Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕναλλακτικές ΘεραπείεςΠολυβιταμίνες για αντιγήρανση

Πολυβιταμίνες για αντιγήρανση

Οι πολυβιταμίνες για αντιγήρανση είναι ένας έξυπνος τρόπος, ο οποίος δεν επιβαρύνει τον οργανισμό σας με χημικές ουσίες.

Οι πολυβιταμίνες μπορεί να βοηθούν τις γυναίκες να ζουν περισσότερο, επιβραδύνοντας έναν κυτταρικό μηχανισμό, ο οποίος ευθύνεται για τη γήρανση, αναφέρει η «Αμερικανική Επιθεώρηση Κλινικής Διατροφής».

Ο μηχανισμός είναι η βράχυνση των τελομερών – των ακροτελεύτιων τμημάτων των χρωμοσωμάτων που «κονταίνουν» κάθε φορά που πολλαπλασιάζονται τα κύτταρα, δίνοντας το έναυσμα για τη γήρανση των κυττάρων και έτσι του οργανισμού.

Επιστήμονες από το Εθνικό Ίδρυμα Περιβαλλοντικών Επιστημών Υγείας (NIEHS-National Institute of Environmental Health Sciences-Εθνικό Ινστιτούτο Επιστημών Περιβαλλοντικής Υγείας) ανέλυσαν στοιχεία από 586 γυναίκες. Οι ερευνητές πήραν συνεντεύξεις από τις εθελόντριες, ρωτώντας τες, για την κατανάλωση διατροφικών συμπληρωμάτων την τελευταία 12ετία. Επιπλέον, τους πήραν δείγματα αίματος και την υποβολή σε ανάλυση DNA.

Όπως διαπίστωσαν, η λήψη πολυβιταμινών σχετιζόταν με μακρύτερα τελομερή. Στην πραγματικότητα, σε σύγκριση με τις γυναίκες, που δεν έπαιρναν πολυβιταμίνες, όσες έπαιρναν μία την ημέρα είχαν κατά 5,1% πιο μακριά τελομερή. Η διαφορά αυτή σημαίνει, ότι τα τελομερή των γυναικών, που έπαιρναν βιταμίνες ήταν κατά 9,8 χρόνια πιο νεανικά.

Τη μελέτη χρηματοδότησαν τα ομοσπονδιακά Εθνικά Ιδρύματα Υγείας (ΝΙΗ-National Institutes of Health-Εθνικά Ινστιτούτα Υγείας) των ΗΠΑ και όχι κάποια εταιρεία βιταμινών.

Υψηλής Ποιότητας Συμπλήρωμα Διατροφής για αντιγήρανση

Πατήστε, εδώ, για να παραγγείλετε το Υψηλής Ποιότητας Συμπλήρωμα Διατροφής για αντιγήρανση

Extra Resogrape Emedi® 60 caps

Τα καλύτερα βιολογικά συμπληρώματα διατροφής για την αντιγήρανση

Πατήστε, εδώ, για να παραγγείλετε τα καλύτερα συμπληρώματα διατροφής για την αντιγήρανση

Αυτή η εικόνα δεν έχει ιδιότητα alt. Το όνομα του αρχείου είναι 6.jpg

Διαβάστε, επίσης,

Φυσική αντιγήρανση με Αγιουρβέδα

Πολυβιταμίνες

Ποσοτικός προσδιορισμός βιοδεικτών αντιγήρανσης

Η αυξητική ορμόνη στην αντιγήρανση

Τρώτε υγιεινά και ζήστε καλά μετά τα 50

Τα οφέλη της βιταμίνης D

Ορμόνες της ευτυχίας

Καθυστερήστε τα γηρατειά

www.emedi.gr

Print Friendly, PDF & Email
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ