό θα βγάλει λίγα υγρά.
  3. Κάντε ξανά μασάζ στο χοιρινό με την πλέον υγρή μαρινάδα μέχρι το άπαχο κρέας στην κοιλιά του χοιρινού να γίνει απαλό και μεταξένιο στην αφή. Αφήνετε να μαριναριστεί για άλλη 1 1/2 ώρα.
  4. Μετά από αυτό το διάστημα, ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε ένα γουόκ και προσθέτετε τις πανσέτες σε μία στρώση για να μην αλληλεπικαλύπτονται. Περιχύνετε τη μαρινάδα, αφήνετε να πάρει βράση και σκεπάζετε. Μαγειρέψτε για 2-3 λεπτά, ενώ περιστρέφετε το γουόκ σας πάνω από τη φωτιά για να μην κολλήσει και καεί το χοιρινό.
  5. Χαμηλώνετε τη φωτιά σε μέτρια και αναποδογυρίζετε το χοιρινό. Συνεχίζετε αυτή τη διαδικασία μέχρι να καραμελώσει η ζάχαρη και να πάρει χρώμα το χοιρινό. Αυτό πρέπει να διαρκέσει περίπου 20-25 λεπτά.
  6. Βγάζετε από το γουόκ, πασπαλίζετε με σησαμέλαιο, κόβετε διαγώνια και σερβίρετε.

Τα καλύτερα βιολογικά προϊόντα

Πατήστε, εδώ, για να παραγγείλετε τα καλύτερα βιολογικά προϊόντα

chinese bbq pork 3

Διαβάστε, επίσης,

Νόστιμος τραχανάς με μανιτάρια και χοιρινό

Κεφτεδάκια με λευκή σάλτσα

Ραγού χοιρινό με μάραθο και πράσο

Νόστιμη πορκέτα με μήλα

Νόστιμες σπιτικές σεφταλιές

Νόστιμη μακαρονάδα με κεφτεδάκια

Νόστιμη σαλάτα κινόα με μπριζολάκια και λαχανικά

Κεφτεδάκια με ταμάρι, τζίντζερ και μελιτζάνα

Χοιρινό ρολό γεμιστό στο φούρνο

Υγιεινό κρέας ψητό με πατάτες

Χοιρινό με πατάτες και σπανάκι

Σουβλάκια χοιρινά με μάραθο και βερίκοκα

Νόστιμο φαγητό στην κατσαρόλα

Εσείς φάγατε χοιρινό φέτος;

Τα χοιροσφάγια των Χριστουγέννων

Το πιο νόστιμο και υγιεινό σουβλάκι

Τα πιο νόστιμα μπιφτέκια σχάρας

Φέτος η τσικνοπέμπτη είναι για πολύ κρέας και πολύ ποτό

Η ιστορία της διατροφής

Τα πιο νόστιμα και υγιεινά λουκάνικα

Συντήρηση τροφίμων

Καλή τσικνοπέμπτη

Μπιφτέκια φούρνου με πατάτες

Το πρωί της ημέρας των Χριστουγέννων τσιγαρίδες

Γουρουνόπουλο με μακαρόνια

Πεντανόστιμα διαιτητικά χοιρινά μπιφτέκια

Τα καλύτερα Ελληνικά τοπικά φαγητά

www.emedi.gr

Προηγούμενο άρθροΑνεπάρκεια παράγοντα Χ
Επόμενο άρθροΈσω επικονδυλίτιδα
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Πονοκέφαλος στα παιδιά

Ο πονοκέφαλος στα παιδιά μπορεί να είναι σύμπτωμα μιας ποικιλίας καταστάσεων υγείας. Η πιο συχνή αιτία είναι συνήθως η ημικρανία, ο πονοκέφαλος τάσης, το...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ