Κυριακή, 5 Φεβρουαρίου, 2023
ΑρχικήΔιατροφήΓεμιστές πατάτες

Γεμιστές πατάτες

Γεμιστές πατάτες. Οι πατάτες είναι πλούσιες σε υδατάνθρακες και αποτελούν σημαντική πηγή ενέργειας για τον ανθρώπινο οργανισμό.

Συνταγή  κατάλληλη και για όσους έχουν ψηλή χοληστερίνη

Η συνταγή είναι κατάλληλη για όσους έχουν ψηλή χοληστερίνη

ΠΑΤΑΤΕΣ: Οι πατάτες είναι πλούσιες σε υδατάνθρακες. Οι υδατάνθρακες αποτελούν σημαντική πηγή ενέργειας για τον ανθρώπινο οργανισμό και πρέπει να λαμβάνονται σε αρκετή ποσότητα σε καθημερινή βάση, γι’ αυτό και τις λαμβάνουμε από διάφορες τροφές. Μια επιπλέον σημαντική θρεπτική ιδιότητα της πατάτας είναι η περιεκτικότητά της σε φυτικές ίνες. Οι φυτικές ίνες είναι απαραίτητες για την καλή λειτουργία του εντέρου, αλλά και γενικότερα του γαστρεντερικού συστήματος. Οι βραστές πατάτες περιέχουν σημαντική ποσότητα βιταμίνης C, έχουν αντιοξειδωτικές ιδιότητες, ενώ συμβάλλουν και στη διατήρηση της υγείας των οστών, των δοντιών και του δέρματος. Είναι εξίσου πλούσιες σε βιταμίνες του συμπλέγματος Β. Οι βιταμίνες αυτές είναι σημαντικές για το μεταβολισμό των υδατανθράκων και άρα, για την παραγωγή ενέργειας στον οργανισμό, για την υγεία του δέρματος, αλλά και του νευρικού συστήματος. Επιπλέον, η πατάτα δεν περιέχει νάτριο και σε συνδυασμό με το γεγονός ότι είναι πλούσια σε κάλιο, καθίσταται σημαντική στην πρόληψη της αρτηριακής πίεσης. Το κάλιο βελτιώνει, επίσης, τη μυϊκή και νευρική λειτουργία.

Γεμιστές πατάτες

Υλικά

  • 2 μεγάλες μακρόστενες πατάτες κατάλληλες για ψήσιμο στο φούρνο
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
  • 1/4 φλιτζανιού ελαφρά ξινή κρέμα γάλακτος με χαμηλά λιπαρά
  • 1 κουταλιά της σούπας μαργαρίνη
  • 1/2 κουταλιά της σούπας νιφάδες βρώμης
  • 1/2 κουταλιά της σούπας μείγμα βοτάνων της αρεσκείας σας
  • 1/2 κουταλιά της σούπας, τριμμένο τυρί τσένταρ
  • 3 κουταλιές της σούπας παρμεζάνα
  • 1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο σκόρδο,
  • 1 φλιτζάνι μπρόκολα μαγειρευτά, ψιλοκομμένα
  • Μαύρο πιπέρι, για γεύση

 Εκτέλεση

  • Στο φούρνο ψήνετε τις  πατάτες ολόκληρες μαζί με τη φλούδα μέχρι να μαλακώσουν (μην ξεχάσετε να τις τρυπήσετε με ένα πιρούνι μερικές φορές πριν από το μαγείρεμα).
  • Εν τω μεταξύ, σε ένα μεσαίου μεγέθους μπολ, ανακατέψτε τα υπόλοιπα υλικά (εκτός του μπρόκολου).
  • Όταν ψηθούν, προσεκτικά κόψτε τις πατάτες στη μέση και σκάψτε τις, αφήνοντας περίπου 1,5 εκατοστό πατάτας γύρω από τη φλούδα. Προσθέστε την ψίχα πατάτας και τα κομμάτια μπρόκολου στο μείγμα στο μπολ.
  •  Ανακατέψτε και μετά γεμίστε με το κουτάλι τις άδειες πατάτες.
  • Ψήστε τις γεμιστές πατάτες στη σχάρα μέχρι να ροδίσουν ελαφρώς στην κορυφή

ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΟΡΕΞΗ!!!

by Savvi Diet

Τα καλύτερα βιολογικά προϊόντα

Πατήστε, εδώ, για να παραγγείλετε τα κατάλληλα βιολογικά προϊόντα

Διαβάστε, επίσης,

Σταματήστε να τρώτε προτηγανισμένες πατάτες

Τραγανά σπιτικά πατατάκια

Σκεφτείτε ΒΙΟ-λογικά

Τροφές που δεν πρέπει να ξαναζεσταίνετε

Να προτιμάτε τα βιολογικά προϊόντα

Τροφές που οι ειδικοί δεν θα έτρωγαν ποτέ

Γλυκαιμικός Δείκτης

Ουσίες που εξουδετερώνουν τις βιταμίνες

Απώλεια των βιταμινών στις πατάτες κατά την αποθήκευση

Οι βιταμίνες που χάνονται από τις πατάτες κατά το μαγείρεμα

Άκορος

www.emedi.gr

Print Friendly, PDF & Email
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Διατροφή για παιδιά

Διατροφή για παιδιά. Κάντε τη διατροφή των παιδιών υγιεινή μέσω της ψυχαγωγίας κι εξασφαλίστε τους μια καλή υγεία Fun Food για τα παιδιά με υγιεινές...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ