Δευτέρα, 25 Σεπτεμβρίου, 2023
ΑρχικήΔιατροφήΚροκέτες μπακαλιάρου με σαλάτα

Κροκέτες μπακαλιάρου με σαλάτα

Σπιτικές κροκέτες μπακαλιάρου με σαλάτα

Νόστιμες κροκέτες μπακαλιάρου με σαλάτα

ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟΣ: Ο μπακαλιάρος είναι ένα τρόφιμο πλούσιο σε πρωτεΐνες υψηλής βιολογικής αξίας, βιταμίνες (Α, D, K, B12), ιχνοστοιχεία (κάλιο, ασβέστιο, σίδηρο, μαγνήσιο, φώσφορο και νιασίνη) και φτωχό σε λιπαρά. Τα λίγα λιπαρά που περιέχει ανήκουν κατά βάσει στα ω-3 λιπαρά οξέα τα οποία λειτουργούν ευεργετικά για το ανοσοποιητικό σύστημα, το νευρικό σύστημα, την καλή υγεία των ματιών και γενικότερα προάγουν την καλή υγεία του οργανισμού.

ΠΑΤΑΤΕΣ: Οι πατάτες είναι πλούσιες σε υδατάνθρακες. Οι υδατάνθρακες αποτελούν σημαντική πηγή ενέργειας για τον ανθρώπινο οργανισμό και πρέπει να λαμβάνονται σε αρκετή ποσότητα σε καθημερινή βάση, γι’ αυτό και τις λαμβάνουμε από διάφορες τροφές. Μια επιπλέον σημαντική θρεπτική ιδιότητα της πατάτας είναι η περιεκτικότητά της σε φυτικές ίνες. Οι φυτικές ίνες είναι απαραίτητες για την καλή λειτουργία του εντέρου, αλλά και γενικότερα του γαστρεντερικού συστήματος. Οι βραστές πατάτες περιέχουν σημαντική ποσότητα βιταμίνης C, έχουν αντιοξειδωτικές ιδιότητες, ενώ συμβάλλουν και στη διατήρηση της υγείας των οστών, των δοντιών και του δέρματος. Είναι εξίσου πλούσιες σε βιταμίνες του συμπλέγματος Β. Οι βιταμίνες αυτές είναι σημαντικές για το μεταβολισμό των υδατανθράκων και άρα, για την παραγωγή ενέργειας στον οργανισμό, για την υγεία του δέρματος, αλλά και του νευρικού συστήματος. Επιπλέον, η πατάτα δεν περιέχει νάτριο και σε συνδυασμό με το γεγονός ότι είναι πλούσια σε κάλιο, καθίσταται σημαντική στην πρόληψη της αρτηριακής πίεσης. Το κάλιο βελτιώνει, επίσης, τη μυϊκή και νευρική λειτουργία.

ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ: Βοηθούν στην επούλωση των πληγών και ενισχύουν το ανοσοποιητικό σύστηµα, καθώς, είναι πλούσιο σε βιταµίνη C. Έχουν αντικαρκινική δράση. Επιστημονικές μελέτες έδειξαν ότι η κουερσετίνη και κατ’ επέκταση το κρεμμύδι, όπως και άλλα φρούτα και λαχανικά που την περιέχουν συμβάλλει στη μείωση της εμφάνισης καρκίνου του προστάτη, των ωοθηκών, του μαστού, του στομάχου, του παχέος εντέρου.

ΣΚΟΡΔΟ:  Το σκόρδο αποτελεί για τη λαϊκή ιατρική ένα πολυδύναμο φάρμακο με μεγάλη αξία. Περιέχει αιθέριο έλαιο αποτελούμενο από αλλιίνη, αλλινάση, αλλικίνη, αχοένιο, σκορδινίνες, το αντιοξειδωτικό σελήνιο, ιώδιο, ασβέστιο, μαγγάνιο, σίδηρο, φώσφορο, θειάφι και βιταμίνες Α, Β, Β1, Β2, Β3, Β6, C, και Ε. Περιέχει, επίσης, πτητικό έλαιο, γλίσχρασμα, γλυκοκινίνες και γερμάνιο, καθώς και άλλα χρήσιμα για τον οργανισμό στοιχεία, όπως λευκωματούχες ουσίες, λιπαρές, αμυλώδες και κυτταρίνη.

Κροκέτες μπακαλιάρου με σαλάτα

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ

400 γραμμάρια αφράτες βιολογικές πατάτες, πουρέ

500 γραμμάρια φιλέτο βιολογικού μπακαλιάρου, χωρίς δέρμα

100 γραμμάρια ιωδιούχο ανεπεξέργαστο θαλασσινό αλάτι

500 ml πλήρες βιολογικό γάλα

30 γραμμάρια βιολογικός άνηθος, ο μισός ψιλοκομμένος, ο άλλος μισός για τη σαλάτα

30 γραμμάρια βιολογικός κόλιανδρος, ο μισός ψιλοκομμένος, ο άλλος μισός για τη σαλάτα

30 γραμμάρια βιολογικός μαϊντανός, ο μισός ψιλοκομμένος, το άλλο μισό για τη σαλάτα

2 βιολογικά αυγά

2 φρέσκα βιολογικά κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα

Μια πρέζα νιφάδες βιολογικό τσίλι, προαιρετικά

1 βιολογικό λάιμ, μόνο ξύσμα, κρατήστε το χυμό για στύψιμο πάνω από τη σαλάτα

1 μεγάλη σκελίδα βιολογικό σκόρδο, τριμμένη

50 γραμμάρια βιολογικό αλεύρι για όλες τις χρήσεις

Για τη σαλάτα:

2-4 καρδιές βιολογικού μαρουλιού, κομμένες κατά μήκος σε φέτες

½ βιολογικό αγγούρι, κομμένο σε μισοφέγγαρα

1 φρέσκο βιολογικό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

Κόλιανδρος, χοντροκομμένος

Άνηθος, χοντροκομμένος

Μαϊντανός, χοντροκομμένος

Βιολογικός χυμός λάιμ, για γεύση

Βιολογικό εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο, για γεύση

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Φτιάξτε πρώτα το μπακαλιάρο τοποθετώντας το μισό αλάτι σε ένα μεγάλο πιάτο και από πάνω τα φιλέτα ψαριού, σπρώχνοντάς τα στο αλάτι. Γεμίστε με το υπόλοιπο αλάτι και σπρώξτε το στην επιφάνεια του ψαριού. Αφήστε για τουλάχιστον 10 λεπτά για να φύγει η υγρασία και να σκληρύνει η σάρκα.
  2. Ξεπλύνετε το ψάρι, στη συνέχεια τοποθετήστε το σε ένα τηγάνι και καλύψτε με το γάλα. Αφήνετε να πάρει βράση και σβήνετε, αφήνοντας για αρκετά λεπτά μέχρι να ψηθεί το ψάρι. Στραγγίζετε σε σουρωτήρι και ξεπλένετε, χρησιμοποιώντας τα χέρια σας για να σπάσετε το ψάρι σε μεγάλες νιφάδες. Αφήνετε στην άκρη να στεγνώσει.
  3. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύετε τον πουρέ πατάτας με τα μυρωδικά, τα αυγά, το φρέσκο ​​κρεμμυδάκι, τις νιφάδες τσίλι, το ξύσμα λάιμ, τη σκελίδα σκόρδο και το αλεύρι. Ανακατεύετε καλά και αλατοπιπερώνετε. Αποφύγετε να χρησιμοποιήσετε αλάτι σε αυτό το στάδιο γιατί ο μπακαλιάρος θα είναι αλμυρός. Προσθέστε τον μπακαλιάρο και ανακατέψτε απαλά.
  4. Χρησιμοποιώντας δύο κουταλιές της σούπας πλάθετε χοντρές μπάλες και τις βάζετε σε ένα λαδωμένο ταψί. Βάζετε στο ψυγείο για μισή ώρα.
  5. Για να μαγειρέψετε, ζεστάνετε ½ κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι και τηγανίζετε για 2 λεπτά από κάθε πλευρά μέχρι να γίνει σκούρο καφέ και τραγανό.
  6. Ανακατεύετε όλα τα υλικά της σαλάτας και σερβίρετε μαζί με τις κροκέτες μπακαλιάρου.

ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΟΡΕΞΗ!!!

by Savvi Diet

Τα καλύτερα βιολογικά προϊόντα

Πατήστε, εδώ, για να παραγγείλετε τα κατάλληλα βιολογικά προϊόντα

Διαβάστε, επίσης,

Νόστιμη και υγιεινή κολοκυθόσουπα με ψάρι

Σαρδέλες στη λαδόκολλα με λαχανικά

Μπακαλιάρος παστός, τηγανητός

Μπακαλιάρος ψητός με σκορδαλιά

Πατατοκροκέτες vegan

Πέννες στο φούρνο με λαχανικά και τόνο

Νόστιμο ψάρι με σκόρδο και κάρυ

Σολομός βουτύρου Ουέλινγκτον

Νόστιμη και υγιεινή ψαρόπιτα

Υγιεινή καλοκαιρινή σαλάτα με χταποδάκι

Μύδια με ντομάτα και σκόρδο

Νόστιμη σαλάτα με μπριζόλες τόνου

Η διατροφική αξία των ψαριών

Δροσερή και νόστιμη σαλάτα με σολομό

Υγιεινός και νόστιμος σολομός με μέλι και σκόρδο

Υγιεινή και νόστιμη πέρκα με λαχανικά

Ζυμαρικά με καπνιστό σολομό και σπαράγγια

Υγιεινοί γαύροι παστοί

Υγιεινό χταπόδι με πατατοσαλάτα

Ψάρι ψητό με λαχανικά

Ψαρόσουπα

Σαρδέλες στο φούρνο με γκρεμολάτα

Μπακαλιάρος παστός, τηγανητός

Υγιεινή μαγιονέζα

Τα ελληνικά όστρακα

Αλμυρίκια

Σαφρίδια φιλέτο ψητά

Κολιός πλακί

Κέφαλος

Σαρδέλες με ξινήθρα

Να ψάχνετε για φρέσκο ψάρι ελεύθερης αλιείας

Σας αρέσει το ωμό φαγητό;

Χαβιάρι

Σαλάτα Καλύμνου

Προσέξτε τι τρώτε!

Αγγούρια με γαρίδες

Τα πιο νόστιμα ψάρια είναι τα εποχιακά

Σαρδέλες παντρεμένες

Χρήσιμες ιατρικές συνταγές για την κάππαρη

Φαγκρί

Το νοστιμότερο ψητό ψάρι

Η πιο νόστιμη σπιτική μαγιονέζα

Τσιπούρα

Τόνος με πράσα

Φαγκρί ψημένο με μυρωδικά στη λαδόκολλα

Σπάρος

Σμέρνα

Σκορπίνα

Χάνος

Σάλπα

Το σαλάχι

Πώς αναγνωρίζουμε το φρέσκο ψάρι

Μπακαλιάρος ψητός με σκορδαλιά

Οστρακοειδή

Οι πιο νόστιμες γυαλιστερές

Σουπιές με χόρτα

Ταραμοσαλάτα με πατάτες και κρεμμύδια

Υπάρχουν κίνδυνοι από τα θαλασσινά;

Χρήσιμες πληροφορίες για τα ψάρια

Να τρώτε ψάρια δύο φορές την εβδομάδα

Τα καλύτερα Ελληνικά τοπικά φαγητά

Δράκαινα

Γοφάρι

Γόπα

Αετός σαλάχι

www.emedi.gr

Print Friendly, PDF & Email
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Ωμέγα 3 λιπαρά οξέα και άνοια

Ωμέγα 3 λιπαρά οξέα και άνοια. Τα ωμέγα 3 λιπαρά οξέα υποστηρίζουν τον εγκέφαλο και προλαμβάνουν και θεραπεύουν την άνοια Τα ωμέγα 3 λιπαρά οξέα...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ