Κυριακή, 21 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΕξαρτήσειςΚλείστε την τηλεόραση

Κλείστε την τηλεόραση

Κλείστε την τηλεόραση. Όσοι παρακολουθούν ειδήσεις στην τηλεόραση πάσχουν από άγχος, κατάθλιψη και πολλά άλλα προβλήματα υγείας.

Η ανάγκη για ειδήσεις έχει γίνει ένας πραγματικός εθισμός. Πολλοί άνθρωποι, λόγω των σημαντικών και καταιγιστικών συμβάντων, όπως οι πυρκαγιές, η πανδημία, ο πόλεμος στην Ουκρανία, η ενεργειακή κρίση, η ακρίβεια, οι σεισμοί, τα ακραία καιρικά φαινόμενα, οι πλημμύρες, τα οικονομικά εγκλήματα, τα κοινωνικά εγκλήματα (γυναικοκτονίες, παιδοφιλία, αστυνομική βία, κακομεταχείρηση ζώων, υποκλοπές κ.α. δείχνουν έντονο ενδιαφέρον να ενημερώνονται έγκαιρα.

Ως ενεργοί πολίτες πρέπει να είστε ενημερωμένοι για όσα συμβαίνουν γύρω σας. Όμως, για πολλούς ανθρώπους η παρακολούθηση άσχημων ειδήσεων προκαλεί στρες και κατάθλιψη και ποικίλα προβλήματα υγείας. Αυτό προέρχεται από την αντίληψη της ασχήμιας του ανθρώπινου είδους και το αίσθημα αδυναμίας αντίδρασης σε όσα διεξάγονται στην κοινωνία μας.

Περιοδικό Health Communication (Αύγουστος 2022)

Μελέτη υποστηρίζει ότι τα άτομα με εθισμό στις ειδήσεις είναι πιο πιθανό να υποφέρουν από στρες, άγχος και σωματικά προβλήματα υγείας.

Το 16,5% των ανθρώπων ακούγοντας αυτές τις άσχημες ειδήσεις επηρεάζονται πολύ αρνητικά και σε τέτοιο βαθμό που διαταράσσονται, ακόμη και οι σχέσεις τους με τους φίλους και με την οικογένειά τους, αλλά και η απόδοσή τους στην εργασία. Πολλοί, μάλιστα, εμφανίζουν δυσκολία συγκέντρωσης, ανησυχία, στρες, άγχος, κατάθλιψη και άλλες ψυχικές διαταραχές και διαταραχές ύπνου.

Η διαρκής έκθεση σε άσχημες ειδήσεις μπορεί να οδηγήσει σε μια κατάσταση συνεχούς εγρήγορσης και αγωνίας, αφού, όπως, φαίνεται ο κόσμος μας είναι άσχημος και επικίνδυνος.

Η θεραπεία όσον αφορά τον εθισμό στις ειδήσεις επικεντρώνεται στην πλήρη διακοπή της προβληματικής συμπεριφοράς. Η λύση είναι η υγιής σχέση με την παρακολούθηση των ειδήσεων. Οι παραγωγοί ειδησεογραφικού περιεχομένου γνωρίζοντας ότι ο ανθρώπινος εγκέφαλος προτιμά να εστιάζει σε αρνητικά γεγονότα και όχι σε θετικά το εκμεταλλεύονται. Εσείς, όμως, πρέπει να αντιδράσετε φιλτράροντας όσα ακούτε για την εγκυρότητά τους και ακούγοντας όσα αντέχετε να ακούτε, χωρίς να κάνετε κακό στην υγεία σας.

Τα κατάλληλα συμπληρώματα διατροφής για την Υγεία σας

Πατήστε, εδώ, για να παραγγείλετε τα κατάλληλα συμπληρώματα διατροφής για την Υγεία σας

Διαβάστε, επίσης,

Ολογραφική τηλεόραση

Πώς η τηλεόραση επηρεάζει την γονιμότητα στους άντρες

Πώς νιώθετε όταν παθαίνετε κρίση πανικού

Η ψυχολογία της μάζας

Οι Έλληνες της καχυποψίας

Η ανατροπή

Ο απόλυτος ορισμός της πολιτικής

Τι θα κάνει η κοινωνία με τα τέρατα;

Print Friendly, PDF & Email
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Κυστίτιδα

Κυστίτιδα. Πρόληψη και θεραπεία κυστίτιδας, που είναι η φλεγμονή της ουροδόχου κύστεως, με φυσικούς τρόπους Η κυστίτιδα είναι η φλεγμονή της ουροδόχου κύστης ή του...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ