Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΑισθητική και υγείαΛόγοι που μυρίζει άσχημα το σπίτι σας

Λόγοι που μυρίζει άσχημα το σπίτι σας

Λόγοι που μυρίζει άσχημα το σπίτι σας. Υπάρχουν μυρωδιές στο σπίτι σας που μπορεί να μην γνωρίζετε καν αν δεν ξεκινήσετε τη διαδικασία καθαρισμού.

Δεν υπάρχουν ανιχνευτές εκεί έξω που να υποδεικνύουν την παρουσία δυσάρεστων οσμών. Εναπόκειται στη μύτη σας να σας πει ότι υπάρχει μια δυσοσμία στο σπίτι. Είναι σημαντικό να γνωρίζετε ποιες είναι αυτές οι μυρωδιές και τι μπορείτε να κάνετε για αυτές.

Δε μιλάμε μόνο για την παρατήρηση και την αποφυγή πτητικών οργανικών ενώσεων. Μιλάμε για την εκπαίδευση της μύτης σας, ώστε να αναγνωρίζει επικίνδυνες οσμές που προειδοποιούν για δυνητικά θανατηφόρα αποτελέσματα, όπως διαρροή φυσικού αερίου, ηλεκτρική φωτιά ή σηπτικό αέριο.

Θα θέλατε ποτέ το σπίτι σας να βυθιστεί στο αναζωογονητικό άρωμα της αύρας του ωκεανού που τονώνει τη διάθεση; Μήπως τελικά ψάχνετε κόλπα και τεχνικές για να κάνετε το σπίτι σας να μυρίζει παραδεισένια;

Από τα σκουπίδια μέχρι τα βρώμικα μπάνια και τα πιάτα μέχρι τα ακάθαρτα ρούχα που πρέπει να αλλαχτούν, και ό,τι υπάρχει ανάμεσα, είναι πιθανό να ταξινομήσουμε αυτές τις μυρωδιές είτε ως υποφερτές είτε ως αφόρητες. Και τα δύο είδη αρωμάτων πρέπει να προσέχονται, αλλά υπάρχουν μερικά πολύ δυσάρεστα από τα οποία οι άνθρωποι πρέπει να απαλλαγούν το συντομότερο δυνατό.

Είτε πρόκειται για ένα δύσοσμο πλυντήριο ρούχων εμπρόσθιας φόρτωσης, ένα κατοικίδιο, ένα δύσοσμο πλυντήριο πιάτων, τα παιδιά, οι βρωμερά αποχετεύσεις, η ανεπιθύμητη μούχλα ή οι μυστηριώδεις μυρωδιές αποχέτευσης ή του ντους, πολλές παρενέργειες της καθημερινής ζωής μπορούν να κάνουν το σπίτι σας να βρωμάει. Επιπλέον, μπορεί να υπάρχουν μερικές άλλες μυρωδιές στο σπίτι σας που μπορεί να μη γνωρίζετε καν αν δεν ξεκινήσετε τη διαδικασία καθαρισμού.

Εάν δεν μπορείτε να εντοπίσετε από πού προέρχεται αυτή η μυρωδιά, ελέγξτε αυτούς τους πιθανούς λόγους, μπορεί να βρείτε το πρόβλημα εκεί που δεν το περιμένατε.

Πλυντήριο ρούχων εμπρόσθιας φόρτωσης

Μυρωδιά μούχλας αναπτύσσεται συχνά σε αυτό το είδος πλυντηρίου. Μπορεί να ερεθίσει τα μάτια, τη μύτη, το λαιμό και το δέρμα σας. Μπορεί, επίσης, να οδηγήσει σε αλλεργικές αντιδράσεις και κρίσεις άσθματος. Το να αφήνετε την πόρτα ανοιχτή μεταξύ των φορτίων μπορεί να σας βοηθήσει να κρατήσετε τη μούχλα μακριά. Το τακτικό στέγνωμα και καθαρισμός της ελαστικής φλάντζας βοηθά, επίσης.

Αποκομιδή σκουπιδιών

Τα βακτήρια που προκαλούν οσμή μπορούν να ζουν στον νεροχύτη της κουζίνας και στην αποχέτευση. Περισσότερα μπορούν να αναπτυχθούν από τα υπολείμματα απόρριψης σκουπιδιών. Κάντε αυτό μια φορά την εβδομάδα για να καθαρίσετε το νεροχύτη σας: Βάλτε 6 παγάκια, 1 κουταλιά της σούπας μαγειρική σόδα, 3 λεπτές φέτες λεμονιού και 1 κουταλάκι του γλυκού χλωρίνη. Προσθέστε άλλα 6 παγάκια και ενεργοποιήστε το. Όταν σταματήσει η δράση του, ρίξτε κρύο νερό για 30 δευτερόλεπτα. Ο πάγος βοηθά στο να χαλαρώσουν τα σωματίδια των τροφίμων. Η χλωρίνη σκοτώνει τα βακτήρια και οι φέτες λεμονιού βοηθούν στην οσμή.

Νέα Έπιπλα

Ο καναπές ή τα ντουλάπια που μόλις αγοράσατε μπορεί να απελευθερώνουν πτητικές οργανικές ενώσεις στον αέρα. Οι πτητικές οργανικές ενώσεις είναι αέρια, όπως η φορμαλδεΰδη και το τολουόλιο, που μπορούν να ερεθίσουν τη μύτη και το λαιμό σας. Μπορούν, επίσης, να προκαλέσουν πονοκεφάλους και ζάλη. Ορισμένες πτητικές οργανικές ενώσεις προκαλούν καρκίνο. Αν μπορείτε, ανοίξτε τα παράθυρα για να ρέει αέρας. Και αναζητήστε προϊόντα με χαμηλή περιεκτικότητα σε πτητικές οργανικές ενώσεις για να περιορίσετε την έκθεσή σας.

Βρώμικα χαλιά

Μπορεί να πιάσουν σκόνη, βρωμιά και τρίχωμα ή να κατουρηθούν από τα κατοικίδια ζώα. Τα χαλιά ή οι μοκέτες μπορεί, επίσης, να παγιδεύσουν σπόρια μούχλας, αφήνοντας το σπίτι σας μια άσχημη μυρωδιά. Για να αποφύγετε τις οσμές, σκουπίστε με ηλεκτρική σκούπα τουλάχιστον 3 φορές την εβδομάδα με ένα μηχάνημα που διαθέτει φίλτρο υψηλής απόδοσης σωματιδίων αέρα. Καθαρίστε σε βάθος τα χαλιά σας μία φορά το χρόνο χρησιμοποιώντας στεγνό καθαρισμό με ατμό.

Ψυγείο

Τα βακτήρια αλλοίωσης είναι ένα είδος βακτηρίων που κάνουν τα τρόφιμα να έχουν άσχημη γεύση και μυρωδιά. Μπορεί να αναπτυχθούν σε χαμηλές θερμοκρασίες. Σκουπίστε, αμέσως, τις διαρροές χρησιμοποιώντας ζεστό, σαπουνόνερο για να διατηρήσετε το ψυγείο σας καθαρό. Αποφύγετε τα προϊόντα καθαρισμού, μπορεί να κάνουν το φαγητό σας να μοιάζει με χημικό. Τσεκάρετε το ψυγείο μία φορά την εβδομάδα και πετάτε οτιδήποτε έχει λήξει. Ένα ανοιχτό κουτί μαγειρικής σόδας μπορεί, επίσης, να βοηθήσει με τις οσμές.

Βρεγμένες πετσέτες

Εάν δεν τις πλένετε αρκετά συχνά, θα αρχίσουν να γεννούν βακτήρια και να μυρίζουν σαν βρώμικες κάλτσες γυμναστικής. Μια μελέτη διαπίστωσε ότι ένας τύπος βακτηρίων που ονομάζεται Moraxella osloensis είναι η κύρια αιτία. Πλένετε τις πετσέτες σας τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα, περισσότερο εάν ζείτε κάπου ζεστά και υγρά. Απλώστε τις σε μια σχάρα για πετσέτες για να στεγνώσουν αντί να τις κρεμάσετε σε ένα γάντζο.

Νεκρό ζώο

Μια αμυδρή μυρωδιά που σιγά-σιγά γίνεται πιο έντονη και παραμένει για μέρες ή εβδομάδες μπορεί να είναι σημείο ότι ένα άγριο ζώο έχει πεθάνει. Είναι, επίσης, πιθανό να είναι ακόμα ζωντανό και να μυρίζετε τα περιττώματά τους.

Παλιά Σεντόνια

Καθαρίζετε τα νεκρά κύτταρα του δέρματος κάθε βράδυ, ενώ, κοιμάστε. Τόσο τα βακτήρια που προκαλούν οσμή όσο και τα ακάρεα της σκόνης αγαπούν τα νεκρά κύτταρα του δέρματος. Γι’ αυτό θα πρέπει να πλένετε τα σεντόνια σας τουλάχιστον κάθε 2 εβδομάδες. Προσπαθήστε να το κάνετε πιο συχνά όταν ο καιρός είναι ζεστός ή αν ιδρώνετε τη νύχτα.

Πλυντήριο πιάτων

Τα σωματίδια τροφής θα μπορούσαν να παγιδευτούν στο φίλτρο. Μία φορά την εβδομάδα, αφαιρέστε το φίλτρο και τρίψτε το με μια μαλακή βούρτσα κάτω από τρεχούμενο νερό. Σκουπίστε άλλα υπολείμματα μέσα στη συσκευή με ένα σφουγγάρι. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε καθαριστικό πλυντηρίου πιάτων για να το κάνετε εξαιρετικά καθαρό. Ή μπορείτε να βάλετε ένα μπολ γεμάτο με ξύδι στην κάτω σχάρα του άδειου πλυντηρίου πιάτων και να το βάλετε σε λειτουργία.

Κρυφή διαρροή

Εάν μυρίζετε μούχλα, αλλά δεν μπορείτε να τη δείτε, μπορεί να αναπτύσσεται πίσω από γυψοσανίδες ή ταπετσαρίες, κάτω από ξύλινες επενδύσεις ή σε τοίχους κοντά σε σωλήνες. Θα μπορούσε, επίσης, να βρίσκεται κάτω από μοκέτα ή πλακάκια οροφής ή μέσα σε αεραγωγούς. Η μούχλα αναπτύσσεται όπου υπάρχει πολλή υγρασία, όπως κάτω από έναν νεροχύτη με σωλήνα που έχει διαρροή ή σε ένα μπάνιο που δεν αερίζεται καλά. Είναι καλύτερο να καλέσετε έναν επαγγελματία εάν πιστεύετε ότι αυτό είναι το πρόβλημα. Προσπαθώντας να το διορθώσετε μόνοι μπορεί να απελευθερωθούν τα σπόρια μούχλας.

Μυρωδιά αποχέτευσης στο υπόγειο

Αυτό συχνά προκαλείται από μια ξεραμένη παγίδα σε έναν σωλήνα αποστράγγισης. Μια παγίδα είναι ένα τμήμα σωλήνα που κανονικά παραμένει γεμάτος με νερό και αυτό εμποδίζει το αέριο της αποχέτευσης να εισέλθει στο σπίτι σας. Η εισπνοή αερίου αποχέτευσης μπορεί να ερεθίσει τα μάτια και το λαιμό σας, να προκαλέσει δύσπνοια και να οδηγήσει σε κόπωση, πονοκεφάλους και ζάλη. Η έκχυση νερού στην αποχέτευση του δαπέδου σας μπορεί να είναι αρκετή για να διορθώσει το πρόβλημα. Αν επιμένει, καλέστε έναν υδραυλικό.

Κατοικίδια

Η ενασχόληση με τα περιττώματα είναι μέρος της συμβίωσης με μια γάτα ή έναν σκύλο. Αλλά, υπάρχουν άλλοι λόγοι εκτός από τη μυρωδιά για να είστε προσεκτικοί σχετικά με τον καθαρισμό. Μια πρόσφατη μελέτη διαπίστωσε ότι τα ούρα του σκύλου δεν είναι στείρα ή χωρίς μικρόβια κι έχουν διάφορους τύπους βακτηρίων. Και τα περιττώματα της γάτας και του σκύλου μπορούν να μεταφέρουν πράγματα, όπως οι στρογγυλοί σκώληκες και το αγκυλόστομα που μπορεί να εξαπλωθεί στους ανθρώπους. Φροντίστε να καθαρίζετε γρήγορα τα περιττώματα κάθε μέρα και να πλένετε τα χέρια σας μετά.

Θερμοσίφωνας

Εάν το νερό σας μυρίζει σαν σάπιο αυγό, τα βακτήρια του θείου είναι, πιθανώς, η αιτία και μπορεί να παράγουν αέριο υδρόθειο. Αυτό μπορεί να ερεθίσει τα μάτια, τη μύτη και το λαιμό σας. Μπορεί, επίσης, να προκαλέσει ναυτία και πονοκεφάλους. Ο θερμοσίφωνας σας είναι πιθανό το πρόβλημα εάν μυρίζετε τη μυρωδιά μόνο όταν ανοίγετε το ζεστό νερό και όχι το κρύο. Ένας υδραυλικός μπορεί να αντικαταστήσει τα εξαρτήματα και να αυξήσει τη θερμοκρασία για να σκοτώσει τα βακτήρια.

Διαρροή Φυσικού Αερίου

Το καθαρό φυσικό αέριο δεν έχει οσμή. Για να σας βοηθήσουν να εντοπίσετε μια διαρροή, οι εταιρείες αερίου προσθέτουν μια ουσία που την κάνει να μυρίζει σα σάπιο αυγό. Εάν παρατηρήσετε τη μυρωδιά κοντά σε μια από τις συσκευές σας, είναι πιθανό να έχει σβήσει ένα πιλοτικό φως. Εάν η μυρωδιά στο σπίτι σας είναι έντονη, μην ανάβετε σπίρτα και μην ανάβετε κανέναν διακόπτη φώτων. Βγείτε αμέσως από το σπίτι και μετά καλέστε την εταιρεία φυσικού αερίου σας.

Τα κατάλληλα βότανα για την υγεία σας

Πατήστε, εδώ, για να παραγγείλετε τα κατάλληλα βότανα για την υγεία σας

Διαβάστε, επίσης,

Πώς το στρες επηρεάζει το σώμα σας

Τσάι για το στρες και την αϋπνία

Λάδι για μασάζ για το άγχος

Βάμμα για το στρες και την αϋπνία

Αντιστρές εναλλακτικές θεραπείες

Φυσικό αρωματικό χώρου

Η λεβάντα

Χρήσιμες ιατρικές συνταγές για το δεντρολίβανο

Απώλεια βάρους με την οσμή

Εξαφανίστε τη μούχλα από το σπίτι σας

Τα συχνότερα αλλεργιογόνα

Συμβουλές για να παίρνετε τον καλύτερο ύπνο

Υπάρχουν ωφέλιμοι μικροοργανισμοί;

Μην χρησιμοποιείτε προϊόντα με τοξικές ουσίες

Το ξύδι ως εναλλακτικό καθαριστικό

Χρήσιμες οικιακές συμβουλές

Κόλπο για να διώξετε τις δυσάρεστες οσμές ενός χώρου

Αρώματα

Αρωματοθεραπεία στην οδοντιατρική

Ερωτική ατμόσφαιρα με σανδαλόξυλο

Κανέλα

Οι βιταμίνες για να βελτιώσετε την όσφρησή σας

www.emedi.gr

Print Friendly, PDF & Email
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ