Νόστιμο κοτόπουλο με τυρί κρέμα και σπανάκι
Κοτόπουλο με τυρί κρέμα και σπανάκι
ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ: Το κοτόπουλο, το οποίο ανήκει στην κατηγορία του «άσπρου κρέατος» θεωρείται ως μια από τις καλύτερες πηγές ζωικής πρωτεΐνης, ενώ ταυτόχρονα προσφέρει στον οργανισμό μας και άλλα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά, όπως σίδηρο, μαγνήσιο, σελήνιο και βιταμίνες του συμπλέγματος Β. Ταυτόχρονα, έχει λιγότερα «κακά» λιπαρά (γνωστά και ως κορεσμένα) και χοληστερόλη σε σχέση με το κόκκινο κρέας. Επιπρόσθετα, λόγω του χαμηλού κόστους αγοράς του αποτελεί μια οικονομική επιλογή που μπορεί να μαγειρευτεί με πολλούς τρόπους. Ας μην ξεχνάμε, όμως, ότι και τα διάφορα μέρη του κοτόπουλου διαφέρουν ως προς την περιεκτικότητά τους σε λίπος, με αποτέλεσμα το στήθος να αποτελεί περισσότερο υγιεινή επιλογή σε σχέση με το μπούτι, καθώς έχει μικρότερη περιεκτικότητα σε κορεσμένα λιπαρά.
ΣΠΑΝΑΚΙ: Θεωρείται μία από τις πιο υγιεινές τροφές, καθώς, περιέχει πολλές βιταμίνες και ιχνοστοιχεία, ενώ, παράλληλα έχει λίγες θερμίδες, τρώγεται δε τόσο μαγειρεμένο, όσο και ωμό. Βοηθάει στη διατήρηση της υγείας του δέρματος, των μαλλιών και των οστών, ενώ βελτιώνει τη διαδικασία της πέψης και τον έλεγχο της γλυκόζης στο αίμα στους διαβητικούς και μειώνει τον κίνδυνο εμφάνισης καρδιακών ασθενειών.
ΣΚΟΡΔΟ: Το σκόρδο αποτελεί για τη λαϊκή ιατρική ένα πολυδύναμο φάρμακο με μεγάλη αξία. Περιέχει αιθέριο έλαιο αποτελούμενο από αλλιίνη, αλλινάση, αλλικίνη, αχοένιο, σκορδινίνες, το αντιοξειδωτικό σελήνιο, ιώδιο, ασβέστιο, μαγγάνιο, σίδηρο, φώσφορο, θειάφι και βιταμίνες Α, Β, Β1, Β2, Β3, Β6, C, και Ε. Περιέχει, επίσης, πτητικό έλαιο, γλίσχρασμα, γλυκοκινίνες και γερμάνιο, καθώς και άλλα χρήσιμα για τον οργανισμό στοιχεία, όπως λευκωματούχες ουσίες, λιπαρές, αμυλώδες και κυτταρίνη.
ΤΥΡΙΑ: Τα τυριά αποτελούν άριστη πηγή ασβεστίου, γιατί είναι εύκολα αφομοιώσιμο από τον ανθρώπινο οργανισμό. Η περιεκτικότητα των τυριών σε ασβέστιο ποικίλει ανάλογα με την υγρασία που περιέχουν και τον τρόπο παρασκευής τους. Κατά την τυροκόμηση του γάλακτος τα συστατικά που πηγαίνουν στο τυρί είναι μέρος από το νερό και σχεδόν όλο το λίπος και η καζεΐνη του. Τα υπόλοιπα (υδατοδιαλυτά) απομακρύνονται με το τυρόγαλα. Όμως στο δίκτυο της καζεϊνης εγκλωβίζονται κι άλλα συστατικά. Έτσι στο τυρί παραμένουν οι λιποδιαλυτές βιταμίνες Α και D, το περισσότερο μέρος του ασβεστίου και αρκετή ποσότητα από τη βιταμίνη Β2.
ΠΙΠΕΡΙΕΣ: Οι πιπεριές έχουν αξιοσημείωτες ευεργετικές ιδιότητες, γι’ αυτό είναι σημαντικό να τις καταναλώνουμε συχνά. Η κατανάλωση της πιπεριάς μπορεί να μας βοηθήσει να θωρακίσουμε τον οργανισμό μας, ενώ συμβάλλει στην πρόληψη λοιμώξεων, καρδιαγγειακών νοσημάτων, παθήσεων των αρθρώσεων, οφθαλμολογικών παθήσεων και γενικότερα, βελτιώνει την υγεία και διατηρεί ισχυρό το ανοσοποιητικό μας σύστημα. Οι πιπεριές έχουν σημαντική θρεπτική αξία, γι’ αυτό αξίζει να τις καταναλώνουμε συχνά, καθώς εξασφαλίζουν στον οργανισμό μας υγεία και ευεξία. Οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι οι πιπεριές έχουν αντιοξειδωτική δράση. Υπάρχουν πράσινες, κίτρινες, κόκκινες και πορτοκαλί πιπεριές. Η πιπεριά μπορεί να είναι γλυκιά ή καυτερή. Η πράσινη πιπεριά ενισχύει το ανοσοποιητικό μας σύστημα, καθώς αποτελεί μία πολύ καλή πηγή βιταμίνης C. Η εν λόγω βιταμίνη βοηθά στην πρόληψη του κρυολογήματος και γενικότερα, των λοιμώξεων. Επίσης, είναι πλούσια σε βιταμίνες Α, Β6, κάλιο, φυλλικό οξύ και φλαβονοειδή. Η κόκκινη και η πορτοκαλί πιπεριά είναι πλούσιες σε αντιοξειδωτικές ουσίες, λυκοπένιο, βιταμίνη Κ, Α, C. Η κατανάλωσή τους συμβάλλει στη διατήρηση της υγείας των ματιών και της όρασης.

Κοτόπουλο με τυρί κρέμα και σπανάκι
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 6 ΑΤΟΜΑ
2 μεγάλα στήθη βιολογικού κοτόπουλου χωρίς κόκαλα, κομμένα οριζόντια
220 γραμμάρια βιολογικό τυρί κρέμα, μαλακωμένο
2 φλιτζάνια βιολογικό σπανάκι, ξεπλυμένο
2 κουταλιές της σούπας εξαιρετικό βιολογικό παρθένο ελαιόλαδο, χωρισμένο
120 γραμμάρια βιολογικό τυρί μοτσαρέλα, τριμμένο
3 σκελίδες βιολογικό σκόρδο, ψιλοκομμένες
1/2 κουταλάκι του γλυκού νιφάδες κόκκινου βιολογικού πιπεριού, προαιρετικά
1/2 κουταλάκι του γλυκού ιωδιούχο ανεπεξέργαστο θαλασσινό αλάτι
1/2 κουταλάκι του γλυκού βιολογικό μαύρο πιπέρι
1/2 κουταλάκι του γλυκού βιολογικό ιταλικό καρύκευμα, προαιρετικά
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Προσθέστε ελαιόλαδο, σκόρδο, ιταλικό καρύκευμα και νιφάδες κόκκινου πιπεριού σε σακουλάκι ασφαλείας μαζί με 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι και 1/2 κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι. Κλείστε τη σακούλα και ανακινήστε μέχρι να αναμειχθεί.
- Προσθέστε τα στήθη κοτόπουλου, σφραγίστε και κάντε μασάζ ώστε τα στήθη κοτόπουλου να καλυφθούν με τη μαρινάδα, αφήστε τα στην άκρη για 10-15 λεπτά στον πάγκο ενώ ετοιμάζετε τα υπόλοιπα υλικά.
- Τοποθετήστε μια σχάρα στο κέντρο του φούρνου και προθερμάνετε το φούρνο στους 200°C.
- Μαραίνετε γρήγορα το σπανάκι σε ένα τηγάνι με 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο και το αφήνετε στην άκρη.
- Αδειάζετε τα στήθη κοτόπουλου στραγγισμένα από τη μαρινάδα σε ένα ταψί. Απλώστε το μαλακωμένο τυρί κρέμα πάνω από τα στήθη κοτόπουλου και στρώστε το σπανάκι πάνω από το τυρί κρέμα. Τέλος, πασπαλίζετε από πάνω τη μοτσαρέλα και ψήνετε για περίπου 20-30 λεπτά.
- Σερβίρετε το κοτόπουλο με τυρί κρέμα και σπανάκι με ρύζι, κουνουπίδι ή λαχανικά φούρνου.
ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΟΡΕΞΗ!!!
by Savvi Diet
Τα καλύτερα βιολογικά προϊόντα
Πατήστε, εδώ, για να παραγγείλετε τα κατάλληλα βιολογικά προϊόντα

Διαβάστε, επίσης,
Λεμονάτο κοτόπουλο με πατάτες στην κατσαρόλα
Νουντλς με κοτόπουλο και βασιλικό
Νόστιμες και υγιεινές μπάμιες με κοτόπουλο
Σουβλάκια κοτόπουλου με σος γιαουρτιού
Μπουκίτσες κοτόπουλου με λεμόνι και σπαράγγια
Σπιτικό σάντουιτς με κοτοσαλάτα
Νόστιμα και πικάντικα ζυμαρικά με κοτόπουλο
Νόστιμα ρολάκια κοτόπουλου γεμιστά
Πικάντικο ταϊλανδέζικο κοτόπουλο με βασιλικό
Το κοτόπουλο του στρατηγού Τσο
Κοτόπουλο με κρέμα γλυκοπατάτας
Υγιεινό κοτόπουλο ψητό με πατάτες
Τροφές για όσους έχουν καρκίνο
Θεραπευτικό ρόφημα για το κρύωμα
Είναι υγιεινές οι έτοιμες σούπες;
Το χρονικό ενός καλοκαιρινού κρυολογήματος
Ταϊλανδέζικο κοτόπουλο με κάρυ