Κυριακή, 28 Μαΐου, 2023
ΑρχικήΔιατροφήΡύζι από κουνουπίδι

Ρύζι από κουνουπίδι

Υγιεινό και νόστιμο ρύζι από κουνουπίδι. Μπορείτε να προσθέσετε διαφορετικά καρυκεύματα για να μεταμορφώσετε τη γεύση.

Το ρύζι κουνουπιδιού είναι μια εναλλακτική λύση χωρίς κόκκους, χαμηλών υδατανθράκων σε σχέση με το κανονικό λευκό ρύζι που παρασκευάζεται εξ ολοκλήρου από κουνουπίδι. Απλά, μια γρήγορη στροφή σε έναν επεξεργαστή τροφίμων μετατρέπει ένα τεράστιο κεφάλι κουνουπιδιού σε κομμάτια μεγέθους κόκκου, δημιουργώντας ένα ψεύτικο ρύζι. Η άκαμπτη δομή του κουνουπιδιού διευκολύνει την κοπή σε μικροσκοπικά κομμάτια και επίσης, σημαίνει ότι κρατούν πολύ καλά το σχήμα τους που μοιάζει με κόκκους όταν μαγειρεύονται.

Ο απλούστερος τρόπος για να απολαύσετε το ρύζι από κουνουπίδι είναι σοταρισμένο με λίγο ελαιόλαδο ή βούτυρο και αλατοπιπερωμένο. Χρειάζεται περίπου πέντε λεπτά για το μαγείρεμα, καθιστώντας το ένα βολικό συνοδευτικό.

Μπορεί, επίσης, να καταναλωθεί ωμό, γι’ αυτό προσπαθήστε να το ρίξετε σε σαλάτες για κάτι πιο τραγανό ή χρησιμοποιήστε το όπως θα κάνατε σε μια σαλάτα αντί για κινόα. Το ακατέργαστο ρύζι κουνουπιδιού μπορεί να αποθηκευτεί σε αεροστεγές δοχείο για έως και 10 ημέρες. Αν αρχίσει να φαίνεται γκρι ή μυρίζει υπερβολικά θειούχα, ήρθε η ώρα να φτιάξετε μια νέα παρτίδα. Το μαγειρεμένο ρύζι από κουνουπίδι είναι καλό για έως και 7 ημέρες, καθιστώντας το εξαιρετικό για την προετοιμασία γευμάτων.

Το ρύζι από κουνουπίδι μπορεί, επίσης, να καταψυχθεί, όπως και το κανονικό ρύζι! Τοποθετήστε 1 ή 2 μερίδες μεγέθους φλιτζανιού σε μια πλαστική σακούλα. Τοποθετήστε τη σακούλα με το ρύζι στον πάγκο και πιέστε προς τα κάτω για να απλωθούν ομοιόμορφα τα κομμάτια ενώ αφαιρείτε όσο το δυνατόν περισσότερο αέρα, σφραγίστε και βάλτε το στην κατάψυξη. Το κατεψυγμένο ρύζι κουνουπιδιού είναι καλό για έως και 30 ημέρες στην κατάψυξη. Απλώς, ξεπαγώστε σε θερμοκρασία δωματίου για τουλάχιστον 10 έως 15 λεπτά προτού θέλετε να το χρησιμοποιήσετε και στραγγίστε τυχόν υπερβολική υγρασία πριν το μαγείρεμα.

Ρύζι από κουνουπίδι

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 6 ΑΤΟΜΑ

1 κεφάλι βιολογικό κουνουπίδι περίπου 1.200

1 κουταλιά της σούπας βιολογικό εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο, συν περισσότερο για πασπάλισμα

1 κουταλιά της σούπας φρέσκος ​​μαϊντανός ψιλοκομμένος

Ιωδιούχο ανεπεξέργαστο θαλασσινό αλάτι

Φρεσκοτριμμένο βιολογικό μαύρο πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Ετοιμάζετε το κουνουπίδι: Χρησιμοποιήστε ένα μαχαίρι για να αφαιρέσετε τα εξωτερικά φύλλα και κόψτε τα άνθη του κουνουπιδιού από το στέλεχος. Κόψτε τις μπουκίτσες σε κομμάτια μεγέθους 2,5 cm.
  2. Επεξεργαστείτε το κουνουπίδι: Προσθέστε το μισό κουνουπίδι σε έναν επεξεργαστή τροφίμων. Πατήστε το κουμπί 10 φορές σε βήματα του 1 δευτερολέπτου μέχρι να σχηματιστούν κομμάτια στο μέγεθος του μαγειρεμένου ρυζιού. Ξύστε τις πλευρές του μπολ όπως χρειάζεται. Μεταφέρετε σε ένα μεγάλο μπολ.
  3. Αφαιρέστε τυχόν μεγάλα κομμάτια που δεν έχουν υποστεί επεξεργασία και επεξεργαστείτε τα με την επόμενη παρτίδα. Μεταφέρετε όλο το επεξεργασμένο κουνουπίδι στο μεγάλο μπολ. Όταν τελειώσετε και με τις δύο παρτίδες, θα πρέπει να έχετε περίπου 6 φλιτζάνια ρύζι κουνουπίδι.
  4. Για να το μαγειρέψετε, ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε το ρύζι κουνουπίδι σε μια στρώση. Μαγειρέψτε για 2 λεπτά, και στη συνέχεια ανακατέψτε και μαγειρέψτε μέχρι το ρύζι να γίνει τρυφερό, 3 έως 5 λεπτά. Αλατοπιπερώνετε το ρύζι.
  5. Μεταφέρετε το ρύζι κουνουπίδι σε ένα μπολ και γαρνίρετε με ψιλοκομμένο μαϊντανό, λίγο ελαιόλαδο και αλάτι και πιπέρι για γεύση.

ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΟΡΕΞΗ!!!

by Savvi Diet

Τα καλύτερα βιολογικά προϊόντα

Πατήστε, εδώ, για να παραγγείλετε τα κατάλληλα βιολογικά προϊόντα

Διαβάστε, επίσης,

Ρεβίθια με κουνουπίδι και κάρυ

Κουνουπίδι στο φούρνο

Σαλάτα με κουνουπίδι 

Τα οφέλη από το κουνουπίδι στην υγεία

Οι καλύτερες τροφές καθώς μεγαλώνετε

Υγιεινή διατροφή για τα παιδιά

Λάχανο καραμελωμένο σε κρεμώδη πολέντα

Σούπα με άγριο ρύζι και πράσο

Γλυκόξινες γαρίδες με ρύζι

Ρύζι λαπάς

Ρύζι με καρότο

www.emedi.gr

Print Friendly, PDF & Email
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Τρούφα

Τρούφα. Τέσσερα είδη τρούφας ευδοκιμούν στην Ελλάδα. Γίνεται και καλλιέργεια τρούφας που είναι δύσκολη, αλλά πολύ αποδοτική. Η τρούφα ή tartufo ή truffle είναι ένα...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ