Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΙατρικά ΝέαΑποτοξίνωση από τις πρωτεΐνες ακίδες των εμβολίων κατά του COVID-19

Αποτοξίνωση από τις πρωτεΐνες ακίδες των εμβολίων κατά του COVID-19

Αποτοξίνωση από τις πρωτεΐνες ακίδες των εμβολίων κατά του COVID-19. Υπάρχει τρόπος να απαλλείγετε από τις πρωτεΐνες ακίδων των εμβολίων;

Γράφει η 

Δρ Σάββη Μάλλιου Κριαρά 

Ειδικός Παθολόγος-Ογκολόγος, MD, PhD

Αποτοξίνωση από τις πρωτεΐνες ακίδες των εμβολίων κατά του COVID-19

Κατανόηση της σημασίας των πρωτεϊνών Spike ή των ακίδων

Στο πλαίσιο της πανδημίας COVID-19, οι πρωτεΐνες ακίδας χρησιμεύουν ως η κρίσιμη πτυχή για την κατανόηση του τρόπου με τον οποίο ο ιός διεισδύει στο σώμα σας, πυροδοτώντας τα συμπτώματα και τις επιπλοκές που σχετίζονται με την ασθένεια. Οι πρωτεΐνες Spike αποτελούν τους κύριους παράγοντες διείσδυσης του ιού, διευκολύνοντας την εισβολή του στα ανθρώπινα κύτταρα και ξεκινώντας τη διαδικασία μόλυνσης. Αυτές οι πρωτεΐνες αιχμής δεν πρέπει να υποτιμηθούν, γιατί παίζουν κεντρικό ρόλο. Φανταστείτε τα ως τα κλειδιά που χρησιμοποιεί ο ιός για να ξεκλειδώσει τις πόρτες των κυττάρων. Μόλις ο ιός αποκτήσει πρόσβαση, μπορεί να αναπαραχθεί και να εξαπλωθεί, οδηγώντας σε μια σειρά από συμπτώματα και επιπλοκές που συνδέονται με την ασθένεια. Αυτές οι πρωτεΐνες είναι που είναι υπεύθυνες για τη νοσηρότητα των ανθρώπων που έχουν κάνει εμβόλια κατά του COVID-19. Οι πρωτεΐνες ακίδας, ως αναπόσπαστα συστατικά του ιού που ευθύνονται για τη λοίμωξη από COVID-19, διαδραματίζουν κεντρικό ρόλο στην κατανόηση της δράσης του ιού. Η σημασία τους δεν έγκειται μόνο στην ικανότητά τους να διευκολύνουν την είσοδο του ιού στα ανθρώπινα κύτταρα, αλλά και στη μοναδική μοριακή δομή που επιτρέπει αυτή την κρίσιμη σύνδεση.

Κατανόηση της Μοριακής Δομής της πρωτεΐνης ακίδας

Σε μοριακό επίπεδο, οι πρωτεΐνες ακίδες παρουσιάζουν μια ξεχωριστή αρχιτεκτονική που τις ξεχωρίζει. Στην ουσία είναι τα εργαλεία του ιού για την αλληλεπίδραση με τα ανθρώπινα κύτταρα. Αυτές οι πρωτεΐνες αποτελούνται από μια αλληλουχία αμινοξέων διατεταγμένα για να εξυπηρετούν μια συγκεκριμένη λειτουργία. Οι προεξοχές που μοιάζουν με ακίδα που τους δίνουν το όνομά τους είναι κάτι περισσότερο από απλά φυσικά χαρακτηριστικά. Είναι μοριακές οντότητες σχεδιασμένες με ακρίβεια και σχεδιασμένες για συγκεκριμένο σκοπό.

Ο ρόλος των πρωτεϊνών ακιδών στη μόλυνση

Για να κατανοήσετε πραγματικά τη διαδικασία αποτοξίνωσης, πρέπει πρώτα να κατανοήσετε πώς λειτουργούν οι πρωτεΐνες ακίδας στο πλαίσιο μιας λοίμωξης COVID-19. Αυτές οι πρωτεΐνες χρησιμεύουν ως το αρχικό σημείο επαφής μεταξύ του ιού και των κυττάρων. Εμπλέκονται με υποδοχείς στην επιφάνεια των ανθρώπινων κυττάρων, ιδιαίτερα με τους υποδοχείς ACE2/Angiotensin-converting enzyme 2/Μετατρεπτικό ένζυμο της αγγειοτενσίνης 2, ξεκινώντας μια σειρά γεγονότων που οδηγούν στην είσοδο του ιού.

Όταν οι πρωτεΐνες ακίδας συνδέονται με τους υποδοχείς ACE2, λειτουργούν αποτελεσματικά σαν κλειδί σε μια κλειδαριά, ανοίγοντας την πόρτα για τον ιό να εισέλθει στα κύτταρά σας. Αυτή η διαδικασία πυροδοτεί έναν καταρράκτη γεγονότων, που τελικά οδηγούν στην αναπαραγωγή του ιού και στην εμφάνιση μακροχρόνιων συμπτωμάτων του Covid.

Πηγές έκθεσης σε πρωτεΐνες Spike

Η κατανόηση του πού και πώς συναντάτε πρωτεΐνες ακίδας είναι θεμελιώδους σημασίας για την εκτίμηση της ανάγκης για αποτοξίνωση από τις πρωτεΐνες ακίδας. Οι πρωτεΐνες Spike μπορούν να προέρχονται από διάφορες πηγές, καθεμία από τις οποίες έχει τις δικές της επιπτώσεις στην υγεία σας (εμβόλια, μετάδοση από εμβολιασμένους με τα εμβόλια COVID-19 κ.ά).

Εμβόλια- Έκθεση σε πρωτεΐνες ακίδας

Τα εμβόλια COVID-19 έχουν σχεδιαστεί για να εκπαιδεύουν το ανοσοποιητικό σας σύστημα να αναγνωρίζει και να καταπολεμά τις πρωτεΐνες ακίδας που βρίσκονται στην επιφάνεια του ιού. Εισάγοντας ένα αβλαβές κομμάτι του ιού, αυτά τα εμβόλια προτρέπουν το σώμα σας να παράγει μια ανοσολογική απόκριση. Αυτή η απάντηση περιλαμβάνει τη δημιουργία αντισωμάτων που μπορούν να εξουδετερώσουν τον ιό εάν εκτεθείτε σε αυτόν στο μέλλον. Αν και αυτό είναι ένα κρίσιμο βήμα για την προστασία της δημόσιας υγείας, σημαίνει ότι οι πρωτεΐνες αιχμής εισάγονται στον οργανισμό μέσω του εμβολιασμού.

Λοιμώξεις- Φυσική έκθεση σε πρωτεΐνες ακίδας

Για άτομα που προσβάλλονται από τον COVID-19, η έκθεση σε πρωτεΐνες ακίδας εμφανίζεται φυσικά ως συνέπεια της ιογενούς λοίμωξης. Όταν ο ιός πολλαπλασιάζεται μέσα στα κύτταρά σας, παράγει πρωτεΐνες ακίδας, οι οποίες στη συνέχεια εμφανίζονται στην επιφάνεια των μολυσμένων κυττάρων. Αυτή η έκθεση είναι αποτέλεσμα του κύκλου ζωής του ιού και δεν είναι άμεσο αποτέλεσμα του εμβολιασμού.

Πόσο διαρκεί η ύπαρξη των πρωτεϊνών ακίδας στο σώμα;

Είναι σημαντικό να τονίσουμε ότι ενώ η διάρκεια της παρουσίας πρωτεΐνης ακίδας μπορεί να ποικίλλει, η εστίασή μας είναι στον μετριασμό των πιθανών κινδύνων που σχετίζονται με την έκθεση. Οι διαδικασίες αποτοξίνωσης πρωτεΐνης Spike έχουν σχεδιαστεί για να υποστηρίξουν τον οργανισμό να καθαρίσει αυτές τις πρωτεΐνες πιο αποτελεσματικά. Μετά τον εμβολιασμό, οι πρωτεΐνες ακίδας είναι σχετικά βραχυπρόθεσμες, συνήθως και καθαρίζονται εντός εβδομάδων. Ωστόσο, αναγνωρίζοντας ότι ορισμένα άτομα μπορεί να έχουν ανησυχίες σχετικά με τις πιθανές μακροπρόθεσμες επιπτώσεις ή τη συσσώρευση των πρωτεϊνών ακίδων, συνιστούμε στρατηγικές αποτοξίνωσης ως προληπτικό μέτρο. Αυτό μπορεί να προσφέρει διαβεβαίωση σε όσους επιθυμούν να ελαχιστοποιήσουν οποιαδήποτε πιθανή επίπτωση, ακόμα κι αν οι ίδιες οι πρωτεΐνες αιχμής δεν υπάρχουν επ’ αόριστον.

Συμπτώματα της συσσώρευσης πρωτεΐνης Spike μετά τον εμβολιασμό

Αυτά τα συμπτώματα είναι συνήθως βραχυπρόθεσμα και υποδεικνύουν ότι το σώμα σας δημιουργεί προστασία έναντι του ιού.

Τα συχνότερα συμπτώματα μετά τον εμβολιασμό κατά του COVID είναι:

Πόνος ή οίδημα στο σημείο της ένεσης: Δεν είναι ασυνήθιστο να εμφανιστεί κάποιος πόνος, ερυθρότητα ή πρήξιμο στο σημείο όπου χορηγήθηκε το εμβόλιο. Αυτή είναι μια τοπική αντίδραση στην ένεση και συνήθως, υποχωρεί μέσα σε λίγες ημέρες.
Κόπωση: Το αίσθημα κόπωσης είναι μια συχνή απάντηση στην ενεργοποίηση του ανοσοποιητικού συστήματος. Η ξεκούραση και η ενυδάτωση μπορούν να βοηθήσουν στην ανακούφιση αυτού του συμπτώματος.
Πονοκέφαλος: Μερικά άτομα μπορεί να εμφανίσουν ήπιους πονοκεφάλους μετά τον εμβολιασμό, οι οποίοι μπορούν να αντιμετωπιστούν με φυσικά παυσίπονα, εάν χρειαστεί.
Ήπιος Πυρετός: Μια ελαφρά αύξηση της θερμοκρασίας του σώματος είναι ένδειξη ότι το ανοσοποιητικό σύστημα ανταποκρίνεται στο εμβόλιο. Αυτός ο πυρετός είναι, συνήθως, χαμηλός και μικρής χρονικής διάρκειας.
Πόνος στους μύες ή στις αρθρώσεις: Ήπιοι μυϊκοί πόνοι ή πόνος στις αρθρώσεις μπορεί να εμφανιστούν ως μέρος της ανοσοαπόκρισης. Τα φυσικά παυσίπονα μπορούν να βοηθήσουν στην ανακούφιση της ενόχλησης.
-Ρίγη: Μερικά άτομα μπορεί να εμφανίσουν ρίγος, που είναι συχνά μια απάντηση στον πυρετό. Η παραμονή στη ζεστή και η ενυδάτωση μπορεί να βοηθήσουν στην ανακούφιση αυτών των συμπτωμάτων.

Είναι σημαντικό να τονιστεί ότι αυτά τα συμπτώματα είναι γενικά ήπια και βραχυπρόθεσμα και συνήθως υποχωρούν μέσα σε μία ή δύο ημέρες. Είναι ενδεικτικά της ενεργού εμπλοκής του ανοσοποιητικού συστήματος με τις πρωτεΐνες ακίδας που εισάγονται από το εμβόλιο. Αυτές οι αντιδράσεις διαφέρουν από τα μακροπρόθεσμα ή σοβαρά προβλήματα υγείας

Ενώ, η συντριπτική πλειονότητα των ατόμων εμφανίζει μόνο ήπια και βραχυπρόθεσμα συμπτώματα μετά τον εμβολιασμό κατά του COVID-19, είναι σημαντικό να αντιμετωπιστούν τυχόν ανησυχίες σχετικά με την πιθανότητα μακροχρόνιων ή περισσότερων συμπτωμάτων που σχετίζονται με την έκθεση σε πρωτεΐνες ακίδας.

Μακροπρόθεσμες και σοβαρές παρενέργειες εμβολίων κατά του COVID-19

Για παράδειγμα:

Αλλεργικές αντιδράσεις: Σε σπάνιες περιπτώσεις, τα άτομα μπορεί να εμφανίσουν αλλεργικές αντιδράσεις σε συστατικά του εμβολίου, τα οποία περιέχουν πρωτεΐνες αιχμής. Αυτές οι αντιδράσεις είναι, συνήθως, άμεσες και μπορεί να εκδηλωθούν ως σοβαρές κνίδωση, πρήξιμο, δυσκολία στην αναπνοή ή πτώση της αρτηριακής πίεσης. Σε τέτοιες περιπτώσεις απαιτείται επείγουσα ιατρική φροντίδα.

Μυοκαρδίτιδα και περικαρδίτιδα: Ορισμένες αναφορές δείχνουν συσχέτιση μεταξύ ορισμένων εμβολίων κατά του COVID-19, ιδιαίτερα σε νεότερες ηλικιακές ομάδες, και αύξηση των περιπτώσεων μυοκαρδίτιδας (φλεγμονή του καρδιακού μυός) και περικαρδίτιδας (φλεγμονή του βλεννογόνου γύρω από την καρδιά).

Διαταραχές πήξης του αίματος: Έχουν εμφανιστεί σπάνιες περιπτώσεις διαταραχών πήξης του αίματος, όπως θρόμβωση του εγκεφαλικού φλεβικού κόλπου ή θρομβοπενία, μετά τον εμβολιασμό με συγκεκριμένα εμβόλια COVID-19.

-Νευροπάθεια: Η βλάβη στο περίβλημα της μυελίνης των νεύρων μπορεί να οδηγήσει σε νευροπαθητικό πόνο που είναι ένα συχνό εύρημα που περιγράφουν οι ασθενείς που έχουν παρενέργειες από το εμβόλιο.

Ποιοι είναι οι κατάλληλοι υποψήφιοι για την αποτοξίνωση από την πρωτεΐνη Spike;

Άτομα υψηλού κινδύνου: Τα άτομα που εμπίπτουν στην κατηγορία υψηλού κινδύνου, η οποία περιλαμβάνει άτομα με υποκείμενες παθήσεις υγείας ή αυξημένη ευαισθησία σε επιπλοκές που σχετίζονται με τις πρωτεΐνες ακίδας, είναι οι πρωταρχικοί υποψήφιοι για αποτοξίνωση. Για όσους ανήκουν σε αυτήν την ομάδα, η αποτοξίνωση μπορεί να χρησιμεύσει ως ένα προληπτικό μέτρο για την ελαχιστοποίηση των πιθανών κινδύνων και τη διασφάλιση της υγείας τους.

Ανησυχίες μετά τον εμβολιασμό: Εάν έχετε λάβει εμβόλιο κατά του COVID-19 και αντιμετωπίζετε ανησυχίες σχετικά με τις επιπτώσεις της έκθεσης στις πρωτεΐνες ακίδας ή άλλες παρενέργειες από το εμβόλιο, είστε υποψήφιοι για αποτοξίνωση.

Θεραπεία Detoxing Spike Protein

Ο γιατρός θα λάβει πλήρες ιστορικό και θα ελέγξει τη φυσική σας κατάσταση. Όλα τα συμπτώματα θα συγκεντρωθούν για να αξιολογηθεί αν υπάρχουν παρενέργειες από το εμβόλιο.

Η θεραπεία αποτοξίνωσης από τα εμβόλια κατά του COVID-19

Μετριασμός της βλάβης από την πρωτεΐνη Spike:

Χρησιμοποιούνται συμπληρώματα που βοηθούν στη διάσπαση των πρωτεϊνών αιχμής και στη μείωση της φλεγμονής, συμβάλλοντας στη συνολική ευεξία.

Σερραπεπτάση

Η σεραπεπτάση είναι ένα ένζυμο και χρησιμοποιείται στη γενική χειρουργική, την ορθοπεδική, την οδοντιατρική και τη γυναικολογία και αλλού.

Χρησιμοποιείται λόγω των αναλγητικών και αντιφλεγμονωδών ιδιοτήτων του.

Άλλα πιθανά οφέλη για την υγεία από τη σερραπεπτάση είναι:

Παυσίπονο

Η σεραπεπτάση έχει την ικανότητα να μειώνει τον πόνο και το οίδημα.

Πρόληψη Λοιμώξεων

Πάνω από το 80% των βακτηριακών λοιμώξεων προκαλούνται από βιομεμβράνες και η σεραπεπτάση προκαλεί διάσπαση των βιοφίλμ. Τα βιοφίλμ είναι επικίνδυνα επειδή τα βακτήρια τα χρησιμοποιούν ως ασπίδα κατά των αντισωμάτων και του ανοσοποιητικού συστήματος, παρέχοντας έναν ασφαλή χώρο για τα βακτήρια να ευδοκιμήσουν. Η σεραπεπτάση περιορίζει την ικανότητα σχηματισμού βιοφίλμ.

Μείωση της Φλεγμονής

Η ικανότητα της σερεπεπτάσης να μειώνει τη φλεγμονή είναι μεγάλη.

Διαλυτικό θρόμβων αίματος

Η σεραπεπτάση βοηθά στη διάσπαση της πλάκας που συσσωρεύεται μέσα στις αρτηρίες, σς αθηροσκλήρωση.

Χρόνιες Αναπνευστικές Παθήσεις

Η σεραπεπτάση διασπά τη βλέννα μειώνει το βήχα και αποτρέπει τις βλάβες των πνευμόνων.

Νατοκινάση

Η νατοκινάση είναι ένα ένζυμο που προέρχεται από τους σπόρους σόγιας που έχουν υποστεί ζύμωση. Είναι γνωστό για την ικανότητά της να διασπά το ινώδες, μια πρωτεΐνη που εμπλέκεται στο σχηματισμό θρόμβων αίματος. Στο πλαίσιο των πρωτεϊνών ακίδας, η ενζυματική δράση της νατοκινάσης μπορεί να βοηθήσει στη διάσπαση των πρωτεϊνών ακίδας, μειώνοντας την επίδρασή τους στον οργανισμό.

Βρομελίνη

Η βρομελίνη είναι ένα μείγμα ενζύμων που βρίσκονται στα στελέχη του ανανά. Αναγνωρίζεται για τις αντιφλεγμονώδεις ιδιότητές του και την ικανότητά του να βοηθά στην πέψη των πρωτεϊνών. Στο πλαίσιο της αποτοξίνωσης της πρωτεΐνης ακίδας, ο ρόλος της βρωμελίνης στη διάσπαση των πρωτεϊνών αιχμής μπορεί να είναι ευεργετικός στη μείωση της βλάβης τους.

Κουρκουμίνη

Η κουρκουμίνη είναι μια ένωση που βρίσκεται στον κουρκουμά, γνωστή για τις ισχυρές αντιφλεγμονώδεις και αντιοξειδωτικές της ιδιότητες. Βοηθά στη μείωση της φλεγμονής και του οξειδωτικού στρες που προκαλείται από την έκθεση σε πρωτεΐνες ακίδας, μετριάζοντας ενδεχομένως τη βλάβη που σχετίζεται με αυτές τις πρωτεΐνες.

Τα συμπληρώματα είναι μέρος μιας ολοκληρωμένης προσέγγισης για την αποτοξίνωση από πρωτεΐνες ακίδας, η οποία μπορεί να περιλαμβάνει και τροποποιήσεις στον τρόπο ζωής.

Οι μακροπρόθεσμες παρενέργειες της βλάβης της πρωτεΐνης ακίδας είναι άγνωστες, καθώς πρόκειται για νέα τεχνολογία που εφαρμόζεται. Εάν ανησυχείτε για τις βλαβερές συνέπειες της πρωτεΐνης ακίδας, όπως ο καρκίνος, οι αυτοάνοσες ασθένειες και ο αιφνίδιος θάνατος να κάνετε αποτοξίνωση.

Βιβλιογραφία

Am J Med. 2022 Jun; 135(6): 665–666.
Published online 2022 Feb 4. doi: 10.1016/j.amjmed.2022.01.022
PMCID: PMC8815283
PMID: 35131303
Detoxifying the Fear of Epigenetic Changes Due to COVID Vaccination

Hansen Tang, BS, Gen Tanaka, MD, Terry Unterman, MD, and Harold Bursztajn, MDd,

Γράφει η
Δρ Σάββη Μάλλιου Κριαρά
Ειδικός Παθολόγος- Ογκολόγος, MD, PhD

Διαβάστε περισσότερα για την Σάββη Μάλλιου Κριαρά

Υψηλής Ποιότητας Συμπλήρωμα Διατροφής για Αποτοξίνωση

Πατήστε, εδώ, για να παραγγείλετε το Υψηλής Ποιότητας Συμπλήρωμα Διατροφής για Αποτοξίνωση

Hyper Detox EMEDI® 60 caps

Υψηλής ποιότητας Συμπλήρωμα διατροφής για τις θρομβώσεις

Πατήστε, εδώ, για να παραγγείλετε το Υψηλής ποιότητας Συμπλήρωμα διατροφής για τις θρομβώσεις

Serra Bomb EMEDI® 60 caps

Υψηλής ποιότητα συμπλήρωμα διατροφής με αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες

Πατήστε, εδώ, για να παραγγείλετε το Υψηλής ποιότητα συμπλήρωμα διατροφής με αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες

Bioav Curcumin Plus Emedi® 60 caps

Υψηλής Ποιότητας συμπλήρωμα διατροφής για τα καρδιοαγγειακά νοσήματα

Πατήστε, εδώ, για να παραγγείλετε το υψηλής Ποιότητας συμπλήρωμα διατροφής για τα καρδιοαγγειακά νοσήματα

Extra Resogrape Emedi® 60 caps

Υψηλής ποιότητας συμπλήρωμα διατοφής για την πρόληψη και θεραπεία των ιώσεων

Πατήστε, εδώ, για να παραγγείλετε το Υψηλής ποιότητας συμπλήρωμα διατοφής για την πρόληψη και θεραπεία των ιώσεων

Iama Influenza EMEDI® 30 caps

Υψηλής Ποιότητας αντιοξειδωτικό συμπλήρωμα με καρδιοπροστατευτική δράση

Πατήστε, εδώ για να παραγγείλετε το Υψηλής Ποιότητας αντιοξειδωτικό συμπλήρωμα με καρδιοπροστατευτική δράση

Cranberry EMEDI® 30 caps

Τα καλύτερα συμπληρώματα διατροφής για τις λοιμώξεις

Πατήστε, εδώ, για να παραγγείλετε τα καλύτερα συμπληρώματα διατροφής για τις λοιμώξεις

Διαβάστε, επίσης,

Εμβόλια COVID-19 και μετατρεπτικό ένζυμο της αγγειοτενσίνης 2

Ανεπιθύμητες ενέργειες μετά από εμβόλια mRNA COVID-19

Κάνναβη για τη λοίμωξη από κορονοϊό

Μυοκαρδίτιδα

Πνευμονία

Οι παρενέργειες από την παρατεταμένη χρήση μάσκας

Μετάγγιση πλάσματος με αντισώματα έναντι του κορωνοϊού

Ρεμδεσιβίρη

Οι ιατρικές χρήσεις της κολχικίνης

Χλωροκίνη

Αντιεμβολιαστικό κίνημα

Κορωνοϊοί

Print Friendly, PDF & Email
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ